“ARTIK BOLU’DAN OLİMPİYAT ŞAMPİYONLARI ÇIKSIN”

3 Şubat 2015

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Bolu’da çalışmalarını sürdüren Cimnastik Genç Milli takım kampını ziyaret etti. Bolu’da Murat Canbaş Cimnastik Salonu’nda Milli takım yetkilerinden bilgiler alan Çelen, 2020 Olimpiyat takımının çalışmalarınını çok iyi gittiğini söyledi. Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Milli Takımlar Teknik Kurul Başkanı Ziya Özgeren ve Bolulu Genç Milli Sporcu Mustafa Arca açıklamalarda bulundu.

EN PROBLEMSİZ EN İYİ ŞEKİLDE YÜRÜYEN YER KUŞKUSUZ BOLU

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, “Bolu’yu önemsediğimiz için Çinli antrenörler Bolu’da. 1,5-2 yıldan bu yana göstermiş oldukları çalışma performansı gerçekten gözle görülür bir durumda. Bolu cimnastiğin üssü. Ümit ediyoruz ki artık Bolu’dan Olimpiyat Şampiyonları çıksın.” ifadelerine yer verdi.

Çelen sözlerine şöyle devam etti: “Bolu’nun cimnastikteki ve spordaki durumu belli. Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı olarak şunu ifade etmek istiyorum. Bolu’daki her şey Olimpik düzeyde hazır bir durumda. İnşallah cimnastik salonunun yanındaki jimnastik eğitim merkezi de bittikten sonra burada Dünya Federasyon Başkanlığıyla da görüştüm. Bu görüşmeleri bitirdim. Dünya Federasyonunun kamp eğitim merkezlerinden bir tanesi haline gelecek burası. Bütün hedefimiz, idealimiz bu noktada. Biz Türkiye’de 3 tane ili olimpik merkez ilan ettik. Bakanlığımız tarafından onaylandı. İzmir, Bolu ve Ankara Olimpik hazırlık merkezi ilan edildi. Bolu, Edirne ne Konya’da yatılı kamp merkezi olan 3 il. Bunların içinde hali hazırda en sıkıntısız, en problemsiz en iyi şekilde yürüyen yer kuşkusuz Bolu. Bunun sebebi mazisinin olması. Geçmişinde şampiyonların çıkması. Milli sporcuların çıkması. Geriye doğru bakıldığında Bolu’dan 40-50’ye yakın milli takımlara hizmet etmiş sporcu var. Birçok antrenör var. Şunun altını çizmek istiyorum. Biz federasyon olarak, Dünya’nın hem erkeklerde hem de bayanlarda en iyi iki Çinli antrenörünü federasyon olarak istihdam ettik. Bolu’daki Bolulu çocukları çalıştırmak üzere burada görevlendirdik. Bütün her şeyi federasyon olarak bizler karşılıyoruz. Diğer illerimize de giden yabancı antrenörlerimiz var ama Bolu’yu önemsediğimiz için Çinli antrenörler Bolu’da. 1,5-2 yıldan bu yana göstermiş oldukları çalışma performansı gerçekten gözle görülür bir durumda. Bolu cimnastiğin üssü. Ümit ediyoruz ki artık Bolu’dan Olimpiyat Şampiyonları çıksın.”

CİMNASTİK DÜNYA’NIN KABUL ETTİĞİ TEMEL BRANŞ

Türkiye’de futbolun çok ön planda olduğunun altını çizen Çelen şöyle konuştu: “Artık güreş’te de atletizm’de de olduğu gibi cimnastikte de Olimpiyatlarda madalya çıktığı zaman işin rengi biraz değişecek. Ama baktığınız zamanda da cimnastik Dünya’nın kabul ettiği temel branş. En küçük yaşta başlayan branş. Olimpiyat oyunlarının temel branşlarından bir tanesi. Bizde sadece cimnastik yok. Büyük bir federasyonuz. Artistik cimnastik, ritmik cimnastik, trambolin cjimnastik, step-aerobik, pilates, genel cimnastik birçok branşı içinde barındırıyor. Dolayısıyla baktığınız zaman ciddi bir kadro kurmamız gerekiyor. Ve nitelikli eğitmenler kurmamız gerekiyor. Bunun çalışmasını yaptık. Cimnastiğin olmadığı 6-7 il kaldı. Onlara da antrenör bulup, buraları da faaliyete geçireceğiz. Her hafta belli bir bölgeyi görme fırsatı yakalıyoruz. Oralardaki gelişme bizleri mutlu ediyor. Ben Bolu’dan yetişmiş bir sporcu olarak, Bolu’nun 30 yıl önceki burada başlamış o heyecanının oradalar da başlıyor olması bizleri gururlandırdı. 20-30 yıl sonra Bolu’daki gelişme oralarda da devam ederse ise, ciddi anlamda kaliteli cimnastikçiler çıkacak. Biz geldiğimizde 1700 lisanslı oyuncu vardı. Şimdi 10000’leri aştı. Hedefimiz, 20000 lisanslı sporcu sayısını yakalamak.”

CİMNASTİKTE DE LİGLER OLMAYA BAŞLADI

Bu yıl ilk defa cimnastik ligi kurduklarını aktaran çelen sözlerine şöyle devam etti: “İlk defa da bu sene cimnastik ligi kurduk. Bakanlığımızın düzenlediği Anadolu Yıldızlar Ligine de cimnastik branşı eklendi. Artık futbolda olduğu gibi, cimnastikte de ligler olmaya başladı. Cimnastik liginin olması demek, sporcu sayısının artması ve kalitesinin çoğalması demek. Milli takımlar düzeyinde de Avrupa ve Dünya’da büyük başarılar elde ediyoruz. Artistik Cimnastik erkek takımı, Dünya sıralamasında 1,5 yılda 43.sıradan 25.sıraya sıçradı. Bireysel sıralamada, Dünya sıralamasını 2’inci sırada bitiren sporcumuz var. Çocuklar Bolu’ya gelmek için can atıyorlar. Bolu’daki bu düzeni biz istiyoruz ki, İzmir’e ve Ankara’ya kuralım. Zamanla diğer illere de kuralım.”

BOLU’YU CİMNASTİĞİN ÜSSÜ OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ

Çelen’den sonra söz alan Milli Takımlar Teknik Kurul Başkanı Ziya Özgeren, Cimnastik Genç Milli takım kampı ile ilgili bilgiler vererek şunları söyledi: “26 Ocak-6 Şubat tarihlerinde Bolu ilimizde düzenlemiş olduğumuz kampımız devam ediyor. Bizler Bolu’yu cimnastiğin üssü olarak değerlendiriyoruz. Tüm jimnastik camiası olarak. Bolu’da düzenlediğimiz bu kampın kuşkusuz sporcularımıza çok büyük katkısı var. Hedeflerimiz arasında en yakın hedef, Avrupa Gençlik Oyunları var. Oraya hazırlanıyor Genç Milli Sporcularımız. Akabinde de diğer Avrupa ve dünya Şampiyonaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bolu’nun cimnastik üssü diye değerlendirdiğimiz konumu itibariyle çok iyi imkanlara sahip olduğunu düşünüyoruz ve bütün cimnastik ailesinin burada toplanması için çaba sarf ediyoruz. Öncelikle tabi Başkanımız, Bolu ili kesinle herkes tarafından biliniyor. İstanbul ve Ankara’nın ortasında bir il olması ve çok büyük avantajlar taşıması sebebiyle, cimnastik tesisi olarak sadece performans sporcularının çalıştığı bir yer. Türkiye’nin hiçbir yerinde maalesef böyle imkanlara sahip bir şehir yok. Kampla ilgili her türlü ihtiyacımız gideriliyor. Sporcuların teknik anlamda ve idari anlamda her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Son derece güzel bir kamp olarak değerlendirebiliriz.”

DÜNYA KUPASI BAZINDA BİR YARIŞMANIN DÜZENLENMESİ SÖZ KONUSU

Bolu’nun cimnastik olarak çok uygun bir il olduğunu dile getiren Özgören sözlerine şöyle devam etti: “Başkanımızda biliyor, tüm cimnastik camiası da biliyor. Burada yapılan Başkanımızın Müdürlüğü döneminde yapılan tesisleşmenin çok büyük bir bölümünün olduğunu düşünüyorum. Yapılan tesislerde bittiğinde burada bir Dünya Kupası bazında bir yarışmanın düzenlenmesi söz konusu. Kuşkusuz çok iyi olacak çok verimli olacak. Bolu, cimnastiği’nin, Bolu’nun il olarak tanıtımı da söz konusu olacak. Bizim için çok önemli. Çok büyük organizasyonlar yapmayı planlıyoruz Federasyon Başkanımızın Başkanlığında. İyi şeyler yapılıyor. Başkanımızla beraber en mükemmeli yakalamaya çalışacağız.”   

HEDEFİM OLİMPİYAT

Bolulu Genç Milli Sporcu Mustafa Arca ise şunları söyledi: “ Kampımız çok güzel geçiyor. Aynı zamanda yorucu. Güzel aktiviteler oluyor. Kampı çok iyi değerlendirmemiz lazım. İyi çalışmamız lazım. Hedeflerimiz var. Haziran ayının sonuna doğru iki tane yarışmamız var. Bu yarışmalarda derece almak sonrasında ise, Olimpiyat.  

HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ

2610 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.063338994979858