Durum Vahim !

8 Ekim 2013

Ligde 8. hafta geride kalırken Boluspor bundan önceki yıllarda oynadığı 8 hafta sonuçları ardından bazı yıllarda sezon sonlarında sıkıntı yaşarken ligde 4...

Ligde 8. hafta geride kalırken Boluspor bundan önceki yıllarda oynadığı 8 hafta sonuçları ardından bazı yıllarda sezon sonlarında sıkıntı yaşarken ligde 4 takımın düşecek olmasından dolayı işin bu sezon daha çetin geçeceğinin habercisi bir kez daha şimdiden belli olmuş oldu. PTT birinci ligde 6 sezondur mücadele eden ekibimiz en çok puanı 2011-2012 yılında 16 puan alırken ligin sonunda istediği süper lig özlemini sona erdirememişti.

PTT birinci liginde  6 sezondur mücadele eden Boluspor ligin 8. haftalarındaki performansları ile bir değerlendirme yaparken geçtiğimiz sezonlar ile bu hafta oynanan 8. hafta karşılaşmalarının ardından ne gibi bir farklılıklar ortaya çıktı. O zamanki adıyla 2007 yılında Bank Asya birinci ligine adım atan ekibimiz 2007-2008 sezonunda mütavazi bir kadro ile sezona merhaba demiş yıllar sonra bir dirilişin göstergesini yapmıştı.

Ligde yeni olan Boluspor  ilk 8 haftalık periyotta lige acemi bir görüntü vermesine rağmen 2 galibiyet 4 beraberlik 2 yenilgi alırken 12 gol atıp 13 golde kalesinde görerek yeni olduğu ligde 8 haftada 10 puan alıp ve ligin sonunda play off oynayıp finalde son anda süper ligi biletini kaçırmıştı.

Kırmızı Beyazlı ekibimiz PTT birinci liginde ikinci yılında yeni bir kadro ve hedefini süper lig olarak belirlemiş sezona da yaptığı transferlerle 2008-2009 sezona merhaba demişti. Bu sezona çalkantılı başlayan Boluspor şampiyonluk yolunda 8 haftalık periyodda 2 galibiyet 2 yenilgi ve 4 mağlubiyetle attığı 7 gole karşı kalesinde 10 gol görürken ligde de 8 haftalık bölümde 8 puanla 18 sırada yer alırken Boluspor ligi bırakmayıp sezon sonunda play off oynamayı hak etmiş ve yine finallerde süper lig kapısında geri dönmüştü.

Süper ligi çok isteyen Boluspor camiası yeni bir sezon yeni bir heyecanla oluşan yeni teknik  kadro ile yapılan takviyeler ile   transfer şampiyonu olup lig başlamadan ligin en büyük şampiyon adayı olarak gösterilmişti. 2009-2010 sezonunun ilk 8 haftasında Boluspor 4 galibiyet 2 beraberlik 2 yenilgi ile PTT birinci liginde oynadığı bundan önceki karşılaşmalarla kıyaslanacak olursa  şimdiye kadar 8 haftalık bölümde en çok puanı toplayan takım olurken ligde de attığı 13 gole karşı kalesinde 12 gol görürken ligde de 14 puanla 7 sırada yer alıp sezon sonunda ise kurulan hedefli kadro play off oynama hakkını bile elde edememişti.

Geçmiş sezonun büyük bir hayal kırıklığını yaşayan Boluspor da bir dönem bitmiş büyük bir yönetim değişikliğine gidilmişti ve  her sene olduğu gibi yeniden takımın başına flaş bir isim getirilirken bir çok yıldız futbolcu  kadroya takviye yapılarak yine transfer şampiyonu olmuş liginde en büyük favorisi olarak gösterilmişti. 2010-2011 sezonuna merhaba diyen Boluspor ilk 8 haftalık bölümde ise 3 galibiyet 2 beraberlik 2 yenilgi alırken bir haftada bay geçmişti ve 11 puan alan ekibimiz kalesinde 7 gol görürken sıralamada da 6 sırada yer almıştı ve sezona büyük hedeflerle başlayan Boluspor son haftalara kadar yarışın içinde olsa da play off katılamamıştır.

Bir türlü süper lig hasretini sonlandıramayan Boluspor 3 yıllık bir programla lige başlamış ve hedefimiz yok dense de son dakikada yapılan transferle kırmızı beyazlı ekibi şampiyonluk yarışına sokmuştu. 2011-2012 sezonunun 8 haftalık bölümünde ise ne kadar 3 yıllık bir planla lige başlıyoruz diyen Boluspor arka arkaya aldığı galibiyetlerle 7.haftada lider 8. haftada lig ikincisi olurken 4 galibiyet 4 beraberlik ile birlikte attığı 10 gole karşı kalesinde 6 gol gören kırmızı beyazlı ekip aldığı sonuçlarla averajla lig ikincisi olurken iyi giden bir grafiğin ardından yaşanan düşüşler ve alınan kötü sonuçlar sezon sonunda Boluspor yine istediği yere getirememiş düşüş devri devam etmişti. 

2012-2013 futbol sezonu ise yeni bir yönetim kurulu yapılan transferler ve şampiyonluk isteyen Boluspor hedefe kitlenmişti. Kırmızı beyazlı ekip ilk 8 haftada 2 galibiyet 3 yenilgi 3 beraberlikte 9 puan alan Boluspor ligde de 13. sırada yer almış hedeflediği noktanın altlarında kalmıştı. Ekibimiz ligin başlarında yaşadığı sıkıntılı dönemde verdiği görüntü ile sezonun son 3 maçına doğru kötü günler yaşamış ve ligde kalmak için mücadele etmişti. Bir türlü istediği sonuçları ve hedeflediği süper ligi yakalayamayan Boluspor bu sezonunun sonunu da üzüntülü bir şekilde kapatmıştı.

2013-2014 Sezonuna yeni bir başlangıç yapan  Boluspor 8 haftalık bölümde ise 2 galibiyet 2 beraberlik 3 mağlubiyetle 8 puan alırken 12. sırada olan  Boluspor 8 haftada verdiği görüntü ile geçen yılda yaşadığı sıkıntılı dönemin adeta habercisi şimdiden oldu. 2013-2014 futbol sezonunda 19 takım PTT birinci liginde mücadele ederken 4 takımın düşecek olması da yarışın gittikçe kızışacağını gösteriyor. Geçen sezon 8 haftada 9 puan ligin sonunda Boluspor için tehlikeli olurken ilerleyen haftaların şimdiden ateşten gömlek olduğunu bir kez daha ortaya sermiş oldu.

2279 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.21660113334656