Bu laf sana ağır gelir Cihan Efendi

23 Ocak 2012

Boluspor Giresunspor karşılaşması sonrasın da düzenlenen basın toplantısında Giresunsporlu futbolcu Cihan Gökal öyle bir laf etti ki insanın aklına Mevlana'nın...

Boluspor Giresunspor karşılaşması sonrasın da düzenlenen basın toplantısında Giresunsporlu futbolcu Cihan Gökal öyle bir laf etti ki insanın aklına Mevlana'nın  " Bir lafa bakarım söz mü diye, bir de söyleyene bakarım adammı diye" sözünü  akıllara getirdi

Basın toplantısına gelişi ve özellikle "Bolu basını var değil mi burada" söylemi ile kafasında bazı şeyleri kurduğu da belliydi.

Giresunspor oyuncusu Cihan Gökal maç sonunda yaptığı açıklamada haddini aşarak ağzından çıkanı kulağı duymazken 'Biz gerekirse şerefimizle küme düşeriz ancak o bağıran taraftarlar ömür boyu şerefsizce kalacaklar' derken dersine iyi çalışmadığı her halinden belliydi.

Cihan Gökal toplantıda  'Maç 2-0 önde giderken Boluspor taraftarı 'Giresun kümeye' diye bağırıyor. Bizler Boluspor'un üçüncü ligden ikinci lige çıktığı Denizli'deki maçta onlara büyük destek verdik. Ancak onlar bugünleri unuttu. Biz gerekirse şerefimizle küme düşeriz ancak o bağıran taraftarlar ömür boyu şerefsizce kalacaklar.' şeklinde konuştu.

Cihan Gökal bey iyi oku da belki bilmediğin belki de gün yüzüne çıkmasını istemediğiniz bir kaç konuyu paylaşalım seninle..

Denizli'de oynanan Egospor karşılaşmasında Giresunspor taraftarının göstermiş olduğu tutum hiç bir zaman inkar edilmemiştir. Eğer bu konuda bir düşünceye vardıysan o senin sorunun.

Hiç düşündün mü ! Boluspor taraftarı neden bu tutumu sergiledi diye ?

Ne hikmetse Giresunspor yendiğinde Kardeşiz ! Boluspor yendiğinde Kardeş kardeşe bunu yapar mı ! Bu zihniyet bir sizde var.  Kendi iç sorunlarınızı çözmek adına bir arpa boyu çalışma yapmazsanız daha çok üzülürsünüz.

Kardeşlik demişsin ya sana kardeşliği anlatayım.

Son iki sezondur Giresunspor ile yapmış olduğumuz maçlarda ne hikmetse 90 dakika küfür yiyoruz ve organize bir biçimde.

Yapılan yorumlarda Giresunspor cephesinde münferit olay bunlar denmekte. Ancak çocuklar kanar buna.

Balıkçı halinde bıçak çekilen taraftar, Yarenler grubundan bir arkadaşımıza gelen taş , aracımıza atılan taşlar, bayan taraftarlarımıza edilen küfürler bunlar hiç konuşulmuyor.

Geçen seneki oynanan maçtan sonra Giresunspor taraftarının yaptığı tutumları sizin ilinizin bir köşe yazarı eleştirirken adamı nerdeyse linç edecektiniz.  Adamcağız Boluspor  taraftarına yapılan yanlıştı dedi ve başına gelmeyen kalmadı.

Bolu'dan giden 5 taraftarımıza destek amaçlı Giresun'da üniversite de  okuyan bayan kardeşlerimiz de katılması ile o tribünlerin tutumu ortadayken hiç konuşma. " Hey kızlar sizi tanıyoruz bakalım cadde de nasıl gezeceksiniz" deyip ağza alınmayacak küfürleri savuran kişileri düşün. Bir bayana edilmeyecek sözleri söyleyen o toplulukla Boluspor taraftarını bir kefeye koyamazsın. 

İğneyi önce kendinize batırın. Çuvaldızı alan alır !

2 Sezondur tatsızlık olmasın diye hep bunlar sineye çekildi ve servis edilmedi.

Birlikte yenen pideler , Topal Osman turları , kaşkol değişmeler , önemli maçlarda taraftar destekleri gibi bir sürü konu düşünüldüğünde hep susuldu.

Giresunspor taraftarlarının tümüne bu yaşananları mahal etmek tabi doğru olmaz. Ancak kendi içinde anlaşamayıp deplasmanda aynı renkler için destek veren bir topluluğun bile anlaşamadığını gördükten sonra hiç konuşmanın anlamı kalmamıştır.

Türk Futbol tarihinde birbirine giren ve çevik kuvvet tarafından ikiye bölünen bir topluluğu Bolu'da geçmiş olduğumuz sezon Giresunspor taraftarı ile görmüş oldu. 

Boluspor taraftar grupları aynı renkler uğruna mücadele ederken hiç bir zaman tribünde birbirine girmedi. Kalkıp da bize ders vermeye kalkma..

Denizli'deki olay taktir edilmesi gereken bir tutum ama bu tutum ömür boyu kambur gibi sırtta yer almaz. Boluspor'da buradan yazmayayım size farklı yollardan desteği olmuştur.

Soruyorum şimdi sana ?

Bir kardeş kardeşin hocasını ayartır mı ? Bir kardeş kardeşe bıçak çeker mi ? Bir kardeş kardeşe 90 dakika küfür eder mi?

Bu söylediklerimi çok merak ediyorsan google amcayı kullan dersine iyi çalış ve sonra konuş.

Dur ben sana yardımcı olayımda Giresunspor taraftarının tutumunu gördüğümüz o karşılaşmadan bir kaç foto sergileyeyim.  

Tape'lerde adımız yer almadı için Şerefli Bir Mücadele içersindeyiz.
Buda sana küpe olsun.....

Boluspor taraftarı bu lige renk katan ve her zaman kulübünün menfaatlerini düşünmüş ülke gündemine damga vuran projeler ile adından sık sık söz ettirmiştir.

Laf atacağın camiayı iyi etüt et....

 

3516 kez okundu.

1 yorum yapılmış
  • EROL TOSKAR
    23 Ocak 2012 • 17:25
    sessiz kalmıyacağınızı tahmin ediyordum sayın editör bu cesur haberiniz içinde çok teşekkür ederim şahsım adına......

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.12949395179749