Boluspor'dan KINAMA

19 Nisan 2011

Boluspor kulübü bugün resmi siteden yaptığı kınama ile ATV kanalında Boluspor taraftarları ile ilgili çıkan haberi KINADI.   Kulüp Tarafında yapılan...

Boluspor kulübü bugün resmi siteden yaptığı kınama ile ATV kanalında Boluspor taraftarları ile ilgili çıkan haberi KINADI.

 

Kulüp Tarafında yapılan açıklama şu şekilde.

 

18.04.2011 tarihli ATV ana haber bülteninde Boluspor-Çaykur Rizespor maçı sonrası Boluspor taraftarı ile ilgili olarak yapılan haber içeriğini ve yayınlanan görüntüler üzerine futbol teröristleri şeklinde yerleştirilen ibareyi esefle kınıyoruz.

 

 Sırf haber kotasının doldurulması adına birkaç dakika süren ve tamamıyla rakip takım taraftarlarının sinkaflı ve hakaret içeren tezahüratlarına karşı taraftarımızın göstermiş olduğu tepkiyi sanki saatler sürmüş gibi lanse edilerek yayınlanmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Böyle bir habercilik anlayışının,  habercilik ilkeleri ile bağdaşır bir yönü asla bulunmamaktadır.  

 

Habercilik doğrunun ve gerçeğin kamuoyuna aktarılması amacına yönelik olmalıdır. Söz konusu haber içeriğinde, taraftarımızın hedef gösterilmesi ve taraftarlarımızdan saldırgan ve hırsını alamayan taraftar şeklinde söz edilmesi, kabul edilemez bir yanlıştır. Rakip takım taraftarlarının ağır hakaretler ve sinkaflar içeren saldırılarına Boluspor taraftarı, alkışlarla cevap verdiği halde söz konusu haberde bu görüntülere yer verilmediği gözlemlenmiştir. Gerçekte birkaç dakika süren taraftarımızın haklı olarak gösterdiği tepkiyi, hırsını alamayan taraftar şeklinde vurgulamak ve sırf bu görüntülere yer vermek yanlı haberciliğin bariz bir göstergesidir.

 

Bilinmelidir ki Boluspor taraftarı, Türkiye'nin en centilmen taraftarlarındandır. Öte yandan Fair Play ve Mavi Bayrak ödülleri almış bir taraftar topluluğudur. Hatta kulübümüzce taraftarımız, taraftarlık konusunda eğitim alması nedeniyle ödüllendirilip, sertifika sahibi yapılmıştır.

 

Yanlı ve habercilik ilkeleri ile yakından uzaktan alakası olamayan böyle bir habercilik anlayışını asla kabul etmediğimizi, şiddetle kınadığımızı ve haberin tekzibini Boluspor camiası olarak beklediğimizi önemle kamuoyuna duyuruyoruz.

 

 

BOLUSPOR YÖNETİM KURULU

 

 

 

 

 

2041 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.40903282165527