ATALAY GEMEN;SEZONU DEĞERLENDİRDİ

14 Mayıs 2014

Boluspor Basketbol Takımın Koçu Atalay Gemen sezon değerlendirmesinde bulundu. Gemen, bu sezon yaşanan başarısızlığı, hedefe neden ulaşılamadığı, gelecek sezon takımda...

Boluspor Basketbol Takımın Koçu Atalay Gemen sezon değerlendirmesinde bulundu. Gemen, bu sezon yaşanan başarısızlığı, hedefe neden ulaşılamadığı, gelecek sezon takımda kalıp kalmayacağını ve Boluspor Basketbol Takımı hakkında bilinmeyen birçok soruya cevapladı.

İşte Gemen ile yapılan o röportaj…

Sizin döneminiz ve sizden önceki dönemi karşılaştırır mısınız? Yönetimden başlayıp teknik kadro ve oyuncularla devam edelim?

Bizden önceki dönemde burada çok güzel işler yapılmış, güzel bir ateş yakılmış bizde bunun üzerine geçen sezon bu ateşi daha da büyüttük. Bizden önceki sene ikinci turda elenmişti, bizim dönemde son 6’ya kalmıştık. Bu sezon hedefi büyütmek zorunda kaldık. Geçen sene ile bu sene arasındaki fark bu diyebiliriz. Bu sene daha önceki senelere göre başarısız oldu, ilk turda elendik. Bunun birçok nedeni var. Bu başarısızlıkta sorumluluk tamamen bana ait çünkü takımı kuran benim. Kimse gemilerin fırtınada neler yaşadığına bakmaz, limana gelip gelmediğine bakar. İşte bizde gemiyi limana getiremedik. Sonuçtu bu takımı biz çalıştırdık, biz motive ettik, biz oluşturduk. Bu sezon bizim ligde oynayan takımların bütçesi arttı, hedefleri arttı. Geçen senelere göre daha kaliteli oyuncular bu ligde yer almaya başladı. Bizde iyi mücadele ettik, iyi çalıştık ama olmadı. Basketbol’da futboldaki gibi mucizelere çokta yer yok. Bazı istisnalar hariç tabi. Maç günü tribünün atmosferi çok ateşli olur, oyuncunun psikolojik durumu kötü olur yani saha dışındaki faktörler oyuncuyu etkilerse kendinde 3 kat bütçeli bir takımı yenebilme şansın azda olsa vardır. Ama futbolda böyle bir şey her takım her takımı yenebilir. Mesela ilk turda elendiğimiz Sakarya Büyükşehir Belediyenin bütçesi 900 bin ile 1 milyon arasında. Nerden baksanız bizim üç katımız diyebiliriz. Buna rağmen iyi mücadele ettik ama olmadı son maçı 2 sayı farkla kaybettik. Tekrar ediyorum bu başarısızlık benim sorumluluğumda.

DÖNEMİNİZDE NEDEN HEDEFE ULAŞAMADINIZ?

Bunun birçok nedeni var özünde. Kulüp bazında var, oyuncuda var, teknik kadroda var ama ne olursa olsun ben bu takımın başındaysam bu sorumluluğu kabul etmiş oluyorum. Bu ligdeki para bütçenin yükselmesi en büyük nedeni diyebilirim. Ligde 1 Milyon TL kurulmuş 10’dan fazla takım var. Eğer ligi takip edenleriniz varsa bu fark dışarıdan da belli oluyor. Bizim bütçemiz onların bütçesinin üçte biri kaldı. Oyuncu ve staf anlamında. Artık bu bütçelerde lige çıkmak eskisi gibi kolay değil. Eskiden 3-5 genç oyuncu, 3-5’de tecrübeli oyuncu ile karma yapıp bir karma yapıp bir üst lige çıkabiliyordunuz. Artık 2.lig hatta 1.lig oyuncuları bu ligde oynayabiliyor. Bu oyuncuları da takımda oynatmak için bütçe gerekiyor. Aslında en büyük bağlantı bütçe diyebilirim.

Futbol takımındaki çalkantılı dönem size yansıdı mı?

Futbol takımının sonuçları bizi etkilemedi dersem yalan söylemiş olurum. Sonuçta burası bir futbol şehri, ilk odak noktası onlar. Futbol takımı kötü giderse ister istemez bizde etkileniyoruz. Futbol şubesi basketbol takımının ağabey’i diyebiliriz. Biz deplasmanda olduğumuzda ya da aynı maç saatine denk geldiğinde takım menajeri Sacit beyden sürekli futbol takımın durumu hakkında bilgi alıyoruz. Bolu’da oynanan maçlarda basketbol şubesi olarak elimizden geldiğince tribündeki yerimiz aldık. Onlar iyi olursa bizde iyi oluruz. Bu gerçek inkar edilemez.

Pişman olduğunuz ya da alamadığınız oyuncu oldu mu?

İllaki pişman olduğumuz noktalar oldu. Futbol yâda herhangi bir spor branşında mücadele eden oyuncular her sene aynı performansı gösteremiyor maalesef. Sonuçta insan bu şehre alışamıyor, antrenörle anlaşamıyor, takım arkadaşına alışamıyor yani bunlar hep performansı etkileyen şeyler. Bunun dışında doğal yaşam var, hastalıklar var aile içinde yaşanan sıkıntılar var, aile içinde yaşanan sorunlar var, Allah korusun kazalar var, sakatlıklar var bu insanları etkiliyor. Pişman olduğum değil de beklediğim performansı alamadığım oyuncular oldu. Bu sadece bu sene değil her dönemde oldu. Alamadığım oyuncu oldu mu sorusuna gelince her hocanın olduğu gibi benimde isteyip kulüp bünyesine alamadığım oyuncu oldu.

Oyunculardan ne beklediniz, ne alamadınız?

Geçen sene çok hazırlık maçı yaptık takım daha da hazır seviye gelmişti. Biz maçları hiç bırakmıyorduk mücadele olarak çok iyi seviyedeydik. Bu sene 20 günde bir maç yapmak zorunda kaldık. Gruptan çekilenler oldu maça çıkmayanlar oldu bu durum bizi olumsuz etkiledi. Gerek motivasyon yönünde gerek savunma sertliği yönünde bizi daha önceki seneye göre daha kırılgan yaptı. İkinci grupta sert maçlar gelmeye başladı ama biz sert müsabakalara alışamadığımız için 2 mağlubiyet aldık. Burada sertlikten kastım zor rakipler. İlk grupta bizim seviyemizde olmayan takımlarla karşılaştık bu takım olarak sertliğe alışma konusunda bizi geriletti. Bu sertliği geç ulaştık. Burada bizim suçumuzda var yeteri kadar hazırlık maçı oynatamadık. Bu sertliğe erkenden ulaşsaydık performansımız iki katına çıkabilirdi. Bu dediğim duruma önceden ulaşsaydık Sakarya maçını kolay kolay vermezdik. Burada mücadele etmedik anlamı çıkmasın çocuklar sonuna kadar mücadele etti ama dediğim gibi sertliğe tam ulaşamadık.

Başarısızlıkta fatura hocaya kesilir. Savunma yapacak olsaydınız ne söylerdiniz?

Savunma yapılacak bir durum yok. Hiçbir antrenör başarısız olmak için yola çıkmaz. Sonuçta başarı kadar başarısızlıkta bu oyunun içinde. Başarısızlık bize ne olarak yansıyor ertesi sene iş bulamıyorsun ve cezanı çekiyorsun. Başarıda ise ertesi sene iş bularak ödüllendiriyorsun. Bizim iş ölümle yaşam gibi. Başarısızlıkta o kadar çok sebep var ki ama daha öncede dediğim gibi insanlar geminin limana gelip gelmediğine bakar içerdeki yaşanan fırtınalardan haberi yoktur.

Önümüzdeki sezon için ne düşünüyorsunuz?

Önümüzdeki sezon için şu aşamada hiçbir şey düşünmüyorum. Ailem Antalya’da onlarla vakit geçirmek istiyorum. İlk çocuğum iki yaşına geldi, ikincisi 6 haftalık oldu. Onlarla vakit geçirmek onlara daha çok zaman harcamak istiyorum. İşin doğrusu bu sezon çok yıprandım, ama spor çok dinamik bir iş her an her şey olabiliyor. Bir bakmışım bavulu alıp başka maceralara yelken açıyorum. Dediğim gibi ilk aşamada ailemle zaman geçirmek istiyorum. Gelecek sezon neler olur zaman gösterecek.

Boluspor macerası bitti mi?

Boluspor macerası bitti diyebilirim. Kimse bana gelip yolları ayırdık demedi, bende kimseye aynı şekilde bir söylemde bulunmadım. Ben iki senedir buradayım, sonuçta buranında bir kan değişikliğine ihtiyacı var. Basketbol şubesine yatırım yapılıyor başka bir antrenörle yeni bir sinerji oluşturup istenen hedeflere ulaşılabilir.

1908 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.10964608192444