Beşiktaş Tesis İçin Bolu'da

23 Haziran 2011

Beşiktaş kulübü Bolu Valisi İbrahim Özçimen'in davetlisi olarak Bolu'ya geldi ve Aladağ bölgesinde Beşiktaş kulübüne tesis yapılması konusunda bir dizi...

Beşiktaş kulübü Bolu Valisi İbrahim Özçimen'in davetlisi olarak Bolu'ya geldi ve Aladağ bölgesinde Beşiktaş kulübüne tesis yapılması konusunda bir dizi incelemeler yapıldı.

 

 

Bolu Valisi İbrahim Özçimen ve Batı Karadeniz Otelciler Derneği Başkanı Mehmet İnceayan, Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren'i, Bolu'ya davet etti. Bugün Bolu'nun Karacasu Beldesi'ndeki Termal Otel'e gelen Mete Düren, Vali İbrahim Özçimen, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ak Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın, Batı Karadeniz Otelciler Derneği Başkanı Mehmet İnceayan, Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı ve daire müdürleri tarafından çiçeklerle karşılandı. Bu buluşmada büyük emekleri olan Sabah Gazetesi yazarlarından Fatih Doğan ve Termal Otel müdürü aynı zamanda Bolusporlu yöneticimiz Ervani Alemdar konukları ağırlarken Otelin bahçesinde hazırlanan mangal partisine katılan Mete Düren, Vali Özçimen'den Bolu hakkında bilgiler aldı.

 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mete Düren, Bolu'nun coğrafi konum itibariyle Avrupa'daki tesislerde baş edebilecek konumda olduğunu söyleyerek, "Beşiktaş Kulübü olarak Bolu şehrinin devletin spora bakışı açısından önemli bir emsal oluşturduğunu düşünüyoruz. Devletin spor içindeki görevi bize göre kulüpler kurarak, kulüplerle mücadele etmek değil, kulüplere destek olup hem yurt içi, hem yurt dışında başarılarını arttırmak için gerekli alt yapıları oluşturmalıdır. Bolu coğrafi özellikleri itibariyle Avrupa'nın, Alpler'deki yer alan tesisleriyle baş edebilecek, hatta onlardan kliması itibariyle üstün özelliklere sahip olduğu bir gerçek. Çok bakir alanlar var. Buraların önemli bir tesisleşme ile sadece Türk takımlarına değil, dünyadaki birçok takımada ev sahipliği yapabileceğini düşünüyoruz. Bölgeyi gezeceğiz. Uygun olan yerleri göreceğiz. Burada böyle bir tesisleşme için ilk adımları atacağız" dedi.

 

En kısa zamanda çalışmalara başlayacaklarını açıklayan Mete Düren, "Mesele sadece yerle ilgili değil, onun üzerinde ortaya çıkacak olan tesisle ilgili de devletin tesisleşmede de katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Ne kadar kısa zamanda yaparsak diğer takımlara da örnek olacağını düşünüyoruz. Her iki taraf üzerine düşeni yapacak" diye konuştu.

 

Sorulan soru üzerine transfer konusuna da değinen Mete Düren "Şu anda en flaş yıldızlara sahip olan takımız. Ancak başarı sadece flaş transferlerle olmuyor. Geçen sene yıldızlarla kalitesini yükselttiğimiz takımın, takım ruhunu oluşturabilmek için bu yıldızların arasına serpilecek gezegenlerle kalitesini daha da yükselteceğiz. Böyle bir takım kurma çabasındayız. Geçen sene yabancı bir teknik direktörle istemediğimiz bir dönem yaşadık. Arzu etmediğimiz şekilde sonlandı, planlamadığımız şekilde bitti. Kulübün içinden gelen yerli bir teknik direktörle, yıldız ve yerli oyuncularla başarıyı yakalayacağımızı düşünüyoruz. Başarı yıldız oyuncu gelmesiyle olmuyor. Adaptasyon ve takımın birlikte hareket etmesi çok önemli. Geçen sene bunu sezonun sonuna doğru gerçekleştirebildik. Bu sayede de Türkiye kupasını kazandık. Teknik direktör değişikliği takım içinde havayı değiştirdi. Sihirli değnek gibi etki etti. Bu formülün bu senede tutacağını düşünüyorum."

 

Vali Özçimen ise, Bolu'nun spor turizminde ön plana çıkması gerektiğini belirterek, "Türkiye ciddi bir şekilde yükselen bir ülke. Bolu da çok güzel bir yer. Dünyada da çok nadide bir yer. Artılarımız var, eksilerimiz yok. Bunu da Beşiktaş Kulübü takdir edecek. Spor durumunda iyi bir şehiriz. Geçtiğimiz yıl sadece futbolda 150 takım ağırladık. Hedefimizde Bercelona, Chelse, Milan, İnter, Real Madrid gibi dünyaca ünlü takımları ağırlamak. Kartalkaya'daki 4 otelin 9 ay boş kalmasını hazmedemiyoruz. Futbol sahaları yaparak hizmeti 12 aya yayacağız. Beşiktaş büyük bir marka. Gelmelerini çok arzu ediyoruz. Kazanan hem Bolu, hem de Beşiktaş olacak. İnşallah olur. Planlanan şeylerin en kısa zamanda realize olmasını istiyorum" dedi.

Mete Düren daha sonra Vali Özçimen'e, isminin yazılı olduğu, 14 numaralı forma hediye etti. Mete Düren başta, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ak Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın, Batı Karadeniz Otelciler Derneği Başkanı Mehmet İnceayan, Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı olmak üzere bir çok idari amirlere Beşiktaş forması hediye etti.

 

 

  

  

   

 

 

2383 kez okundu.

1 yorum yapılmış
  • Herzaman Ki gibi
    23 Haziran 2011 • 14:52
    Bolusporluyuz.com sitesini tebrik ederim. Son zamanalrda transfer haberi vermeyeceğiz dediniz ama yinede bizleri diğer haberler ile bilgilendiriyorsunuz. Bu girdiğiniz haberler takip gerektiren konular. Kutlarım sizleri.

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.62078785896301