Beklenen Karar Açıklandı

19 Nisan 2011

Geçtiğimiz hafta sonu Boluspor ile Çaykur Rizespor arasında oynanan karşılaşma sonunda çıkan olaylar, Bolu Gazeteciler Cemiyeti'nin girişimi masaya yatırıldı. Konuyla...

Geçtiğimiz hafta sonu Boluspor ile Çaykur Rizespor arasında oynanan karşılaşma sonunda çıkan olaylar, Bolu Gazeteciler Cemiyeti'nin girişimi masaya yatırıldı. Konuyla ilgili olarak, Bolu Valiliği'nde toplantı düzenlendi. Toplantıya Vali İbrahim Özçimen, Milletvekili Fatih Metin, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu, AKP İl Başkanı Ömer Sayın, İl Emniyet Müdürü Tahir Bayındır, Boluspor Kulüp Başkanı Emin Semercioğlu, AKP Bolu Milletvekili adayları Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, CHP Millet vekili Adayı Hakkı Fidan ,Boluspor eski Başkanı Necip Çarıkçı, Yarenler Taraftar Grubu, 1965 Boluspor Taraftar Grubu ve Cadde 14 Taraftar Gurupları katıldı.

 

Bolu Gazeteciler Cemiyeti'nin organizasyonuyla Vali İbrahim Özçimen başkanlığında düzenlenen toplantıyla, Rizespor maçı sonrası yaşanan tatsız olaylar masaya yatırıldı. Vali Özçimen, yaşanan olayların geride kaldığını, olmaması gereken olayların bir anda patlak verdiğini, bu olayların geride kalması gerektiğini belirtti.

Vali İbrahim Özçimen, Boluspor'un kaybettiği puanlar nedeniyle paniğe hiç gerek olmadığını söyledi. Özçimen, 'Kaybedilen şeyler, panik sebebiyle kaydediliyor. Kaybedilmiş bir şey yoktur. Kader kaç defa bize Süper Lig'e çıkma şansı veriyor. Artık burada akıllı davranmak, konsantrasyonu maçın sonuna kadar yaymak, birlik beraberlik içerisinde herkes birbirine saygılı olarak, bir takım içerisinde bu işi başarmak zorundayız' dedi.

Özçimen, takımın birlikte hareket ederek, hataları telafi etmek olduğunu belirterek, 'Takım böyle olacak. Biz şimdi hatayı başkandan ararsak, başkan teknik direktörden, teknik direktör futbolcuda ararsa bunun sonu gelmez' diye konuştu. Özçimen, Boluspor taraftarının takıma ihanet etmeyeceğinin altını çizerek, şöyle konuştu: 'Küfür takıma ihanettir. Ben bizim sahalarımızda bunu görmek istemiyorum. Ya bundan dolayı bizim sahamız kapanırsa, en çok kim üzülür? Siz üzülürsünüz. Benim aklım almıyor.'
AK Parti Bolu Milletvekili Fatih Metin de Boluspor taraftarlarının örnek bir taraftar olduğuna vurgu yaptı. Metin, bu tür olayların bundan sonra yaşanmaması için istişarelerin yapılması gerektiğinin altını çizdi. Metin, birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğine vurgu yaptı.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da Bolu'nun 'kötü' olarak Türkiye'ye lanse edilmesinin önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti. 'Futbol terörizmi'yle Bolu'nun uyuşmasının mümkün olmadığını dile getiren Yılmaz, 'Bu sadece sporlarla ilgili değil, Bolu ilinin imajının bozulmaması için Bolu'dan ekmek yiyenlerin dikkat etmesi gerekiyor' ifadelerini kullandı.
Boluspor Kulübü Başkanı Emin Semercioğlu ise maç sonu çıkan olayların ulusal basına yansımasını eleştirdi. Semercioğlu, 'Ben bu haberlerin kaynağını merak ediyorum' diye sordu.

İl Emniyet Müdürü Tahir Bayındır'da çıkan olaylarda hem kendilerinin hem bazı taraftarların kusuru olduğunu söyledi. Herkesin kendi muhasebesini yapacağını kaydeden Bayındır, şöyle devam etti: 'Bu tip yanlışların bir daha meydana gelmemesini sağlamalıyız. Boluspor'un Bank Asya 1. Lig'de son 4 maçı kaldı. Kalan maçlarda sonuç ne olursa olsun, 90 dakika bitene kadar hep birlikte kenetlenip Boluspor'un arkasında olmalıyız. İnsanlar yanlış yapabilir, bu yanlışları kurumlara mal etmemek lazım, bu yanlışlıkları küslükleri devam ettirmemek lazım.'
Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Aydın, maç sonunda çıkan olayların Bolu taraftarına yakışmadığını belirterek, 'Burada her iki tarafında haksız yönleri var. Boluspor taraftarı göstermiş olduğu sağ duyu ile son zamanlarda Türkiye'de örnek gösterilen bir kitle. Hiç kimsenin tasvip etmediği olaylar yaşandı. Keşke yaşanmasaydı. Burada gerek emniyet mensupları, gerekse taraftarlarımız yaşanan olaylar üzerine kendilerince değerlendirme yapmalıdır'dedi. Boluspor taraftar derneklerinin başkanları da çıkan olaylardan dolayı üzüntü duyduklarını dile getirdi.

  

Bolusporluyuz.com

 

 

2303 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.076005935668945