Boluspor da Neler Oluyor

17 Temmuz 2015

Bayram gazetesinin yeni bir sayısı ile yine karşınızdayım. Herkesin kendi bir branşı vardır, biz de her sene olduğu gibi Bolu Gazeteciler Cemiyetinin çıkardığı Bayram Gazetesiyle Boluspor’u yeni sezon öncesi bir değerlendirelim dedik.

İyi den iyiye ligin başlamasına sayılı günler kala şehirde her kesim Boluspor’ un son durumu ile ilgili her köşede değerlendirme yapıyor. Gönül vermiş herkes de merak ediyor. Lige baktığımız zaman Boluspor 2015-2016 sezonun da ne yapar dersek şu anki görüntüsüyle ben kendimce karamsarım.

Geçen sezon yeni bir yapılanmaya gidilerek her açıklamada yeni bir takımız gelecek senelerin takımını kuruyor desek de yeni oluşumda yarım dönemlik ve kiralıkların yanı sıra devre arasında eklenenlerle oluşturulan geleceğin kadrosunda geriye baktığımızda, şuanda yeni sezon hazırlıklarına katılan Bilal, Nuretin, Luiz geçen yılki transferler olurken Emre, İlyas eski futbolcularımızla birlikte kaleci Soner, Emrecan, Enes, Eray ,Rais şuanda göze çarpan oyuncularımız diyebilirim ama geçen sezon söylenen geleceğin kadrosu şuanda ben göremiyorum.

Genç kardeşlerimizin hiçbir zaman küçümsemiyorum ama onlarında kazanacağı tecrübelerle tabîi ki de Boluspor’a katkı yapacaklarını yeni sezonda düşünüyorum.

Kısacası Lig zor rakiplere baktığımız zaman kadrolarına yeterli takviyeleri yaparak hem şampiyonluğa hem de lig de kalıcı olmak için iyi transferler yaparak Boluspor’ un önüne geçtiklerini görüyoruz.

Boluspor da tabiî ki bir sıkıntı var. Önce Baliç ismi gündeme gelmesi ve imzaya geliyor denilerek Boluspor da teknik direktör olarak ismi geçmesinin ardından Ümit Özat sürprizi ile sezona merhaba deyip İmza attırılmadan! kamp başlayınca yeni transferin katılımıyla bir şeyler olacak derken Ümit Özat’ ın önce istifa edip sonra yalanlanması, daha sonra bir hafta sonra yine hocanın kendi ağzından çarpıcı bir sözle “bir arpa boyu ilerleme yapmadık” diyerek istifa etmesi Boluspor da işlerin iyice kötü olduğunun göstergesidir.

Ligin başlamasına maç haftasını saymazsak 3 hafta var. Ne zaman kadro oluşturulacak da bu oyuncular lige hazır olacak. Bakın lig zor bir lig. Ligin marka değeri  ismi gittikçe pahalı bir lig olduğunu gösteriyor. Plan proje gelecek hesaplanmazsa iyi bir kadro kurulmazsa bırakın şampiyonluğu Play Off’u  Boluspor’un lig de kalması için sıkıntı yaşaya biliriz. Boluspor’un zor günler görmemesi için  iyi bir kadro kurması lazım. Daha geç kalmadan biraz elinizi taşın altına sokun. Yönetim içinde bir çıkmaz var bir çok hoca ile oturdular konuştular fikir aldılar ama kendi aralarında kararsız kalmaları teknik direktörler için onun bu hatası var, şu sıkıntılı, bunun ekibi iyi değil diyerek Boluspor da Teknik direktör krizi oluştu. Yönetim kurulunun sezon başından buyana  birkaç görüştüğü teknik direktör den duyduklarımızda hiç iç açıcı değil. Hocalarımızla yaptığımız görüşmelerde sitemlerini bildirirlerken en çok değindikleri konu ise “Benimle çalışmasınlar tamam oturduk fikir alışverişi yaptık daha sonra bizden haber bekle sizi arayacağız” deyip beni aramamaları dönüş yapılmadığını  söyleyen teknik direktör  “kurumsallık yolunda iyi bilinen Boluspor zayıf not almıştır” diye düşünüyorum.

Yılardır futbol camiasını biliriz kimlerin nasıl iş yürüttüğünü de.  Menajerlerinde nasıl para kazandıklarını içlerinde iyileri de vardır ama kumpas kuranları da farklıdır. Kumpas kuranların daha zarar vermemesi için akıllı davranılması lazım diye düşünenlerdenim. Bir oyuncu ile temasa geçilecekse onun gerçek menajeri ile geçilmesi lazım başkasına paslamamak lazım. Sonra zararı kim görür tabiî ki Boluspor  bizim için esas Boluspor’dur. Yönetim kurulunun da aldığı kararlara saygımız vardır. İçlerinde yıllardın tanışıklığımız kader birliği yaptığımız arkadaşlar vardır.

Ama Boluspor’a zarar verenlerde içlerinde vardır. Onları da çok iyi bilen birisiyim.  Boluspor kalıcıdır dostluklarda kalıcıdır ama dostlarımızın zarar görmesi dostlarımızın dostlarımıza zarar vermesini de kabul edemeyiz. İhtiyacın olduğunda kullan işin bitiğinde de kapının önüne koy dostluklarda yoktur. Hayat devam ediyor.

Herkese İyi Bayramlar

Fahri Gündüz / Bolu Gazeteciler Cemiyeti - Bayram Gazetesi

 

3012 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.061573028564453