BOLUSPOR'DAN HANGİ OYUNCU LİSTEDE?

23 Ağustos 2013

PTT 1. Lig, hafta sonu oynanan maçlarla başladı. Bu sene ligde izleyeceğimiz 1992 ve sonrasında doğan 20 genç oyuncuyu yarı saha...

PTT 1. Lig, hafta sonu oynanan maçlarla başladı. Bu sene ligde izleyeceğimiz 1992 ve sonrasında doğan 20 genç oyuncuyu yarı saha dergisi mercek altına aldı. Derginin listesine göre sezon başında ismi Galatasaray ve Gençlerbirliği ile anılan Emre Kılınç'ta kendisine yer buldu.

İŞTE PTT LİGİ'NİN 20 GENÇ YETENEĞİ

20. Ali Kemal Özkan/1993/Karşıyaka

Karşıyaka'nın hafta sonu Şanlıurfaspor ile oynadığı maçta attığı nefis golle dikkatleri çeken Ali Kemal Özkan, Samsun doğumlu bir Karadeniz delikanlısı. Karşıyaka A2 takımından A takıma yükselen solak oyuncu, Akçaabat Sebatspor'da da forma giymiş. A2 takımıyla çıktığı 45 maçta 9 gol kaydeden oyuncu, yeni teknik direktör Sait Karafırtınalar'ın da dikkatini çekerek A takıma alınmış. Sol ayağı oldukça temiz ve sol kenarın dışında, ofansif orta saha olarak da forma giyebiliyor. 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunan genç solak, yaratıcılık sorunu yaşayan Karşıyaka'nın ilacı olabilir. Ona dikkat.

19. Mertcan Demirer/1993/Tavşanlı Linyitspor

13 yaşından bu yana Beşiktaş bünyesinde bulunan orta saha oyuncusu Mertcan Demirer, profesyonel sözleşmeye de imza atmıştı ancak A takım umudunu kaybedince, sözleşmesinin sonunda Tavşanlı'nın yolunu tuttu. A2 maçlarını izleyenlerden büyük övgüler alan Mertcan, ilk kez bu kadar üst seviyede futbol oynayacak. Stili itibariyle tam bir '8' numara olan Mertcan, yüksek tekniğine rağmen oldukça sert ve tempolu da bir oyuncu. Özellikle topla dönüşleri ve seri driblingleriyle oldukça dikkat çeken bir orta saha oyuncusu Mertcan.

18. Liridon Krasniqi/1992/Fethiyespor

Fethiyespor'un 1461 Trabzon'a 3-2 mağlup olduğu maçta orta sahada bir dev dikkat çekti.

1.90'lık genç Arnavut Krasniqi, boyundan beklenecek kadar güçlü ama şaşırtıcı biçimde de topla yumuşak bir görüntü verdi maç boyu. Orta sahanın ortasında dirençli ve yeri geldiğinde kısa paslarla oyunun içinde etkin bir maç çıkaran Krasniqi, Ankaraspor'dan Fethiye'ye iki yıllığına kiralanmış.Uzun boyuna rağmen vücut koordinasyonu gayet iyi ve hiç de ağır bir oyuncu değil. Fizik gücün çok ön plana çıktığı PTT 1. Lig'de fark yaratmasınıbekleyebileceğimiz bir oyuncu Krasnigi. Hücumda daha aktif olduğu maçlarda daha da dikkatle takip etmekte fayda var.

17. Ozan Evrim Özenç/1993/Denizlispor

1993 İzmir doğumlu genç kaleci Ozan Evrim, altyapıtedrisatını ve şimdiye dek kariyerinin tamamını Denizli'de geçirdi. 1.90 boyundaki genç eldiven, bir kaleci için ideal sayılabilecek bir fiziğe sahip. 2011-12 sezonunda Denizli Belediyespor'a kiralık giden Ozan, bu sezonun ilk maçında Gaziantep BŞB deplasmanında adeta devleşti. Denizlispor'un kötü oyununun da etkisiyle sık sık Antep Belediye forvetleriyle baş başa kalan genç oyuncu, Sinan Özkan'ın golü dışında rakibe skor imkanı tanımadı ve daha ilk haftadan dikkat çekti. Transfer dönemi bitene dek Denizlispor'da hareketliliğin süreceği ortada. Umarım bir başka kaleci daha alınmaz ve Ozan Evrim'in çıkışını izleriz.

16. Oğulcan Gökçe/1992/1461 Trabzon

21 yaşında olmasına rağmen tam 64 defa alt yaş kategorilerinde milli formayı giyen Oğulcan, Altay'ın Türk Futbolu'na sunduğu değerlerden biri.İlginç kariyer öyküsüyle de geçen yıl manşetlere çıkan Oğulcan, huzuru Trabzonspor ve oradan kiralık gittiği 1461'de arıyor. Trabzonspor'dan 1461'e kiralık gelen Oğulcan, defansın ortasında Mustafa Akbaş ve Mehmet Kuruoğlu'ndan formayı almak için mücadele edecek. Oyuncunun mental durumunda soru işaretleri olsa da, yeteneğinden kimsenin şüphesi yok. Stoperde ve gerekirse defansif orta saha bölgesinde de forma giyebilen bu oyuncunun 1461'de süre aldığı takdirde başarılı olabileceğinin sinyallerini veriyor.

15. Cem Özdemir/1992/Adanaspor

1992 doğumlu orta saha oyuncusu Cem Özdemir, kelimenin tam manasıyla bir 'Adana Çocuğu'. 2010 yılından bu yana Adanaspor kadrosunda bulunan Cem, geçen sezonun başından beri takımın banko adamlarından biri oldu. Orta sahanın ortasında forma giyen genç oyuncu, zaman zaman yaptığı müthişdriblinglerle dikkat çekiyor. Yaşına göre temposu ve gücü son derece yerinde ve gününde olduğunda hücumda da son derece etkili. Adanaspor için geçen sezon tam bir felaketti ve bu sezon da pek parlak geçecek gibi görünmüyor. Bu durum Cem'in dikkat çekmesinin önünde bir engel teşkil edebilir ama genç oyuncu çok ciddi bir potansiyel ve her zaman daha iyisini yapabilecek yeteneğe sahip.

14. Berkay Can Değirmencioğlu/1993/Ankaraspor

Bursa doğumlu Berkay Can, halen Fenerbahçe'nin oyuncusu ve Ankaraspor'da kiralık olarak forma giyiyor. 1.90'lık genç stoper, geçen sezon Denizlispor'da gösterdiği başarılı performansın ardından transfer döneminde Beşiktaş ile de anılmıştı. Ancak Fenerbahçe, genç oyuncuyla 2018'e kadar sürecek olan yeni bir kontrat imzaladı. Altyapısından yetiştiği Fenerbahçe'nin A2 takımında da görev yapan oyuncu, geçen sezon Denizlispor'da 28 maça çıktı ve oldukça başarılı maçlar çıkardı. Özellikle hava toplarında son derece etkili bir stoper olan Berkay Can, zaman zaman hamle sıkıntıları yaşasa da, PTT 1. Lig seviyesi için son derece yeterli bir savunma oyuncusu. Şampiyonluk hedefiyle sezona start veren Ankaraspor'da neler yapacağını dikkatle izlemek gerekiyor.

13. Taha Can Velioğlu/1994/Bucaspor

1994 Sakarya doğumlu Taha Can, kariyerinde Bursaspor dışında forma giydiği ilk maçta gol atarak büyük bir başarı gösterdi. 19 yaşındaki stoper, Bursaspor ile 4 resmi maça da çıkmış ve onun dışında A2 takımının gözdelerinden biri olmuştu. Açıkçası, Ömer Erdoğan'ın emekli olduğu, İbrahim Öztürk'ün yaşlandığı ve Serdar Aziz'in istikrarsız performanslar sergilediği bu dönemde Bursapor'un onu neden bıraktığına da bir mana verilebilmiş değil. Bucaspor ile kariyerinde ilk kez PTT 1. Lig seviyesinde maça çıkan Taha Can, zaman zaman doğal olarak paniklese de, maçın ilk golünü kaydetti ve son derece iyi bir maç çıkardı. 2015'e dek Bucaspor forması giyecek olan genç stoper, tandemdeki partneri Henrique'nin olumlu yönlerinden kendine bir şeyler de katarsa, ileride adını sıkça duyacağımız bir oyuncu olabilir. Dar Buca rotasyonunda bol bol izleyebileceğimiz bir genç stoper Taha Can.

12. Canberk Aydın/1994/Samsunspor

Samsun doğumlu Canberk, altyapıda da Samsunspor formasıgiydi. 1.70 boyundaki oyuncu, henüz 19 yaşında olmasına rağmen hayatı oldukça maceralı geçmiş biri. Barcelona'ya denenmek için giden genç oyuncu, burada umduğu yanıtı alamayınca Beşiktaş'a götürülmek istenmiş ancak biraz da devlet eliyle Samsunspor'a geri getirilmiş. Böyle ilgi çekecek neyi var bu oyuncunun diyecek olursanız, Canberk sadece bir sağ bek deyip geçilmez. Genç oyuncu, fit durumda olduğu zamanlarda tahmin bile edemeyeceğiniz kadar seri ve çabuk bir bek. Geçen yıl ilk defa düzenli olarak Samsun forması giymeye başlayan oyuncu. Sağönde de oynama kapasitesi olan Canberk, akıl almaz sürati ve tabanca gibi çıkışlarıyla çok dikkat çekici bir kanat oyuncu. Tek kusuru, sakatlıklarla arasının iyi olmaması gibi görünüyor. Elazığ'dan gelen 31 yaşındaki Murat Akyüz, şimdilik sağ bekin sahibi gibi görünse de, sağlıklı bir Canbek Aydın'ıhiç kimse Samsunspor ll'inden kesemez.

11. Francis Ofoedu/1993/Karşıyaka

1992 doğumlu NijeryalI (artık inanacağız, başka çare yok) forvet oyuncusu Chikeluba Francis Ofoedu, aşina olmadığımız bir isim değil. Geçen sezon 1461 formasıyla zaman zaman çok iyi maçlar çıkaran Ofoedu, ligde 7 gol kaydetmişti. Sezon sonunda 1461'den ayrılan genç forvet,

Sait Karafırtınalar ile çıkışa geçmek isteyen Karşıyaka'ya transfer oldu. Tipik bir santrfor demek doğru olmaz onun için, örneğin 1461'de Mustafa Tiryaki veya Karşıyaka'da Sjoerd Ars gibi hedef santrforların yakınında oynayan, kanatlara deplase olduğunda son derece etkili bir 'yardımcı forvet'tanımı daha makul duruyor. Kısa boylu ancak sağlam ve süratli bir oyuncu olan Ofoedu, ani ataklarda son derece etkili olabilen bir isim. Zaman zaman hakemle çok oynaması ve dağınık oyun tarzı da oyuncunun eksikleri olarak önce çıkıyor. Ofoedu, eğer Ars iyi bir sezon geçirirse çok gol atar.

10. Kamil Ahmet Çörekçi/1992/Adana Demirspor

1992 Londra doğumlu Kamil Ahmet Çörekçi, Kıbrıs Türk'ü bir ailenin evladı. Ada'da Fulham ve Milwall tedrisatından geçen Kamil Ahmet, 2010'da Bucaspor ile Türkiye'ye adım attı. Bucaspor'un Süper Lig'de oynadığısezon 20 maça çıkan sağ kanat oyuncusu, takımı küme düşse de Buca'da kaldı.Ancak ertesi sezon gelen mali kriz ve gelen transfer yasağı neticesinde çok zor günler geçiren kulüpten 2012 başında ayrıldı ve Kayserispor'a imza attı. Halen U21 Milli Takımı'nın önemli oyuncularından biri olan Çörekçi, toplamda 55 kez milli formayı giydi. Geçen sezon Kayseri'de çok fazla forma şansı bulamayan genç oyuncu, takım arkadaşı Nurettin Kayaoğlu ile birlikte Adana Demirspor'a kiralık gönderildi. Sağ bek mevkisinde son derece yeterli bir oyuncu olan genç Çörekçi, gerekirse sağ önde de forma giyebiliyor. Sağ kanatta oyuncu sıkıntısıçeken ülkemizde, Kamil gibi bir oyuncunun gelişimi çok önemli. Onun Demirspor'da neler yapacağını dikkatle izlemek gerek.

9. Okan Alkan/1992/Bucaspor

Fenerbahçe'nin harcadığı bir genç yetenek mi, başarıyıkaldıramayan bir delikanlı mı? Okan Alkan'ın hikayesi henüz bitmedi. Mardinli Okan, seneler süren Fenerbahçe macerasına bu sezon başında kesin olarak nokta koydu ve Bucaspor'un sözleşmeli oyuncusu oldu. Henüz 21 yaşında ve gelişimi sürmekte. Bir üst sırada yer verilen Kamil Ahmet Çörekçi gibi bir sağ bek olan Okan Alkan, Bucaspor'un değişmez adamlarından biri. 1461 deplasmanında Yusuf Erdoğan karşısında inanılmaz zorlanan Okan, bunun dışında çok kötü maçlar çıkarmadı. Böyle bir potansiyele sahip bir kanat oyuncusundan elbette hep daha fazlası bekleniyor. Genel çerçevede baktığımızda ise, Okan 'isterse'' bu ligde kalıcı olmaz ve Süper Lig'e gider.

8. Emre Kılınç/1994/Boluspor

1994 Sakarya doğumlu Emre Kılınç, 4 yıldır Boluspor bünyesinde gelişimini sürdürüyor. Son derece yetenekli bir solak olan Emre, geçen seneye oranla bu sezon daha güçlü görünüyor. Sezon öncesinde Galatasaray ile anlaştığı söylenen ardından Gençlerbirliği ile ismi anılan genç oyuncu, buna rağmen takımda kaldı ve ligin ilk maçında yaptığı asistle galibiyetin mimarlarından biri oldu. Sol önde veya forvet arkasında görev yapabilen genç oyuncu, biraz daha güçlendiği takdirde çok önemli bir oyuncu olmaya aday. Yeteneklerini sahaya yansıttığı ve mental gelişimini iyi sürdürdüğü takdirde Süper Lig'e 1-2 sene içinde ayak basacağından kimsenin bir şüphesi yok. Bireysel gelişimine de biraz daha önem vermesi gerekiyor.

7. Taylan Antalyalı/1995/Bucaspor

Muğlalı Taylan, geleceğin en önemli oyuncularından biri olarak gösteriliyor. Henüz 18 yaşındaki orta saha oyuncusu, son derece iyi bir fiziğe ve sade ama klas bir oyun stiline sahip. Onun da adı Emre Kılınç gibi Galatasaray ile anılmıştı ancak bu transfer tamamlanmadı. Taylan'ın sıkıntısısakatlıklar. Sürekli sakatlık sorunu yaşaması, sürekli forma bulmasına ve kendini göstermesine engel oluyor. Kariyerinde henüz 11 PTT 1. Lig maçı olmasıbunun ispatı niteliğinde. Taylan'ı Salih Uçan ile kıyaslamak da ayrı bir yanlışolur. Bu oyuncu daha sade ve defansif, ancak çok yönlü ve gerekirse birçok mevkiye çevrilebilecek bir tarza sahip. Bucaspor'da sağ önde de oynamışlığıvardır. Taylan Antalya'lı için henüz yıldız demek doğru değil, Bucaspor'un dar kadrosunda kendisine görev verildiği anlarda yeteneğini gösterecektir.

6. Aminu Umar/1995/Samsunspor

Samsunspor'un yeni transferi Aminu Umar, ülkemizde düzenlenen U20 Dünya Kupası'nda ve onun öncesinde düzenlenen U20 AfrikaŞampiyonasında kendini gösterdi. Afrika Şampiyonasında gol kralı olan Aminu, kısa boylu ancak çok kuvvetli ve süratli bir hücum oyuncusu olarak göze çarpıyor. Hücumda kenarlarda veya ortada aynı verimle oynayabilme yeteneğine sahip. Nijerya'da sağ kanatta görev alan genç oyuncu, Samsunspor'da da Ekhigo ve Musa Sinan Yılmazer ile birlikte değişken ve mobil bir forvet hattıoluşturdu. Özellikle kontra atakların öne çıktığı bu ligde zaman zaman etkili olmasını bekleyebileceğimiz, son derece önemli bir potansiyel Aminu. Nijerya'dan takım arkadaşı ve kaptanı Ajagun ile birlikte Samsun'a gelmesi bekleniyordu ancak Aminu'ya Samsun'da 'ağabeyi' Ekhigo eşlik edecek. Aminu'nun heyecan verici oyununu Samsunspor'da izlemek keyifli olacaktır.

5. Eray Ataseven/1993/Manisaspor

Eray'ı belki de şu anda tüm ülke daha yakından tanıyor olabilirdi. U20 Dünya Kupası'nda kadroya alınmaması açıkçası şaşırtmıştı ancak geçen sezon yaşadığı sakatlık da buna neden olmuş olabilir. Eray Ataseven, 1993İzmit doğumlu bir orta saha oyuncusu. Oyunun iki yönünü de başarıyla oynayabiliyor ve hücumda da gayet etkin bir isim. Geçen sezon, sakatlıklarla boğuşmadığızamanlarda Bekir Yılmaz ile Manisaspor orta sahasında son derece iyi maçlar çıkarmıştı. Yaşından umulmayacak kadar olgun ve yeri geldiğinde sertlikten de kaçmayan bir isim. Eray Ataseven'in gelişimi, Manisaspor için bu sezonun en kritik noktalarından biri olacak. Bu oyuncuda gerçekten büyük bir potansiyel var.

4. Kvvame Amponsah Karikari/1992/Balıkesirspor

1992 Accra doğumlu genç santrfor Karikari, İsveç'te kendini gösterdikten sonra beklenen sıçramayı yapamamış bir Ganalı delikanlı. 1.90 boyundaki oyuncu, AIK'de ara sıra kritik goller atmayı başarsa da, menajerlerin gözüne girmeyi bir türlü başaramadı. Uzun boyuna rağmen oldukça hareketli ve iki ayağıyla da iyi gol vuruşları yapabiliyor. Güçlü fiziğiyle iyi top saklıyor ve kafa toplarında da oldukça etkili. AIK'den bir yıllığına Balıkesirspor'a kiralanan Karikari, ilk maçında gol kaydedemese de iyi bir oyun sergiledi. Gerçekten büyük potansiyel.

3. Enver Cenk Şahin/1994/İBB

1994 Zonguldak doğumlu Cenk, İBB'nin geniş kadrosu içinde kendine yer arayacak. Sol ayaklı olmasına rağmen sağda daha etkin olan popüler kanat adamlarından biri olan Enver Cenk, Türkiye'nin Messi'si de olabilir, Hurşut Meriç'de. Artık ipler onun elinde. Kariyerinde PTT 1. Lig maçıbulunmayan genç oyuncunun bu güçlü kadroda kendisine yer bulup bulamayacağıbelirsiz gibi görünse de, mantıklı bir teknik adamın ona bolca şans vereceğindenşüphem yok. Cihat Arslan'da bu tür bir teknik adamdır. İki kenarda da rahatlıkla forma giyebilen Cenk, müthiş bir çevikliğe ve son derece yüksek bir top hakimiyetine sahip. Trabzon'da El Salvador'u 3-0 ile geçtiğimiz maçta 2 gol ve 1 asist ile oynamasıyla ülke gündemine oturmuştu. PTT 1. Lig'de işler U20 seviyesindeki kadar yumuşak ve şefkatli değildir ancak genç oyuncunun burada da iş yapacak potansiyeli var. Keyif veren stiliyle Cenk Şahin'i izlemekte fayda var.

2. Tonia Tisdell/1992/Ankaraspor

Enver Cenk Şahin'e stil olarak çok benzeyen Tonia Tisdell, 1992 Monrovia doğumlu bir Liberyalı genç. 5 senedir ülkemizde oynayan Tisdell, Ankaragücü tarafından 16 yaşında ülkemize getirildi. Karşıyaka'da kısa süre forma giydikten sonra, Nduka ve Adem Büyük ile birlikte Mersin İdman Yurdu'nun Süper Lig'e çıkmasında büyük pay sahibi oldu. Bunu başardığında henüz 19 yaşındaydı. Ankaragücü ile Ankaraspor arasında o dönem yaşanan tuhaf ilişki ve sonrasında Ankaraspor'un liglerden men edilmesiyle, sürekli kiralanan bir oyuncu durumuna düştü. MİY ve Urfa maceralarının ardından, Ankaraspor'un PTT 1. Lig'e katılım hakkı elde etmesiyle yuvaya döndü ve ilk maçta Manisa ağlarınıiki kez havalandırmayı başardı. Sol ayaklı bir kenar forveti olan Tisdell, inanılmaz çabuk ve etkili bir oyuncu. Gelişimini sürdürmesi halinde PTT 1. Lig'de fazla kalmayacağını sanıyorum. Ayrıca, sağ kanatta oynamayı daha çok seviyor. Oyuncunun hızı, fizik gücü ve tekniği oldukça üst seviyede ancak geçen sezon Urfa'da yaşadığı/yaşattığı sıkıntılar da ortada. Profesyonellikten biraz daha nasibini aldığı takdirde önü çok açık bir oyuncu.

1. Ömer Kahveci/1992/Bucaspor

Ömer Kahveci, Maraş'ta doğmuş ancak Adana Demirspor'da altyapı tedrisatını almış bir file bekçisi. 2010 yılından beri formasınıgiydiği Bucaspor'da tam 68 1. Lig maçına çıkmış ve alt yaş milli takımlarında da 40 maçı var. Bir kaleci için-başta karakter olmak üzere-gerekli olan herşeye sahip. Genç yaşına rağmen olgun ve sakin tavrıyla öne çıkıyor. Her kalecinin felaket maçları vardır, mesela Tavşanlı'dan 7 tane yediği maçı asla unutulmaz ama Ömer'in hatalı gol yeme ihtimali oldukça düşük. Henüz 21 yaşında olduğu için de, yaptığı ufak tefek hataları mazur görülebilir. Ayağına hakim oluşu, yan toplardaki başarısı ve kalede pozisyon alma özelliği de son derece gelişmiş genç kalecinin. Bana göre Ömer Kahveci, ligin en iyi genç oyuncularının başında geliyor. Onu 1-2 sezon içinde çok daha yüksek bütçeli bir takımda izleyebiliriz. Zaten hakkında Rubin Kazan dedikoduları da çıkmıştıyakın zamanda. Ömer'in gelişimini sürdürdüğü takdirde elit bir kaleci olacağıkesin.

 

2698 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.067314863204956