Bu İstikrar Sevindiriyor

3 Ekim 2011

Bank Asya birinci ligde 5 sezonunu geçiren Boluspor 2011-2012 futbol sezonunda oynadığı maçların ardından şimdiye kadar en istikrarlı yılını geçiriyor....

Bank Asya birinci ligde 5 sezonunu geçiren Boluspor 2011-2012 futbol sezonunda oynadığı maçların ardından şimdiye kadar en istikrarlı yılını geçiriyor. Boluspor maçların başlamasının ardından oynadığı yıllar içinde en çok puanı hanesine yazdıran ekip oldu.

 

Yıllardır süper lig özlemini gidermek isteyen Boluspor 2011-2012 sezonunda ilk 5 haftada göstermiş olduğu performansla dikkatleri üzerine çekiyor. Sezona Cihat Arslan'la başlayan Boluspor Bank Asya birinci lig de beşinci haftanın geride kalmasıyla 11 puanla zirveye yerleşti. Kırmızı beyazlılar geride kalan 5 haftada sonunda Cihat Arslan önderliğinde 3 galibiyet 2 beraberlikle lider olmanın keyfini yaşıyor. Bundan önceki sezonları da ele alırsak Boluspor şimdiye kadar oynadığı maçların ardından Bank Asya birinci ligde en iyi sezonunu geçiriyor.   

 

Serhat Güller'li Yıllar

Geride kalan 4 sezonu inceleyecek olursak Boluspor Bank Asya birinci lig de ilk sezonunda 2007-2008 yılında teknik direktör Serhat Güller ile sezona başlarken liginde yenileri arasındaydı. Fazla lig tecrübesi olmamasına rağmen ekibimiz kurulan mütevazi kadronun ardından ilk 5 haftada 2 galibiyet,2 mağlubiyet 1 beraberlikle 7 puanla 10 sırada yer almıştı. Kırmızı Beyazlı ekibimiz sezonun sonunda ise mütevazi kadrosuna rağmen ligin sonunda 57 puanla  play off oynayıp finale kalmıştı.

 

Kırmızı Beyazlı ekibimiz sırasıyla 2008-2009 sezonunda geçen yılın final oynayan takım avantajı ile başladığı ligde ilk 5 haftada büyük bir hayal kırıklığı yaşıyordu. Boluspor Bank Asya da ki ikinci yılının 5 haftasında 1 galibiyet,1 beraberlik,3 mağlubiyetle 4 puanla 16 sırada yer aldı.Kırmız beyazlılar ligin sonunda 56 puan toplayıp Play Off oynamaya hak kazanıp ilk maçta penaltılar sonunda Karşıyakaya elenerek süper lig özlemine son verememişti. Bu maçın ardından da Boluspor da iki yıl görev yapan Serhat Güller devride sona ermişti.

 

 Demirbakan Sezonu Bitiremedi

 

Süper lig özlemine son vermek isteyen Boluspor 2009-2010 sezonuna yaptığı flaş transferlerle lige fırtına gibi girdi. Takımın başına da yeni sezona yeni hoca  Diyarbakırspor'u şampiyon yapan Coşkun Demirbakan getirilmişti.2009-2010 sezonunda maçların  başlamasıyla birlik de Boluspor oynanan 5 karşılaşmanın ardından  2 galibiyet 2 beraberlik 1 beraberlik alan Boluspor 8 puanla sekizinci sıraya yerleşmişti. Ligin istikrarsız gitmesinden sonra  arka arkaya alınan mağlubiyetler serisi sonrasında Coşkun Demirbakan görevi bırakmış yerine Mustafa Uğur getirilmişti. Hoca değişikliği de Kırmızı Beyazlı ekibimize fayda getirmezken Boluspor sezonun sonunda 43 puan toplayıp ligi de 9 sırada tamamlayıp şampiyonluk hayallerini başka bahara bırakmıştı.

 

 

Süper Lige Bu Defa da Erişemedik

 

Süper lige çıkamamanın sıkıntısını yaşayan Boluspor 2010-2011 sezonunda yapılan kongre ile birlik de Necip Çarıkçı başkanlığı bırakıp görevi de Emin Semercioğlu'na devrederken camiaya da yeni bir heyecan gelmişti. Teknik Direktörlüğe Levent Eriş'i getiren yönetim hedefini süper lig olarak açıklarken son yıllarda kadroya yapılan takviyelerle ligin iddialı takımı olduğunu hem hocası hem de oyuncuları ile göstermiş oldu.Sezonun başlamasıyla birlik de Boluspor 2010-2011 sezonun ilk 5 haftasında 4 karşılaşma oynarken 3 galibiyet 1 yenilgi alırken bir maçta da Ankaraspor ile oynamadığı için bay geçen ekibimiz  5 haftanın sonunda  9 puanla 3 sırada yer aldı. Kırmızı beyazlılar 2010 -2011 sezonunda da inişli çıkışlı bir grafik gösterirken sadece bir hafta liderlik sevinci yaşayan Boluspor  ligin sonunda yine sezonu hüsranla tamlayıp Play off maçlarına bile  katılamamıştı.

 

Bank Asya Birinci ligde geriye bakılan yılarda şimdiye kadar inişli çıkışlı sezonlar geçiren Boluspor da 2011-2012 sezonun başlamasıyla alınan galibiyetlerin ardından liderliğinde gelmesiyle   yeni sezona istikrarlı bir çıkış yaptığını göstermiş oldu .

 

Haber: Fahri GÜNDÜZ

 

 

2089 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.068579196929932