41 kere maşallah

16 Mart 2011

Böyle bir lig tarih boyunca ne görüldü, ne duyuldu İlk altı takım 40-41 puan çemberinde toplandı... 12 haftadır yenilmeyen Tavşanlı'yı...

Böyle bir lig tarih boyunca ne görüldü, ne duyuldu İlk altı takım 40-41 puan çemberinde toplandı... 12 haftadır yenilmeyen Tavşanlı'yı yıkan Samsun ve Denizli'den zaferle dönen Bolu liderliği paylaştı...

Zirve mücadelesindeki takımlar 41 puana ulaşınca bize de bu müthiş yarış için "41 kere maşallah" demek düştü. Lig tarihi boyunca böylesine bir heyecan görülmedi. Tam 6 takımın Süper Lig yarışında yer aldığı ligde sadece 1 puan tüm dengeleri değiştirebiliyor. Görünen o ki, son haftalarda bizi ince hesaplar, ikili averaj tartışmaları ve inanılmaz bir heyecan bekliyor.

DENİZLİSPOR-BOLUSPOR


LİGİN iki güçlü takımını karşı karşıya getiren mücadele nefes kesti. Önce Boluspor 2-0 öne geçti, sonra Denizli 2-2 eşitliği yakaladı. Uzatmalarda Ferhat Kiraz'ın attığı gol Bolu'ya 3 puanı getirdi. Hakem Mete Kalkavan'ın Bolu'nun ilk golünde Ramazan'ın Yasin'e yaptığı faülü görmedi. Bu hata skora etki etti ama galibiyeti daha çok isteyen taraf Boluspor'du.

SAMSUNSPOR-TAVŞANLI LİNYİT


SAMSUNSPOR, ligin flaş takımı tam 12 hafta yenilmeyen Tavşanlı Linyit karşısında kritik bir galibiyet alıp zirveye ortak oldu. Samsun'da Agbetu-Zenke ikilisinin uyumu müthişti. Rekorun eşiğinden dönen Tavşanlı Linyit'te ise Mustafa Akçay'ın sözleri her şeyi özetliyordu: Kimliğimizi unuttuk. Bir musibet, bin nasihattan iyidir.

ORDUSPOR-MERSİN İ.Y.


MERSİN İdmanyurdu, Ordu'da çıktığı kritik mücadeleden galibiyetle ayrılıp ilk 2 yolunda umutlarını sürdürdü. Devre arasında transfer olduğu güney ekibinde son 5 haftada 6 gol atan Adem Büyük, bu maçın da kahramanı oldu. Orduspor ise lider girdiği haftada çok kritik bir puan kaybı yaşadı. İç sahada bu kadar puan kaybı yaşamaları onlar adına hiç hayırlı değil.

GİRESUNSPOR-ÇAYKUR RİZE


DÜŞME hattından kurtulmak isteyen Giresunspor, Çaykur Rizespor karşısında verdiği mücadeleyle 1 puanı almayı bildi. Aslına bakılırsa galibiyeti daha çok isteyen taraf da yeşil-beyazlılardı. Giresun'un direnci her hafta artıyor, böyle giderse ligde kalacaklar gibi geliyor. Çaykur Rize ise hedefine yakışmayan bir futbol oynadı ve 1 puanla yetindi.

G.ANTEP BŞB-AKHİSAR BLD


LİGİN yanı sıra kupada elde ettiği başarılı sonuçlarla dikkat çeken Gaziantep Büyükşehir Belediye, son 3 maçta aldığı yenilgilerle Süper Lig potasının dışında kalmıştı. Lacivert-beyazlılar, Akhisar'ı Abdullah'ın iki golüyle yıkarak, kötü gidişe "Dur" dedi. Akhisar ise Giresun, Altay, Güngören ve Adana gibi alt sıralarda yer alan rakiplerinin puan aldığı haftada sıfır çekti.

KAYSERİ ERCİYES-KARTALSPOR

BANK Asya 1. Lig'in kadro kalitesi en iyi ekiplerinden olan Erciyesspor, Ergün Penbe yönetiminde çıktığı ikinci maçtan da galibiyetle ayrıldı. Kayseri ekibi, üst üste kazanılan maçlarla Süper Lig için yeniden iddialı konuma geldi. Mavi-siyahlıların, ilk ikiye girmesi sürpriz olmaz. Kartalspor cephesinde
ise Engin Korukır'ın hakeme isyanı vardı.

DİYARBAKIRSPOR-ADANASPOR

SPOR Toto 2. Lig'e doğru hızla ilerlemeye devam eden Diyarbakırspor, bu hafta sahasında Adanaspor'a da kaybetti. Kırmızı-yeşillilerin artık ligde kalması için mucizelere ihtiyacı var. Kritik bölgede yer alan Adana ise mutlaka kazanılması gereken maçtan 4 gollü galibiyetle ayrıldı. 10 haftalık aradan sonra gelen galibiyet ligde kalmak isteyen turuncu-beyazlılar için önemliydi.

GÜNGÖREN BELEDİYE-ALTAY

TEHLİKELİ bölgeden kurtulma mücadelesi veren iki ekibin maçı nefesleri kesti ve puanlar paylaşıldı. İkinci yarıda güçlü rakiplerinden puan almayı başaran Güngören, öne geçip geriye düştüğü maçta 1 puanı bitime 6 dakika bulduğu golle kurtardı. Türk futbolunun önemli kulüplerinden Altay, lige tutunmak istiyorsa daha çok efor sarfetmeli.

 

 Kaynak Fotomaç

 

 

 

 

 

 

2238 kez okundu.

2 yorum yapılmış
  • asişmpyonboluspor
    16 Mart 2011 • 13:36
    ULUSAL MEDYANIN YANLI YORUMLARI BURAYA DA KONMUŞ,HELAL SİZE. BİRDE BOLUSPOR HAKETMEDEN ALDI MAÇI DİYE EKLESEYDİNİZ, TRT3 ÜN HEDEF SÜPERLİG PROGRAMI DELİ ETTİ BENİ ZATEN,ŞAMPİYONLUKTAN ÇOK RAMAZAN SAL KONUŞULDU.SİZİDE KINIYORUM.YAYINLAMAYABİLİRSİNİZ
  • halit canbaz
    17 Mart 2011 • 14:20
    trt hala o spiker müsveddesi hüseyin diye bir herif vardı onun sunacağı bjk bolu maçında stada giremedi onun kuyruk acısı var.senelerdir sindiremediler.sindiremeyeceklerde?

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.25656390190125