Başkan Abak Herşeyi Açıkladı

9 Temmuz 2014

Boluspor Kulüp Başkanlığı görevini yürüten Savaş Abak, Köroğlu TV ekranlarında merak edilenleri cevapladı. Moderatörlüğü’nü Mustafa Özkan’ın yaptığı ve İlhan Özdemir’in yorumcu olarak katıldığı ‘Serbest Vuruş’ programına konuk olan Başkan Abak, kamuoyu tarafından merak edilen soruları içtenlikle cevapladı.

Boluspor Kulüp Başkanı Savaş Abak: “en geç Cuma gününe kadar transferlerimiz olacak. İsimlerimiz belli. Kadronun %65-%70’lik durumu belli. Ama burada isim vermek istemiyorum ancak transferlerimiz hızlı bir şekilde olacak. Hiç kimse bu konu hakkında şüphe duymasın.” Abak ayrıca: “Bu sene Fenerbahçe yine Topuk Yaylası’na kampa geliyor. Görüştük, inşallah Bolu’da öyle bir maç organize edeceğiz.”

49.YILDA BOLUSPOR’U LİGDE TUTTUK

Biz geçen sene hiç kimsenin kabul etmediği bir dönemde aldık, sahip çıktık. Geçen sene başarmamız gereken olay kulübü ligde tutmaktı. 49.yılda Boluspor’u ligde tuttuk. 50. yılda da Boluspor’u, camiaya yakışan en iyi yerlere getirmek istiyoruz. Kulüplerin mali durumları gün geçtikçe kötüye gidiyor. Boluspor’da bu hususta ekonomik anlamda bizim en iyi kadroyu kurup, elimizden gelenin en iyisini yapmamız lazım. Maddi durumda da çok rahat bir konumda olmadığımız için dikkatli davranmalıyız.

TRANSFERLERİMİZİN %70-%75’İNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Bu sezon PTT 1’nci ligde oynayan takımların verdiği uçuk rakamlar ücretlerin altından kalkamayacak bir duruma geldi. Ama bu durum şunu göstermiyor. Biz hiç transfer yapmayacak mıyız? Gibi bir durum ortaya çıkıyor. Biz transferlerimizin %70-%75’ini gerçekleştirdik. Bunu kamuoyu ile paylaşmadık. Neden paylaşmadık? Onu da anlatayım. Süper Lig ekiplerinden bir oyuncu ile anlaştık. Hiçbir sıkıntımız olmadı. Normalde geçen hafta imzayı atacaktı. Ancak yine PTT 1’nci lig takımlarından bir tanesi araya girerek fiyat arttırdı. Bu ligdeki fiyatlara baktığımız zaman 25-30 milyon TL bütçeli takımlar var.

EN GEÇ CUMA GÜNÜNE KADAR TRANSFERLERİMİZ OLACAK

Bizim mali durumumuz belli. Biz bütçemize göre hareket etmeliyiz. Şu anda isim vermek istemiyoruz ama en geç Cuma gününe kadar bizim transferlerimiz olacak. İsimlerimiz belli. Kadronun %65-%70’lik durumu belli. Ama burada isim vermek istemiyorum ancak transferlerimiz hızlı bir şekilde olacak. Hiç kimse bu konu hakkında şüphe duymasın. Taraftarımız ne kadar heyecanlanıyorsa ben onlardan 10 kat fazla heyecanlanıyorum. Sıkıntılarımız yok. Allah’ın izniyle 50’nci yılımızda Boluspor’u yakışır bir pozisyona getirmeye çalışacağız.

GÖNLÜMDEN GEÇEN HOCAYLA ANLAŞTIK

Benim gönlümden geçen aslında her zaman Reha hocaydı. Ben Reha hoca ile 9-10 aydır görüşüyorduk. Nasip bu seneyeymiş. Bilgisine, vizyonuna inandığım ve güvendiğim bir teknik direktör. Biz Reha hoca ile aynı hedefleri ve hayalleri paylaşıyoruz. Boluspor kulübünün 50.senede mutlaka başarıya ihtiyacı var. Çünkü artık taraftarda bu durumdan sıkıldı. Bolu halkı da sıkıldı. Reha hocamın ve Boluspor’un 50.yılda kesinlikle başarıya ihtiyacı var. 50.yılımız inşallah Boluspor’a hayırlı olur.

REHA HOCAMIN ÖZELLİKLE İSTEDİĞİ 4-5 TANE OYUNCU VAR

Transfer konusunda Reha hocamın bir listesi var. Bizim bir listemiz var. Bu listeleri ortak bir havuzda topladık. Ekonomik anlamda kim yararlı olur. Burada mantıklı kararlar alıyoruz. Reha hocamın özellikle istediği 4-5 tane oyuncu var. Bunlarda biz biraz fedakarlık yaptık. O oyuncuların büyük bir kısmı gerçekleşti. Yabancı oyuncularımız vardı. Onlar yurt dışından Türkiye’ye bugün geldiler. Bir terslik olmazsa kampa 1-2 gün geç katılacaklar. Ama Reha hocanın istediği oyuncuların belli bir kısmı oldu. Bizim futbol şubemizin istediği oyuncularda var. O oyuncularında takıma katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Büyük bir kısmı ile anlaşmaya varacağız. Kamuoyuna ve taraftarımıza şunları söylemek istiyorum. Merak etmesinler, geçen sene çok zor bir durum atlattık. O sıkıntıları bu sene kesinlikle yaşamayacağız. Ona ben kendim ve yönetimim adına söz veriyorum.

ANKARASPOR BİR KALECİYE 900 BİN TL VERİYOR

Bu sene Urfa, Antep, Ankara bun tarz takımlarda maddi bir kavram yok. 15 tane kulüp başkanı geçtiğimiz sezon toplandık. Fiyatları konuştuk, bizim ödeyebileceğimiz fiyatları konuştuk. Oradan federasyona gidildi. Orada PTT 1’nci ligdeki gelirlerin belli olduğu belirtildi. Herkesin belli bir borcu var. Ama futbolculara geçen sene 500-600 bin TL verilirken, bu sene bedeller iki katına çıktı. Yani bir Urfa’ya, Ankara’ya baktığınızda uçuk rakamlar ortaya çıkıyor. Ankaraspor bir kaleciye 900 bin TL veriyor. Urfa bir oyuncuya 800-900 bin TL veriyor. Toplantılara gittiğimizde bu bedellerin ödenmediği söyleniyor. Ama bu bedeller ödeniyor. Boluspor’un imkânları belli. Urfa, Ankara, Antep bu sene iddialı takımlardan. İddialı derken mali anlamda güçlü takımlar.

ÇOK İYİ STOPERLER ALDIK

Boluspor kulübü bu ligde oynadığından bu yana her sene 10-12 oyuncu alınmış ve gitmiş. Onu bu sene bizde yapmak zorundayız. Bizim iskelet kadromuz yok. Bir stopere bakın, orta sahaya bakın kim var? Geçen seneki sıkıntıları yaşamama anlamında bu sene orta sahamızı güçlendireceğiz. Çok iyi stoperler aldık. Bu isimleri 1-2 gün içinde açıklayacağız. Ama önümüzdeki sene bizde aynı tavrı sergilersek, diğerlerinden pek bir farkımız olmayacak. Reha hocanın en büyük artısı 5 tane yardımcısı Bolu’daydı. Bizim A2 takımından seçmelerimiz yapıldı. Oradan alacağımız 3-4 tane oyuncumuz var. Eğer onları takıma kazandırabilirsek, bizim için mutluluk.

BU SENE GÖĞÜS REKLAMIMIZ DAHA BELLİ DEĞİL

Reklam çalışmalarımıza yönetim olarak başladık. Hatta bu hafta Valimiz, Belediye Başkanımız ve bazı basındaki arkadaşlarla Bolu’nun ileri gelen firmalarını ziyaret edecektik. Toplantılar nedeniyle onu biraz erteledik. Bu sene göğüs reklamımız daha belli değil. Geçen sene Borvo’ydu. Bu firma bu sene reklam vermek istemiyor. Onlarında bazı durumları varmış. Şu an göğüs reklamımız belli değil. İstanbul’a gittiğimde, orada görüştüğüm ithalatçılar var. Onlardan rica ediyorum artık. Denilen şu, sizde bir sürü büyük şirket var. Boluspor’un hiç kimsenin kazandığı parada gözü yok. Boluspor’da kalıcı gelirleri artırmadığımız sürece bu sistemde yürütmek zorundayız. Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz’ın destekleriyle yapacağımız 2 projemiz var. Bu projeleri gerçekleştirirsek çok daha iyi olacak. Boluspor’un aylık otoparklardan gelen bir geliri var. Halı sahadan gelen bir gelir var. Eğer biz bu 2 projeyi gerçekleştirirsek, tahminimce 2-3 aya kadar neticelenecek. Bu kalıcı gelirlerimizin üzerine %70-%80 artı koyacağız. Biraz daha ayaklarımızın üstüne basacağız. Yapım gereği, reklam toplamakta çok zorlanıyorum. Bir şey istemeye dilim dönmüyor. Bu istediklerimi ben Boluspor kulübü olarak istiyorum. İstemesem de başka türlü dönmüyor. Ben her gittiğime söylüyorum. Kimsenin kazandığı para da Boluspor’un gözü yok.

BİZLERE 1-2 SENE DAHA DESTEK OLUN

Bu takım Bolu halkının takımı. Türkiye’de ve Bolu’da en sosyal olay futboldur. Bunu için herkesten rica ediyorum. Bizlere 1-2 sene daha destek olun. Bu sürenin sonunda kalıcı gelirleri arttırdığımızda Bolu halkından bu yükü azaltmaya çalışacağız. Şuan ki hedefimiz amacımız o.

STADYUMUN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİK

Stadyumda zemin iyileştirme çalışmalarımızı yaptık. Çevre düzenlemeleri yapıldı. VİP ve basın tribününde bazı değişiklikler yapıldı. Ek bayan tuvaletleri eklendi. Turnikeler, yeni Passolig sistemine geçildiği için değiştirildi. Bazı kapılarda 2 tane turnikemiz var. Toplam 17 tane turnikemiz oldu.

TARAFTAR GELMEDİĞİ ZAMAN O KOLTUK BOŞ KALACAK

Her taraftarın bir Passolig kartı olmak zorunda. 6222 sayılı kanun gereği yapılan bir işlem. Passolig, PTT ve Süper ligde var. Biz onunla ilgili 160 bin TL ceza aldık. Onda bir suçumuz yokken. Boluspor kulübünün orada hiçbir suçu yok. Federasyon bir firma ile anlaştı. Biz ligin bitmesine 3-4 maç kala bütün alt yapıyı hazırladık. Orada küçük bir karar oldu. Düşme potasındakilere pek yatırım yapmak istemediler. Son iki maçı e-bilet’siz oynadığımız için 160 bin TL ceza aldık. Tekrar mahkemeye başvurduk. Oradan bize bir ceza gelmeyecek. İnternetten herkes Passolig kartını alabilir. Herkes istediği takımı alabilir. Passolig kartının bedeli 15 TL. O maçın bedeli de 20 TL. 20 TL’de bedel yükletecek. Maça girecek. Onun koltuğu, numarası, sırası her şeyi belli. Taraftar gelmediği zaman o koltuk boş kalacak.

2013-2014 SEZONUNDA STADYUM GELİRİ 0 TL

Kulüp olarak 2013-2014 sezonunu toplarsak, alt alta koyarsak, bizim stadyum gelirim 0 TL’dir. Çünkü bir küfür 13 bin TL, ikincisi 26 bin TL, üçüncüsü 52 bin TL artı saha kapatma cezası.  Atılan su şişesinin milimi bile yazılıyor.

BİZİM ASIL BÜYÜK SIKINTIMIZ BÜYÜK İŞ ADAMLARINDAN

Biz ufak esnaftan hiçbir zaman geri dönmedik. Bizim bu tür topladığımız reklam bedellerinde hiçbir sıkıntı yok. Bizim asıl büyük sıkıntımız büyük iş adamlarından. Bolu halkı her sene yaptığı yardımları bu senede yapıyor. Biz gittiğimiz hiçbir yerden geri dönmedik. Bolu halkı, Boluspor taraftarı gerçekten özverili. Sıkıntımız, Bolu’daki ileri gelen firmalardan. Gideceğiz, görüşeceğiz takdir tabii ki onlarındır. Bu takım Bolu halkının takımıdır.

İFTAR YEMEĞİ VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ

Belediye Başkanımız ve Valimiz ile görüştük. Ramazan ayı münasebetiyle her gün bir mahalledeler. Onlarla bir yemek yiyemeyeceğiz ama Ramazan Bayramı öncesi veya Ramazan sonlarına doğru taraftarlarımız, basınımız ve yöneticilerimizle birlikte bir iftar yemeği vermeyi düşünüyoruz. Bu iftar yemeğinin de Boluspor camiasına katkı sağlayacağını düşünüyorum.

REHA HOCA GENÇ OYUNCULARI PARLATMAYI ÇOK SEVİYOR

Alt yapıdan alacağımız 2-3 tane oyuncumuz var. İşin en önemli boyutu bu. Bu konuyu Reha hocamızla da konuştuk. Bizim ilişkilerimiz alt yapı hocalarımızla biraz daha sıcak olsun. Bizim sonuçta bir alt yapımız var. Şu anda U21 takımımız var. U15 takımımız şampiyon oldu. Reha hoca da genç oyuncularla oynamayı ve genç oyuncuları parlatmayı müthiş seviyor. Bizim için büyük bir şans. 

İLERİ GELEN FİRMALARDAN 50.YILIMIZDA BİR KAT FAZLA DESTEK OLMALARINI İSTİYORUZ

Desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Bol halkına, Bolumuzun ileri gelenlerine teşekkürlerimle birlikte Belediye Başkanımız, Valimiz ve basınla birlikte ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. Taraftarlarımızdan kombine fiyatları açıklandığında, kombine biletlerini hızlı bir şekilde almalarını istiyorum. Esnafımız zaten yardımlarını yapıyor. İleri gelen firmalardan da 50.yılımızda bir kat fazla destek olmalarını istiyoruz.

3145 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.081871032714844