1 PUAN KAZANÇ,2 PUAN KAYIPMI?

3 Kasım 2013

Mersinİdmanyurdu deplasmanında Boluspor müsabakaya eldeki sınırlı kadro ile deplasmanda nasıl oynanması gerekiyorsa öyle başladı. Orta sahayı kalabalık tutarak hızlı ataklarla gol arayan Boluspor...

Mersinİdmanyurdu deplasmanında Boluspor müsabakaya eldeki sınırlı kadro ile deplasmanda nasıl oynanması gerekiyorsa öyle başladı.

Orta sahayı kalabalık tutarak hızlı ataklarla gol arayan Boluspor Özellikle İskender  'in etkili futbolu ile gollük pozisyonlar buldu. Bu ataklar ve İskender'in etkili futbolu rakibin stoperlerinin ileriye çıkmasına  engel oldu. 

Özellikle ilkyarıda Abdülkadir de günün başarılı isimlerinden biri idi. Ancak maçın sonlarına doğru yoruldu ve Boluspor 10 kişi kalan rakibi karşısında pas organizasyonlarını ilk yarıdaki kadar başarılı yapamadı.

Ali BEYKOZ takımını maça 1 puana razı bir oyun tarzı ve dizilişle sahaya sürdü. Hızlı ataklarla da gol aradılar. Emre bu gün İskender ve Abdülkadir'e ayak uyduramadı önceki haftalardaki temposundan uzaktı. Alp ERGİN'DE kanatta daha etkili futbol oynuyor. Ama dar kadro yapısında Ali hoca Alp'i değişik mevkilerde oynatmaya devam edecek gibi. Alican yine vasattı aşamadı. Dimitrov'da hala sakatlığın etkisinden tam anlamı ile kurtulamamış..

Rakip Mersinidmanyurdu takımında Lawal günün başarılı oyuncularındandı özellikle takımı 10 kişi kaldıktan sonra adeta tek başına Mersin takımını ayakta tuttu.

Bu hafta pek çok Boluspor taraftarı 30 dakika 10 kişi oynayan rakip takıma karşı galip gelinemediği için teknik kadroyu eleştirecek. Tabi ki 2 puan bence de kayıp hanesine yazılmalı. Boluspor yedek kulübesine baktığımızda çok da fazla seçenek göremiyoruz. Teknik kadronun hamle adına oyuna soktuğu Orkun ve Emrah net pozisyonlardan faydalanamadılar. Yani teknik kadronun elinde oyunu değiştirebilecek oyuncular olsa galibiyet golünü bulmamız olası idi.  Orhun ve Emrah PTT 1 liginde forma şansı buluyorlar ve daha iyi değerlendirmeleri gerekir. Bunun yanında genç oyunculara da sabretmek gerek. Böyle bir ligde bu oyunculara şans vermekte yürek işi. Bunlarla birlikte golcümüz olmadığı ve kadromuzun dar olduğunu göz önüne alırsak Mersinde alınan 1 puan iyidir.

Bu maçta da kale alanımıza yandan ya da ortadan gelen yüksek toplar tehlikeli oldu. Kaleci Atacan yan toplarda zayıf ama stoperlerimiz de bu pozisyonlarda etkisiz kalıyorlar.  

Maçın hakemi Ankara bölgesinden Tokatgiller ailesinden Serkan TOKAT. Yani Eski hakem hocamız Talat TOKAT'IN Yeğeni Eski hakem ağabeylerimizden Metin TOKAT'IN kuzeni, Bu hakem hakkında hep aklımda soru işaretleri vardı. Acaba Tokatgiller ailesinden olduğu için mi   ? Hakemlikte hızlı yükseliyor diye; Ama ilk defa bir maçını izlediğim Serkan TOKAT iyi bir maç yönetti yakın gelecekte Türk hakemliğinde çok daha önemli maçlar yönetecek kalitede. Hele birde önceki maçlardaki bazı hakemlerle kıyasladığımızda farkı görülüyor. Bu akşam Serkan TOKAT'IN Abdülkadir'e gösterdiği sarı karta katılmıyorum. Birde ilk yarıda Mersinidmanyurda takımdan bir oyuncuya başlamakta olan güzel bir atağı oyun kuralları dışında durdurmaktan sarı kart göstermeliydi onu atladı. Ama kendisini başarılı yönetiminden dolayı kutlamak gerek.

İyi haftalar.


1795 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.08649206161499