Cezası Belli Oldu

11 Aralık 2014

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Spor Toto Süper Lig ve alt liglerde bulunan takımlara ceza yağdırdı.

Kurulun toplantısından sonra yapılan açıklamada, ligde son hafta oynanan karşılaşmalarda taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürattan dolayı Eskişehirspor, Çaykur Rizespor ve Sivasspor kulüplerine 150'şer bin lira para cezası verildiği belirtildi.

Kurul, Beşiktaş Kulübü'ne Konya'da oynadığı Trabzonspor maçında merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı 10 bin lira, Akhisar Belediyespor ve Gençlerbirliği'ne ise takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 9'ar bin lira para cezası uyguladı.

Geçen hafta takımlarının oynadıkları maçlarda kırmızı kart gören Sivassporlu futbolcu John Utaka ve Mersin İdmanyurdu oyuncusu Murat Ceylan'a 2'şer maç ceza verildiği kaydedildi. Utaka'ya ayrıca 8 bin 500 lira da para cezası uygulandı.

PTT 1. LİG KARARLARI
PFDK, PTT 1. Lig'de Elazığspor-Giresunspor maçında yaşananlardan dolayı Elazığspor Kulübü'ne birçok ceza verdi.

Elazığspor Kulübü'nün mensuplarının Giresunspor maçında neden olduğu saha olaylarından dolayı, bordo-beyazlı kulübe 1 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası, çeşitli nedenlerden dolayı da toplam 30 bin 500 lira para cezası verildiği bildirildi.

Aynı karşılaşmada, hakeme yönelik hakareti nedeniyle Elazığspor'un antrenörü Erhan Gündüz'e 3 maç men ve 6 bin 500 lira para cezası, antrenör Mehmet Kaplan'a 1 maç men ve 6 bin 500 lira para cezası, kulüp görevlisi Emrah Yıldız'a 105 gün hak mahrumiyeti, kulüp yöneticisi Mehmet Kaya'ya 90 gün hak mahrumiyeti ve 18 bin lira para cezası, kulüp görevlisi Cahit Gürgöze 21 gün hak mahrumiyeti, kulüp yöneticileri Selahattin Öztürk, Selami Öztürk ile Burhan Şener'e 75 gün hak mahrumiyeti ve 18 bin lira para cezası uygulandığı kaydedildi.

Kurulun, PTT 1. Lig'de yer alan takımlar, yöneticiler, antrenörler ve sporculara verdiği cezalar şöyle:

6 ay hak mahrumiyeti ve 25 bin lira: Rıfat Pehlivan (Kayserispor Kulübü'nün yöneticisi)

2 maç men ve 13 bin lira: Osman Özköylü (Osmanlıspor Teknik Direktörü)

2 maç men: Muhammet Reis (Osmanlısporlu futbolcu)

10 bin lira: Orduspor, Kayserispor

6 bin lira: Şanlıurfaspor

Öte yandan kurulun Spor Toto 3. Lig 3. Grup takımlarından Van Büyükşehir Belediyespor'a 4 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 16 bin lira para cezası verdiği ifade edildi.

Van Büyükşehir Belediyespor'un futbolcusu Murat Yıldırım'a Bergama Belediyespor maçında rakip futbolcuya şiddetli hareketinden dolayı 5 maç men cezası verildi.

Kurulun, Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekibi Bayrampaşa ile Spor Toto 3. Lig takımı Batman Petrolspor'a 1 maç kendi sahasında seyircisiz oynama cezası verdiği kaydedildi.

1954 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.12694787979126