Az Kalsın ICE TEA İçiyorduk 2-2

19 Aralık 2011

Boluspor Bank Asya Birinci liginin ilk yarının son karşılaşmasında deplasmanda Ç.Rizespor ile karşı karşıya geldi. Boluspor zorlu Ç.Rizespor deplasmanında Atacan, Hakan, Onur Bektaş...

Boluspor Bank Asya Birinci liginin ilk yarının son karşılaşmasında deplasmanda Ç.Rizespor ile karşı karşıya geldi.

Boluspor zorlu Ç.Rizespor deplasmanında Atacan, Hakan, Onur Bektaş , Caner , Fatih, Emre Toraman , Onur Türk , Veli , Veysel , Gencer ve Alp onbiri ile sahaya çıktı.

Boluspor başkanı Necip Çarıkçı takım ile yakından ilgilendi.

Boluspor karşılaşmanın ilk dakikalarında rakibinin baskısını kırma çalışırken orta alanda topu tutmaya çalıştı. Ç.Rizespor 3.dakika da korner kullanırken pozisyonun devamında Bikoko'nun etkili geldiği pozisyonda sert şutu Atacan güçlükle çıkartı.
Boluspor Dk 6'da orta alanda kazandığı topla Onur Türk'ü derinlemesine bir pas ile buluştururken Onur kaleci ile karşı karşı kaldığı anda mükemmel bir şut ile Boluspor'u 0-1 öne geçirdi.
Boluspor karşılaşmanın ilk dakikalarında Rizespor baskısını durdurmaya çalıştığı anlarda bulduğu bu gol ile moral buldu. Bu moral ile Boluspor sol açıktan Alp ile ataklar geliştirirken Ç.Rizespor defansı topu çıkartmakta güçlük çekti. Alp ile korner kullanan Boluspor'da Rizespor defansının topa el ile müdahale etmesine rağmen karşılaşmanın hakemi Koray Gencerler oyunu devam ettirdi. Karşılaşmanın ilk  dakikasında her iki takımda gol yollarında etkili olmaya çalışırken Ç.Rizespor özellikle Bikoko ,Zeqiri ve Jallow ile etkili pozisyonlar bulduğu anda derinlemesine atılan topu Sereven Brice Bikoko iyi değerlendirerek durumu 1-1'e getirdi.
Boluspor yediği gol sonrası çabuk toparlanmaya çalışırken ileri uçta Veysel ile pozisyon bulmaya çalıştı.  Boluspor karşılaşmanın ilk 25 dakikasında ortada bir oyun görüntüsü verirken özellikle orta alanda topu ayakta tutup derinlemesine pozisyonlar bulmaya çalıştı. Boluspor atağında Alp'e yapılan faul sonrası Koray Gencerler Boluspor adına faul verirken Emre Toraman topu Caner'e çıkartı. Gelişine Caner topa sert vururken top defanstan döndü.  Boluspor pozisyonun devamında topu takip ederek orta alanda topu kazandı. Veysel ile Rizespor kalesine yüklenen Boluspor Veysel'in güzel çalımları ile ceza sahasına kadar girdi. Veysel topu Caner'e aktarırken top az farkla auta çıktı. Boluspor oyunu kendi alanına çekmemek için Ç.Rizespor'a önde basarken pozisyon bulmaya çalıştı. Boluspor'da Hakan yaptığı faul sonrası dk 30'da sarı kart gördü.
Dk 36'yı gösterirken ceza sahasında Caner rakibine baskı yaptı ve topu kazandı. Topla kaleye yöneldiği sırada yapılan faul sonrası Koray Gencerler penaltı noktasını gösterdi. Emre Toraman topun başına geçerken kaleci Ramazan'ı ters köşeye yatırarak durumu 1-2 yaptı. Boluspor'un bu gol ile moralleri yerine gelirken maçın başından beri akılcı oyununun meyvesini almaya başladı. Caner Ağca'yı yere düşüren Osman Fırat penaltı atışı öncesi sarı kart gördü.
Boluspor ilk yarının sonlarına doğru baskı kurmaya devam etti. Rizespor defansı Boluspor ataklarında baskıyı yok etmek için genellikle topu dışarı atması dikkatlerden kaçmadı. Ç.Rizespor son dakikalarda baskı kurmaya çalışırken Cenk Ahmet ile atak bulmaya çalışırken sürekli serbest atış kazandı. Boluspor ilk yarıyı attığı iki golle ikinci yarı için moralli gitti.

 

Boluspor ikinci yarıya ilk yarıdaki onbiri ile sahaya çıkarken ilk yarıda olduğu gibi orta alanda topu tutup ileri uça top çıkararak pozisyon bulmaya çalıştı.  Boluspor Dk 48'de Alp ile sol açıktan pozisyon bulurken içeri yaptığı ortayı kaleci Ramazan güçlükle çıkarttı. İkinci yarının hemen başında Veli Kızılkaya'nın rakibi Jollow'a yaptığı faul sonrası Koray Gencerler penaltı noktasını gösterdi. Topun başına Murat Hacıoğlu geçerken Kaleci Atacan mükemmel bir kurtarış yaparak gol şansı vermedi.
Bu pozisyonun ardından morallenen Boluspor baskı kurmaya başladı.
Boluspor özellikle açıklardan pozisyon ararken Emre Toraman ile mutlak bir gol kaçırdı. Boluspor ikinci yarıda kontrollü bir oyun ortaya koyarken özellikle kanatlardan pozisyon aradı. Dakikalar 64 olduğunda teknik direktör Osman Nuri Işılar ilk oyuncu değişikliğini yaparak Onur Türkü oyun dışına aldı. Taraftarların sürekli neden oynamıyor dediği Koffi Onur Türk'ün yerine oyuna dahil olarak kanatlardan topu çizgi üzerinden Ç.Rizespor alanına girmek isterken Veysel Cihan'a top aktardı.
Oyun ortada geçiyor dediğimiz anda Engin Aktürk'ün ceza sahasına yaptığı ortayı Jallow vurarak kaleci Atacan'dan dönen top'a tekrar dokunarak durumu eşitledi. 2-2
Gol ile moral bulan Ç.Rizespor bası kurmaya çalıştığı anlarda Boluspor orta alanda topa baskı kurarak baskıyı önlemeye çalıştı. Osman Nuri hoca oyunda ikinci değişikliğini Vedat ile yaparken oyun alanı dışına Alp'i aldı. Boluspor ikinci gol sonrası bir türlü toparlanamazken Ç.Rizespor ataklarını durdurmakta güçlük çekmeye başladı.  Oyunun son bölümünde Boluspor gol ararken yakaladığı pozisyonları bir türlü değerlendiremedi.  Osman Nuri hoca karşılaşmanın sonlarında Orhan Ak'ı oyuna alarak etkili olmaya çalıştı. Ligin son haftasına futbol adına mükemmel bir oyun ortada olurken her iki takımda adına yakışır bir karşılaşma çıkartı. Ç.Rizespor Boluspor'un çıkmasına izin vermezken 88. dakikada dönen top belki de Boluspor adına en şanslı pozisyondu. Mehmet Al'ın şutu direkten dönerken Boluspor hemen topu uzaklaştırdı. Bu pozisyonun devamında Veysel gol ararken Rizespor defansı topu kornere çıkarttı. Korner atışını Vedat ile kullanırken Koffi kafa vurdu Ramazan güçlükle çıkarttığı anda Koray Gencerler faul gerekçesi ile oyunu durdurdu. Oyuna ilave olarak 4 dk kayıp zaman gösterilirken Ç.Rizespor Bikoko ile gol kaçırırken Bolsupor rahat bir nefes aldı. Son dakikalarda bir türlü sahamızdan çıkamazken Ç.Rizespor serbest atışlar ile gol bulmaya çalıştı.  Oyunun genelinde bakıldığında Boluspor iyi bir performans sergilerken baskılı bir oyunda ligin ilk yarısının son maçında deplasmanda 2-2 berabere kalarak 1 puanla dönüyor.

ÇAYKUR RİZESPOR: 2 - BOLUSPOR: 2

Stat:
Yeni Şehir

Hakemler: Koray Gençerler, Gökhan Memişoğlu, Ömer Faruk Yeşil

Çaykur Rizespor:
Ramazan, Engin (Dk. 89 Yunus ?), Sezer, Aytek, Osman Fırat, Şahin Ali, Zeqiri, Murat Hacıoğlu (Dk. 53 Erkan), Cenk Ahmet (Dk. 67 Mehmet Al), Jallow, Bikoko

Boluspor:
Atacan, Hakan, Onur Bektaş, Caner (Dk. 83 Orhan Ak ?), Fatih, Emre, Onur Türk (Dk. 63 Koffi), Veli, Veysel Cihan, Gençer, Alp (Dk.75 Vedat)

Goller:
Dk. 15 Bikoko, Dk. 69 Jallow (Çaykur Rizespor) Dk. 6 Onur Türk, Dk. 36 Emre (penaltıdan) (Boluspor)

Sarı Kartlar:
Dk. 35 Osman Fırat, Dk. 71 Mehmet Al (Çaykur Rizespor) Dk. 30 Onur Bektaş, Dk. 48 Veli, Dk. 76 Emre, Dk. 90 Gençer (Boluspor)

2987 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.081547021865845