Başkan Abak acı gerçekleri açıkladı

8 Mart 2024

(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)-Boluspor kulübü Başkanı Savaş Abak, geçtiğimiz günlerde Boluspor’u ziyaret eden Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz’ın ziyaretinde önemli...

(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)-Boluspor kulübü Başkanı Savaş Abak, geçtiğimiz günlerde Boluspor’u ziyaret eden Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz’ın ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu.

Abak, Boluspor’un belediye desteği olmadan yaşama şansının olmadığını altını çizerek; “Belediyenin desteği olmadan kulüplerin yaşama şansı yok. Ya bu kulübü şirketleştireceğiz ki benim şahsi gücüm yetmez buna” dedi.

“Belediyenin desteği olmadan kulüplerin yaşama şansı yok”

Kulübe kim başkan olacaksa her sene 100 milyon Türk Lirası vermesi gerektiğini savunan Başkan Abak; “Belediyenin desteği olmadan kulüplerin yaşama şansı yok. Ya bu kulübü şirketleştireceğiz ki benim şahsi gücüm yetmez buna. Çünkü bu kulübe kim gelirse gelsin her sene 100 milyon TL para vermesi lazım. Bazı kulüplerle denge çok fazla” şeklinde konuştu.

“Ya şehir bize destek olacak yada benimde gücüm belli”

Abak, göreve geldiklerinin bu zamana kadar çok sayıda ödeme yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini dile getirerek; “Kışın Antalya nasılda, yazında Bolu’yu o pozisyona sokmak çok zor değil. Bu kulübün yaşaması için ya şehir bize destek olacak yada benimde gücüm belli. Belli aşamadan sonra bizim kendimize zarar veriyor. Şu gördüğünüz tesisleri geldiğimizden beri yaptırıyoruz. Eskilerle ilgili kötü bir şey söylemiyorum. O insanın yapısıyla alakalı. Burası kötü olduğu zaman futbolcu sana saygı göstermiyor. Burada çıkan yemekler otelde yoktur. 2 yıldır Ergün Söbütay veriyor. En az 6-7 milyon borcumuz vardır. 1 kuruş ödemedik. Biz geldik, etçiye öde, pastacıya öde, manava öde. Öde öde öde bitmedi” dedi.

“Bende temlik koyarım ama bize yakışmaz”

Boluspor’un önemli bir marka olduğunun altını çizen Abak, “Bende bırakırım. Temlik koyarım, ben Bolu’da yaşıyorum. Bize yakışmaz. Bence çok önemli marka. İnsanlar değer vermiyor. Bu hayatta da böyle nerede başarı varsa insanlar orada. 3-4 hafta kötü gidiyorsun, Boluspor düşecek diyorlar. Neden düşsün Boluspor şehrin takımı. Ben bu kulübün hiçbir başkanda bir alt lige düşmesini istemem. Memleketimizin takımı” şeklinde konuştu.

“Play-off oynatmak istiyoruz”

Ligin sonunda şehre play-off armağan etmek istediklerini vurgulayan Başkan Abak

 “Forma yaptırdık 14 bin tane pahalı, kombine çıkardık pahalı. Nasıl olacak. Stadyum eksi yazıyor. Bende istiyorum hep yenelim. Ama kolay değil. İyi durumlara geldik Allah’ın izniyle. Biz işimizi elimizden geldiğince güzel yapmaya gayret gösteriyoruz. Bir play-off oynatmak istiyoruz. Zaten 8 takım belirlendi. Aşağıdakilerle puan farkı 5-6 oldu” dedi. 

863 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.053964853286743