“BİZİM İÇİN LİGDE HER RAKİP, CİDDİ BİR RAKİP”

24 Kasım 2016

Boluspor, TFF 1’inc ligin 12’inci haftasında deplasmanda oynayacağı Bandırmaspor karşılaşmasının hazırlıklarını sürdürüyor. Kırmızı beyazlılar, yaptığı antrenmanda zorlu karşılaşmanın taktiğini denedi.

“Teknik adamlar değiştiği zaman takımlar biraz silkelenip toparlanır”

Yapılan antrenmanın ardından Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa açıklamalarda bulundu.

Çapa, hafta sonunda ciddi bir rakibe karşı oynayacaklarının altını çizerek şunları dile getirdi: “Bandırmaspor'a iki türlü bakmak lazım. Bir Feyyaz Hoca'dan önceki döneme bakmak lazım, bir de sonraki döneme. Çünkü teknik adamlar değiştiği zaman takımlar biraz silkelenip toparlanır. Bu da çok iyi bir şekilde Bandırmaspor'da görünüyor. Oynamış oldukları Giresunspor ve Göztepe karşılaşmaları orada bir hareketliliğin olduğunu çok bir şekilde gösterdi. Giresunspor'a karşı çok pozisyona girdiler. Göztepe'ye de üç gol attılar. O açıdan ciddi bir rakibe karşı oynayacağız. Bizim için ligde her rakip, ciddi bir rakip. Ama her zaman söylediğimiz gibi biz kendi oyunumuzu oynamak zorundayız. Rakipten ziyade biz 'neleri daha iyi yapabiliriz' onun çabası ve uğraşı içerisindeyiz. Son oynadığımız karşılaşmayı iyi bir şekilde değerlendirip analiz ettik. Oyuncularımız ile paylaştık. %65–70 iyi olan bir bölüm vardı. Onun üzerinde biraz daha fazla durduk. %30-35'lik daha iyi yapmamız gereken bölümler vardı. Onun üzerinde de bu hafta çalıştık. Ümit ediyorum maça iyi bir şekilde yansır ve iyi bir sonuç ile de Bolu'ya tekrar dönüş yaparız. Bundan sonraki hafta biraz yoğun geçecek. 8 gün içerisinde 3 karşılaşma oynayacağız. İnşallah çok fazla sakat veya cezalı oyuncu vermeden bu 3 maçlık periyodu az hasarla atlatıp, sonraki kalan maçlara konsantre olmamız gerekiyor.”

“Devre araları takımlar kendini daha iyi toparlasın diye var”

Türkiye Futbol Federasyonu’nun devre arasında değişikliği gittiğini ve kamp sürelerinin uzatıldığını sözlerine ekleyen Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa; “Bana göre olması gereken oldu. Çünkü devre araları takımlar kendini daha iyi toparlasın diye var. Oyuncuların, 17–18 veya daha fazla karşılaşmanın yorgunluğunu, hem fiziksel olarak, hem zihinsel olarak ondan kurtulması gerekiyor ki ikinci etap daha sağlıklı bir şekilde hem fizik hem mental anlamda değerlendirilebilsin. O açıdan bence çok iyi oldu. Bizim ve Ziraat Türkiye Kupası'nda oynayan takımlar için bir artı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

2082 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.10037589073181