Bolu basketbolunda yeni bir sayfa açılıyor

23 Haziran 2011

Geçtiğimiz yıl basketbol branşını faaliyete geçiren Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği, bu yıl hedef büyüttü. Basketbolda önemli bir...

Geçtiğimiz yıl basketbol branşını faaliyete geçiren Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği, bu yıl hedef büyüttü. Basketbolda önemli bir kariyere sahip Cengiz Karadağ'ı takımın başına getiren genç iş adamları, Bolu'nun basketbolda da adından söz ettireceğe benziyor.

 

 

 

Bu güne kadar başarılı bir çok organizasyona imza atana Bolu Sportf Havacılık ve Doğa Sporları Derneği, geçtiğimiz yıl kurduğu basketbol takımıyla hazırlıklarına başlamıştı. Geçirdikleri bir yılın ardından Dernek üyeleri hedeflerini büyüterek, takımın başına Cenghiz Karadağ'ı getirdi.

Cengiz Karadağ'ın katıldığı bir basın toplantısı düzenleyen Dernek Başkanı Fatih Yamaner yaptığı açıklamada, 'Türkiye'nin çok yakından tanıdığı basketbolda kariyeri başarılarla dolu olan Cengiz Karadağ hocamızla Bolu Sportif Havacılık, Sportif Direktörlük anlaşması imzalamış bulunuyoruz. İlimize ve tüm Türkiye'ye hayırlı olsun' dedi.

Takım ve bu yıl ki hedefleri hakkında da açıklamalarda bulunan Yamaner, 'Bolu Sportif Havacılık Kulübü olarak sporun farklı branşlarında faaliyet gösteriyoruz.2009? sezonunda Deplasmanlı Bölgesel Ligde ilimizden oluşan gençlerle mücadele ettik. Geçen seneki teknik heyetimize ve oyuncularımıza da emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bolu Sportif Havacılık olarak yönetim kurulu üyelerimizle sağlam adımlarla uzun dönem düşünerek kararlar alıyoruz. Bu seneki hedefimiz Gençlik Spor İl Müdürlüğü, A.İ.B.Ü. BESYO bölümü ile koordineli çalışarak ilimizde basketbola meraklı gençlerden oluşan hedefi olan bir basketbol takımı kurmak istiyoruz. Bu sene kurulacak olan genç takım ve yıldız takımı ile alt yapıya da önem verdiğimizi göstereceğiz. Basketbolu tüm dünyada olduğu gibi ilimizde de aktif ve kalıcı bir hale getirmek istiyoruz. Bu hedeflere ulaşmak için başarılı, mütevazı, eğitimli, kariyerli ve alt yapıya önem veren bir sportif direktöre ihtiyacımız vardı.

Bu isimde basketbol camiasının yakın tanıdığı geçmişi başarılarla dolu Cengiz Karadağ ile anlaştık. Cengiz Karadağ kulübümüzde Sportif Direktör olarak görev yapacaktır. İlimizde yetişen Ahmet Özbay ve Ahmet Gülen hocalarımız da Cengiz Karadağ'ın koordinasyonu ile antrenör olarak görev yapacaklardır. Yıldız Takım antrenörlüğüne Volkan Bayır, İdari Menejerliğe'de Rahmi Tamer Özçelik getirilmiştir. Bu transferin gerçekleşmesinde büyük emek veren basketbol camiasında saygın bir isim olan teknik menajerimiz Öğr. Gör. Yeşer Eskicioğlu'na da teşekkür ediyoruz. Geçen sene olduğu gibi bu senede faaliyetlerimize katkı sağlayan Gençlik Spor il müdürümüz Suat Çelen'e, AİBÜ BESYO bölümüne ve Bolu Belediyesi' nede teşekkür ediyoruz. Bir isteğimizde Bolu'daki iş adamlarımızdan olacak ilimizin ulusal anlamda gururu Boluspor futbol takımına hepimiz maddi manevi katkı sağlamaya devam ediyoruz ve de devam edeceğiz. Basketbol'da da Bolu Sportif Havacılık basketbol takımıza da Erdemir Ereğlide-Banvit Bandırma'da ve Tofaş Spor kulübünde olduğu gibi azda olsa kulübümüze maddi manevi destek vermeye davet ediyoruz. Büyük Boluspor taraftarının ikinci takımının da Bolu Sportif olmasını diliyoruz. Hocamın Bolu'ya gelmesi bizim için çok büyük bir şans. Bolu'da basketbolda bir başlangıç yapacağımızı bir Ereğli ve Bandırma'daki örnekleri kendimize örnek alacağız. Hedeflerimiz, kısa dönemde parlayıp sönen bir yıldız olmayacağız' diye konuştu.

Cengiz Karadağ hakkında bilgiler veren Teknik Menajer Yeşer Eskicioğlu ise, 'Cengiz Karadağ'ı basketbol camiasındaki herkes bir şekilde biliyor. Kendisi 1970 doğumlu, bizim meslektaşımız BESYO mezunu. Basketbol eğitimi aldığı ilk yer Tofaş basketbol okulları. Daha sonra yardımcı antrenörlük olarak 3 sezon Tofaş'ta, bir sezon Kombassan Konya'da görev aldı. Baş antrenör olarak 1999 yılında ve 2000 yıllarında çalıştı. Koç asistanı olarak Oyak Renault'ta iki sezon görev aldı. Daha sonra Darrüşafaka'da iki sezon çalıştı. Baş antrenör olarak 2005 yılında bir sezon Gaziantepspor'da, Selçuk Üniversitesinde, Akçakoca'da ikinci ligde görev aldı. Beko Basketbol liginde, 2009 ' 2010 sezonunda da Galatasaraya Cafe Crown'da koç asistanı olarak çalıştı. 2011 ' 2012 sezonunda da inşallah bizimle birlikte olacak kendisi' dedi.

Bolu'yu neden tercih ettiği hakkında açıklamalarda bulunan Cengiz Karadağ, 'Öncelikli amacım buraya gelip, hocalarımla tanışmak ve buraları görüp gitmekti. Ama buradaki bireylerin hedefleri, prensipleri, düşünceleri ile uzun zamandır yapmak istediğim, hayalini kurduğum birçok noktanın ortak olması ve manevi baskılar burada uzun süreli kalmama sebep oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bizim reel amacımız, reel hedeflerimiz Bolu'da ilkokul seviyesindeki çocuklarımıza basketbol sevgisini yerleştirmek olacaktır. Gerçekçi ve en büyük hedefimiz bu olacaktır. Temel sağlam olmazsa kalıcı bir eser olmaz. Bunu her konuda örnekleyebiliriz. Bu işin temelinin çok sağlam olması lazım. Çok rahat bir şekilde potansiyel olarak direk koşmaya da geçebiliriz. Ama temelin sağlam olması gerekiyorsa ki koşuda ilk engelde düşmeyelim. Bu potansiyel burada açık bir şekilde mevcut. Ben buraya gelip size yarın sihirbaz gibi çok büyük başarılar elde edeceğiz diyemem. Ama ben ve birlikte çalışacağım değerli antrenör arkadaşlarım başarılı olmak için gereken çalışmaların yapılacağı sözünü veriyoruz. Bu sözün yerine gelip gelmediğini gözlemleyip araştırmasını yapabilirsiniz. Bolu'ya basketbol olarak şehre ikinci büyük organizasyonu getirdiğimizi düşünüyorum. Hedeflerimizin büyük olduğunu biliyoruz. İnşallah Boluspor'u süper ligde kısa zamanda görürüz. Bizim zaman içindeki hedeflerimiz de Bolulu iş adamları, sponsorlar, sanayi kuruluşların destekleri ile uzun vadedeki hedeflerimiz belli olacak' ifadelerini kurdu.

 

 

 

 

Bolusporluyuz.com

 

 

2958 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.27689790725708