BASINA ve KAMUOYUNA

10 Ocak 2011

Gazeteciler, bilginin hızla yayılmasını sağlamakta ve bu bilgi akışının sağlanması sırasında da önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir.   10 Ocak 1961...

Gazeteciler, bilginin hızla yayılmasını sağlamakta ve bu bilgi akışının sağlanması sırasında da önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir.

 

10 Ocak 1961 yılında 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, her yıl 10 Ocak tarihi "Çalışan Gazeteciler Bayramı" olarak kutlanmaktadır. 10 Ocak 1961 günü yürürlüğe giren 212 Sayılı Yasa, gazetecilerle ilgili çalışma mevzuatına getirdiği iyileştirmelerle mesleğimizde yeni bir dönem başlatmıştır.

 

12 Mart 1971 ara döneminde anayasa ve yasalarda gerçekleştirilen geriye gidişler gazetecileri de önemli ölçüde etkilemiştir. Bu nedenle de 'Çalışan Gazeteciler Bayramı' tanımı 1972′den bu yana 'Çalışan Gazeteciler Günü' ne dönüştürülmüştür.

 

Kamunun haber alma özgürlüğü adına görevlerini en iyi şekilde ancak zor şartlar altında yerine getiren biz gazetecilerin bazı hakları AKP iktidarı döneminde çıkartılan yasalarla elimizden alınmıştır. Her türlü hava şartları ve zorluklarla mücadele ederek kamu görevini yerine getiren biz gazetecilerin özellikle yıpranma paylarının geriye iade edilmesi en büyük beklentimizdir. Türkiye Gazeteciler Federasyonu başta olmak üzere biz sivil toplum örgütleri olarak yanlışlıkla elimizden alındığına inandığımız bu hakkımızın iktidar tarafından geriye verileceğini ümit ederken, bunun içinde Federasyonumuz önderliğinde girişimlerimize devam ediyoruz.

 

Yaşadığı kentlerin sorunlarını kamuoyuna aktaran, etkin çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan gazeteciler, hak ve özgürlüklerin evrensel standartlara kavuşturulmasına büyük katkı sağlamaktadır. Tüm meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, hür, eşit ve adil bir meslek yaşamı dileriz.

 

 

Hakan AYDIN

Bolu Gazeteciler Cemiyeti

Yönetim Kurulu Başkanı

 

 

 

2086 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.65522003173828