Anadolu Futbolunun Veri Tabanı

30 Eylül 2011

Bolusporluyuz.com olarak sitemizin de destekçisi olan ve ülkemizin önde gelen spor haber kanalı NTVSPOR.NET Haber müdürü Devrim Çetin  adeta Anadolu...

Bolusporluyuz.com olarak sitemizin de destekçisi olan ve ülkemizin önde gelen spor haber kanalı NTVSPOR.NET Haber müdürü Devrim Çetin  adeta Anadolu Futbolunun veri tabanı gibi.

 

Ülkemizde Süper Lig ön plan çıkarken son yıllarda Bank Asya liginin değerinin artması ve gözleri bu lige çevirirken, spor adamları sadece iki lig üzerinde analiz yapan bir konumda.

Ancak Devrim Çetin belki de Anadolu Futbolu dendiğinde akla gelen ve sadece Süper lig , Bank Asya  değil 2. lig ve 3'üncü liginde takipçisi olan bir spor adamı. Liglerimizde spor kulüplerinin analizlerine güvendiği ve takip ettiği bir isim olan Devrim Çetin ile kısa bir söyleşi yaparken sitemize çarpıcı açıklamalar yaptı.

 

Anadolu Kulüplerinin Hayranıyım

 

Devrim Çetin ile yapmış olduğumuz söyleşide 'Anadolu kulüplerinin hayranıyım' sözlerini söylerken içindeki o duygunun anlaşılmaması mümkün değil. Çetin konuşmasında 'Herhangi bir branşı çok çok iyi takip etmek gerekir ve spora aşık olacak derecede sevmek gerekir. Futbolu çok seviyorum ve iyi bir takipçiyim. Anadolu futbolunu takip etmek ve sorunlarını , kulüp yapıları ile o kentin sesi olmak çok farklı bir şey. Görevimiz gereği ülkemizde gezmediğimiz gitmediğimiz yer kalmadı ve Türk futbolunun yapısını ezberledik gibi bir şey. Ne zorluklara mücadelelerin verildiğini görünce insan hayran olmamak elde değil. Onun için Anadolu Kulüpleri benim için her zaman çok farklıdır.' sözleri ile bu hayranlığını gizlemiyor.

 

Kulüplerin Maddiyat Sorunu Çok Önemli

 

Yıllardır Anadolu kulüplerini inceleyen Devrim Çetin'e neden uzun süreli başarıların gelmediğini her dönem bir takımın ön plana çıkarken bu çıkışı sağlayamadıklarını sorduğumuzda ise kulüplerin zirve mücadelesinde uzun soluklu mücadele edememelerinin tek sebebinin maddiyat olduğunu söylüyor. Çetin 'En önemli sorun maddiyat bana göre. Çünkü tabiri caizse almış başınızı gidiyorsunuz ve belli bir noktaya geliyorsunuz. Mesela ilk yarı sonunda bu sezon olduğu gibi ilk 5 içinde yer alıyorsunuz ve en üstteki takımlarla aranızda puan farkı yok denecek kadar az. Devre arasında 1-2 kaliteli transferle daha da iyi olabilecek durumdayken maddi sorunlar yüzünden bu takımlar üst düzey oyuncu kadrolarına katamıyor ancak 'ya tutarsa' diye oyuncu alınabiliyor. Rakipleriniz maddi anlamda güçlü olduğu için onlar yaptığı takviyelerle maalesef ligde şampiyonluk ipini göğüsleyen takım oluyor.' şeklinde yorumluyor.

 

Futbol maalesef futbol olmaya başaramadı

 

Devrin Çerin ile söyleşide son günlerde sık sık gündeme gelen ve futbol kulüplerinin yanı sıra taraftarları da çok yakından ilgilendiren şiddet yasasını da konuşuyoruz. Devrim Çetin'e maçlarda olay çıkaranlar hakkındaki düşüncesini ve ceza hükümleri konusunda ne düşünüyorsunuz? dediğimizde 'Futbol maalesef futbol olmaya başaramadı' dedi.

Çetin bu konuyu şu şekilde yorumladı ' Ülkemizde futbol maalesef sadece futbol olmayı bir türlü başaramadı ve başarması da bir türlü söz konusu değil. Cezaların sert olması durumunda bu tür olayların yaşanmayacağını düşünüyorum. Örnek verecek olursak İngiltere'de tribünlere baktığımızda neredeyse sahanın içinde taraftarlar. Ama bizdeki yaşanan olaylar orada olmuyor. Belki hiç olmuyor değil ama aynı stat yapıları bizde olsa şu andaki olayların belki de 5 katı olay olacağını düşünüyorum. Bir ara bazı takımlarımız tribünlerde tel örgüleri kaldırılmıştı hatırlarsınız ama baktılar ki bu bizim ülkemizde olacak iş değil ve sonra hepsi vazgeçti.'

 

Tepkiler Olumlu Ancak Yetişemiyorum

 

Son yıllarda Anadolu kulüplerini takip etmesi ile ve futbolcu yapı/karakterlerini iyi bilmesi ve verdiği demeçlerin ilerleyen süreçlerde doğru çıkması sonrası genç yaşına rağmen sevilen bir spor adamı olmasını hatırlattığımız da 'Birde Bana Sorun' der misali gülümseyerek cevaplıyor.

Çetin ' Sağ olsunlar ülkemizden tüm liglerden takımların temsilcileri taraftarları olsun çok iyi yorumlar alıyorum. Az öncede dediğim gibi ben Anadolu futbolunun ve kulüplerinin hayranıyım. Çok yoğun bir çalışma programımız var. Ntvspor 'da Pazartesi günleri 7/10 programında haftanın değerlendirmesini yapıyoruz ve gelen soruları cevaplıyoruz. Ayrıca Radyo'da da analizlerimiz devam ediyor. Bunu yaparken sorulan sorunun cevabını vermek için elimizden geldiğince her kulübü araştırıyorum. O soruyu soran arkadaşın doğru cevap alması gerekir. Onun için sürekli dolaşıyoruz. Bir bakmışınız Mersindeyiz. Bir bakmışsınız Ordu'da. Hemen hemen her kulüp sağ olsunlar davet ediyorlar. Bizde imkanımız olduğu sürece Anadolu kulüplerini dolaşıyoruz.'

 

Boluspor Çok Geç Kaldı

 

Ntvspor.net haber müdürü Devrim Çetin ile yapmış olduğumuz söyleşide Boluspor hakkında ki düşüncelerini sorduğumuzda ' Boluspor daha iyi yerlerde olması lazım. Süper Lig'e bu güne kadar gelmesi gerekirdi' derken bu sezon daha iyi bir futbol beklediğini vurguladı.

Çetin ' Boluspor'u sıkı bir takipçisiyim. Geçmişi ve mazisi olan bir kulüp. Yıllardır final ve yarı final kapısından dönüyor. Yani bu kent artık Süper Lige gelmeye hazır. Taraftarı son derece centilmen ve değerli. Son 5-6 yıla baktığımızda 3 kez ödül aldılar. Taraftarının tutumu ile kulübede maddi anlamda ek destek kalıyor. Boluspor küçük bir ilin takımı ancak bir o kadar da büyük bir geçmişi ve mazisi var. Aynı zamanda Ntvspor'un da yorumcusu olan Rıdvan Dilmen , Sercan , Faruk ,Sinan Kaloğlu , Gökhan Emreciksin son dönem Erdem Özgenç gibi bir ismi Süper lige göndermiş bir takım. Şuan ilk etapta aklımıza gelmeyen sayısız ismi Türk futboluna kazandırmış bir takım. Bu sezon tekrar Necip Çarıkçı başkanın gelmesi ile yeni bir yapılanmaya gidildi. Başkan Çarıkçı hedefinde Süper Lig açıklamasa da yapılan transferlere bakıldığında gizliden biz bu işin takipçisiyiz mesajı veriliyor. Boluspor'un bana göre defansı güzel. Son transferlerden Emre Toraman yerinde bir transfer. İyi bir Erman bu takıma çok şey katar ancak bu sene henüz oynamadı. Sakatlığı sonrası eski performansını yakalayamadı.  Ferhat Kiraz Boluspor'un bence yıldızı. Birkaç hafta içersinde eksiklikler konusunda çalışma yapılırsa ligin iddialı takımlarında biri bence.  Tesisleşme anlamında büyük adımlar atılırken alt yapıya son dönemlerde en çok önem veren kulüplerin başında geliyor. Bolu kentini ve Boluspor'u severim. '

 

'Veri Tabanı'  Devrim Çetin !

 

Devrim Çetin'le ne zaman konuşsak hangi takım hakkında yorum yapsak futbolcusundan tutunda kulüple ilgili her şeyi net bir şekilde cevaplıyorsunuz. Başkanların yapıları , futbolcuların karakteri olsun fikirleriniz net ve doğru bilgiler aktarıyorsunuz. Size Veri Tabanı gibi desek yeridir.? dediğimizde gülerek cevaplıyor Devrim Çetin.

' İşimiz bu , araştırmak ve doğru analiz etmek zorundayız. İşimi severek yapıyorum ve çok mutluyum. Ntvspor'da ki ortam çok farklı , arkadaşlık ortamı görülmeye değer. Uyumlu bir şekilde birbirimize destek vererek çalışıyoruz. İşimi severek yaptığım ve iyi araştırdığım için bilgime çok sık bulunuluyor.  Kanalımızda olsun yada olması bir çok spor adamı fikrimi alır. Bu futbolcu olsun , takımların son durumları olsun fark etmez. Bizde kendilerine bilgileri aktarıyoruz. Haliyle işimizi severek yapıyor ve araştırmalarımızı unutmuyoruz.'

 

Bolusporluyuz.com olarak Devrim Çetin'e hoş sohbeti ile ilgili teşekkür ederken kendisini Bolu'ya davet ettik. Çetin ilk fırsatta Boluspor'u yakından takip etmek için geleceğini ifade ederken Boluspor takımına başarı diliyor.

  

reklam 

 

 

 

2911 kez okundu.

3 yorum yapılmış
  • Bolusporlu
    1 Ekim 2011 • 12:48
    http://www.bolusporstore.com/default.asp?git=1 Storeden haberi olmayanlar var yeni ürünlerin haberini yapın sizden ricam, teşekkürler.
  • Bolusporlu
    1 Ekim 2011 • 12:48
    http://www.bolusporstore.com/default.asp?git=1 Storeden haberi olmayanlar var yeni ürünlerin haberini yapın sizden ricam, teşekkürler.
  • İsmail
    1 Ekim 2011 • 14:56
    Devrim beyi 7/10 programından takip ediyoruz. Boluspor için söylediklerini pregramdada bildiriyor. Her zaman yorumlarını okuyorum.

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.098023176193237