ÇAPA'DAN SAMİMİ AÇIKLAMALAR

29 Eylül 2016

Boluspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, Profesyonel Futbolu Şube Sorumlusu Sefa Meral, Basın Sözcüsü Serdar Yıldız ve Medya-İletişim Sorumlusu Rasim Özdemir’inde katıldığı kahvaltıda, basın mensupları ile bir araya geldi.

Boluspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, Profesyonel Futbolu Şube Sorumlusu Sefa Meral, Basın Sözcüsü Serdar Yıldız ve Medya-İletişim Sorumlusu Rasim Özdemir’inde katıldığı kahvaltıda, basın mensupları ile bir araya geldi.

Sohbet havasında geçen sohbet kahvaltısında Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“GALİP GELMEK İÇİN ORAYA GİDECEĞİZ”

Sözlerine Pazar günü oynanacak olan Eskişehirspor karşılaşmasını değerlendirerek başlayan Boluspor Teknik Direktörü Fuat Çapa “Her karşılaşmanın kendine göre hazırlanış şekli var. Bir sonraki karşılaşmaya, bir önceki karşılaşmaya hazırlandığınız gibi hazırlanamıyorsunuz. Biz her seferinde kendi oyunumuzu oynamaya çalışacağız ama belki küçük detaylar değişecektir. Çünkü her hafta rakibe göre oynayacak olursak bu sefer kendi oynamak istediğimiz oyunu oynayamayız. Tabii bunun sıkıntısını zaman zaman yaşadık. Mersin İdman Yurdu maçı bunlara örnek. Eskişehirspor maçını değerlendirecek olursak, Süper Lig’de oynamış çok fazla oyuncusu var. Ama ilk günden bu yana söylediğimiz gibi biz takım halinde bir şeyler yapmak istiyoruz. Takım içerisinde bireylerin öne çıkmasını istiyoruz. O açıdan baktığımızda biz takım olarak Eskişehirspor’dan bir adım öndeyiz. Sezon içerisinde bu takım olma size çok şey kazandıracaktır. Bundan eminim. Ama maçlarda zaman zaman bireyler çıkıp maçın skorunu değiştirebiliyor. Biz oraya beraberlik için gitmeyeceğiz bunu çok net söyleyebilirim. Galip gelmek için oraya gideceğiz. Sadece üç puan olarak değil, dört puan olarak gördüğümüz bir karşılaşma. Ciddiyetini çok çok iyi biliyoruz. Eskişehirspor’un taraftarlarının orada olmayacağını, Boluspor’un taraftarlarının olacağını biliyoruz ve hep birlikte mutlu bir şekilde Bolu’ya geri dönmek istiyoruz. “ ifadelerini kullandı.

“YÖNETİM ALACAĞI KARARA SONUÇTA BİZDE UYMAK ZORUNDAYIZ”

Ziraat Türkiye Kupası’nda Elaziz Belediyespor eşleşmesi ile ilgili gelen soruyu cevaplayan Teknik Direktörü Fuat Çapa “Kupa statüsü Türkiye’de biraz sıkıntılı. Bunu sadece ben söylemiyorum. Genelde bütün meslektaşlarımız ve yöneticiler bunu söylemeye başladı. Baktığımızda Kasım ayından itibaren gruplar başlıyor ve hafta içi, hafta sonu olmak üzere altı tane karşılaşma oynayacaksınız. Bunu iyi değerlendirmek lazım. Daha önce bu şekilde oynayan takımların ne tür sıkıntılar yaşadığını yönetim ile oturup birlikte bir karar vermemiz gerekiyor. Hangi tarafa daha önem vereceğimiz konusunda. Çünkü her ikisinin bir arada gitme şansı yok. Şuanda ki kadro sayımız buna yetersiz. Yönetim alacağı karara sonuçta bizde uymak zorundayız. Bundan sonraki karşılaşmaya tabii ki kazanmak için çıkacağız. Gruplara kalmamız durumunda o müsabakalarda hangi oyuncularımızı kullanacağımız konusunda yönetim ile oturup konuşuruz. Şuanda bununla ilgili bir şey söylemek doğru olmaz. Bunu şimdiden konuşmak doğru olmaz. Önümüzde daha önemli 2-3 karşılaşma var. “

“SADECE KENDİ SAHAMIZDA OYNADIĞIMIZ MAÇLARIN ANALİZİNİ YAPABİLİYORUZ”

Maçların naklen yayınlanmamasının, tüm kulüpler için bir handikap olduğunu ifade eden Çapa şunları söyledi: “Maçların yayınlanmaması sadece takımı değil, bizi de etkiliyor, futbol severleri de etkiliyor. Maçları izleyemeyenler skora göre değerlendirme yapıyor. Çünkü görme şansı yok. Taraftar bazında böyle bir sıkıntı var. Ama bizim içinde çok büyük sıkıntı. Çünkü biz ne kendi takımımızı doğru düzgün analiz edebiliyoruz, ne de rakibimizi. Deplasmana gittiğimizde çekim izni verilmiyor. İç sahalarda izin alabiliyoruz. Sadece kendi sahamızda oynadığımız maçların analizini yapabiliyoruz. Genç bir takımız. Oyuncularımızın saha içerisinde yaptıkları olumlu ya da olumsuz işleri ancak görüntü ile ifade edebiliriz veya ikna edebiliriz. Bu çok büyük bir handikap. Örneğin Eskişehirspor maçı ile ilgili sadece maçı izlemeye gittik. Ama maçlar aynı gün olduğu zaman bizde gidip izleyemiyoruz. Bu da çok büyük bir sıkıntı. Sadece bizim için değil, diğer kulüpler içinde sıkıntı. Ümit ediyorum ki en kısa zamanda bu çözülür. Çünkü çözülürse her şey daha net olacak. Hakemlerinde çok rahat olduğunu görebiliyoruz. Örneğin Mersin İdman Yurdu maçında yediğimiz ikinci gol ofsayt. Sonrasında en ufak bir şey konuşulmadı. Hakemin kendini değerlendirme şansıda yok. Biz takım olarak kendimizi analiz edemiyoruz ama hakemlerde kendisini analiz edemiyor. Ümit ediyoruz ki bu sorun en kısa sürede çözülür ve herkes olayları daha net bir şekilde görür.”

 

“İLK TERCİHİMİZ, OYNAMAK İSTEDİĞİMİZ OYUNA KATKI SAĞLAYACAK OYUNCULAR OLDU””

“Biz göreve başladığımızda yönetim ile birlikte belirli profiller belirledik. Boluspor’un üç yıllık bir hedefi var. Bizim iki yıllık bir sözleşmemiz var. Bizde iki yıllık bir hedef belirledik ve bu hedefi gerçekleştirebilmek için oyuncu profillerini kağıta döktük. Bunun içersin de yaş ortalaması, daha önceki oynadığı kulüpler ve sık sık takım değiştiren oyuncuyu biz tercih etmedik açıkçası. Bir takımda uzun süre oynayan oyuncular bizim ilk tercihimiz oldu. Tabii bir de bunun maddi boyutu var. Her zaman her istediğimiz oyuncuyu aldık dersek de bu yanlış olur. Çünkü bu ligde maddi anlamda bizden daha iyi olan kulüpler var. Futbolcularında ilk tercihi onlar oldu. Ama tercihimiz her zaman bizim oynamak istediğimiz oyuna katkı sağlayacak oyuncular oldu. Bir önceki sezondan kalan oyuncu sayısı çok azdı. Çok fazla oyuncu kalmadı. Ama transfer sayımıza baktığımızda biz diğer takımlardan fazla transfer yapmadık. 12 transferimiz oldu. “

 

“ŞUAN Kİ STADYUM YETERSİZ”

“Bolu şehir olarak bizi benimsedi diyebilirim. Bunu sokakta gezerken de çok iyi bir şekilde görebiliyoruz. O samimiyeti çok iyi bir şekilde hissediyoruz. Ondan dolayı da mutluyuz. Taraftarlarımızın Mersin İdman Yurdu mağlubiyetinden sonra takımı tribüne çağırıp alkışlaması takımın ne kadar benimsendiğini ifade ediyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Şuan ki stadyum’da yetersiz. Bolu’ya yakışmayan bir stadyum. Baktığımız zaman yeni oteller yapılıyor, yeni tesisler yapılıyor. Bolu tamamen değişik bir turizm alanına dönüşmeye başladı. Burada o eksik olan kısmın tamamlanması lazım. Herkesin belirli bir şekilde bunu gündeme getirmesi lazım. Çünkü bu stadyum Bolu’nun stadyumu olacak. “

1850 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.19036293029785