Belediyeden Halkına Dev Spor Yatırımı

6 Mart 2013

Bolu Belediyesi Sağlıklı Yaşam Merkezi, önümüzdeki hafta hizmet vermeye başlayacak. Basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni...

Bolu Belediyesi Sağlıklı Yaşam Merkezi, önümüzdeki hafta hizmet vermeye başlayacak. Basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni tanıttı. Basın mensuplarına fotoğraf çekme imkanı sağlayan Başkan Yılmaz, belindeki rahatsızlığına rağmen halter kaldırdı.

 

Bolu Belediyesi tarafından eski katlı otopark üstünde inşa edilen ve bölgenin en büyük fitness merkezi haline gelecek olan ‘Bolu Belediyesi Sağlık Yaşam Merkezi’ çok yakında Boluluların hizmetine açılıyor.Merkez ile ilgili bir basın bilgilendirme toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, gazetecilere konuyla ilgili detaylı bilgiler veren bir sunum gerçekleştirdi.

 

Eskiden Bolu’nun tek, katlı otoparkı olarak kullanılan ve Bolu Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek en üst katına bölgenin en büyük fitness salonu inşa edilen ‘Bolu Belediyesi Sağlıklı Yaşam Merkezi’ çok yakında Boluluların hizmetine açılıyor. Merkez ile ilgili detaylı bir bilgilendirme toplantısı ve sunum yapan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, çok yakında açılacak salonun Bolu’nun değil tüm bölgenin en büyük ve en modern fitness merkezi haline geleceğinin altını çizerek şöyle devam etti:

 

“Yıllar önce Bolu’nun tek, katlı otoparkı olarak inşa edilen yapının depremden sonra tek katı alınmış ve yeniden üstü kapatılarak otopark olarak kullanılmaktaydı. Halkımızın sosyal ihtiyaçlarını karşılamak adına güzeli, konforu en ekonomik şekilde sunma gayreti içinde olan belediyemiz katlı otoparkı yeniden dizayn ederek bölgenin en büyük fitness salonunun inşaatını bitirmek üzeredir.”

 

Salonun teknik özellikleri;

“Salon genel olarak 2000 m2 alanı kapsıyor. 500 m2 kafeterya alanı, 1000 m2 fitness salonu, 150 ve 120 m2 iki adet değişik aktivitelerin (halk oyunları, Latin dansları, plates, bale, Uzakdoğu sporlarının) yapılacağı özel oda, 300 m2 asma kat, bay ve bayan soyunma odaları bay ve bayan ayrı olmak üzere 9 adet banyo, 3 adet WC yapılmış vaziyettedir. Salonda 5 adet eğitmen odası, 1 adet yönetim kurulu odası da bulunuyor. Asma katta vatandaşlarımıza özel fitness alanı da mevcut olup bayanların soyunma odasından direk geçiş yapılabiliyor. Ayrıca eskiden kazan dairesi olarak kullanılan alan (hayır çarşısının doğu girişi) hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla tadilat yaptırılmış olup, bu alan içerisine 4x10 m ebatlarında 140 cm derinliğinde büyük havuzu çocuklar için çocuk havuzu, jakuzi, buhar kürü, sauna, Türk hamamı bulunuyor. Fitness ile bağlantısı asansör ile yapılacak olan tesis vatandaşlarımızın kullanımına açılacak olup fitness sporunu yapan kişilerin iniş ve çıkışlarında kolaylık sağlayacaktır. Isıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin ekonomik, lüks ve konforlu şekilde sağlamak adına rooftab dediğimiz havalandırma kanalları ile sağlanacak olup her mekan farklı sıcaklıkta ayarlanma özelliğine sahip olacaktır. Salonda duman sipringleri, otomatik kameralar; modern ses sistemleri, her mekana özel müzik ses sistemi ile donatılmış ve modern çözümler sunulmuştur. Salon ana bölümü tavanında da modern çözümler sunulmuş olup spot lambalar, PVC gergi tavan sistemleri led lambalar kullanılmıştır.

 

Tüm vatandaşlarımıza açık kafetarya

“Salonun kafeterya bölümüne fitness salonundan otomatik kartlı geçiş yapılabileceği gibi, otopark alanından merdivenler ile sağlanacaktır. Alan 500 m2 olup Bolu’nun en büyük kafeteryası olma özelliğine sahiptir. Kafeteryada fitnessa gelen bayanların çocuklarının kalabileceği bir alan, mutfak ve WC’ler bulunuyor. Sigara içenler için teras balkon bulunup sigara içenlerin ve içmeyenlerin rahatı sağlanmış olacak. Zemin alçıpen asma tavan, döşemesi yapılmıştır. Kafeterya aydınlatılması LED lambalar ve PVC asma gergi tavan sistemleri ile yapılmıştır.”

 

Spor yaşam tarzınız olsun

“Tesis faaliyete geçtikten sonra ise aydınlık ferah bir ortamda kafe bistro alanı ile bu alan içerisinde çocuk kulübü bulundurularak çocuklu ailelere rahat spor yapma imkanı sunulacak. Cafe bistro alanı aynı zamanda farklı bir girişten tüm halka hizmette bulunmayı amaçlıyor. Ayrıca savunma sporları için dizayn edilmiş haftanın 4 günü hizmet verecek bir stüdyo, yine haftanın 3 günü sadece bayanlara özel ders programının yapılacağı bir alanda yer alacak.”

 

Tesiste verilecek diğer hizmetler

“Sağlıklı ve zinde olmak amacıyla yapılan egzersiz çeşidi fitness, eklemlerin esnekliğini sağlayan ve hareket kabiliyetini arttıran pilates, müzik eşliğinde yapılan yüksek kalori harcanarak koordinasyon ve denge gelişimine faydalı bir program olan energy step, dans ve egzersizi bir arada sunan zumba, özel programlar hazırlayarak kişinin mutlu olmasını sağlayan personel training gibi çalışmaların yanısıra bale ve temel cimnastik eğitimleri de uzman eğitmenler tarafından verilecek. Yine eşli Latin dansları eğitiminin de yer alacağı tesiste kişiye özel programlarda sunulacak.”

 

Başkan Yılmaz bilgilendirme sunumunun ardından, gazeteciler ile fitness merkezini gezdi. Başkan Yılmaz, gezi sırasında gazetecilerden birisinin fotoğraf makinesini alarak, spor aletlerini test eden Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Caner Güngör’ün fotoğrafını çekti. Merkezde görev yapacak spor hocaları ile de fotoğraf çektiren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz son olarak, fitness merkezinin zemin katında bulunan sauna ve hamamı da gazetecilere gezdirdi ve çok yakında hizmete girecek bu dev tesisin Bolululara şimdiden hayırlı olmasını diledi.

 

2284 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.22417879104614