“EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALMAK İÇİN SAHAYA ÇIKIYORLAR”

16 Mart 2016

Türkiye basketbol 2. Ligi A gurubunda Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımının Baş Antrenörü ve üç oyuncu sorularımızı yanıtladı.

Takıma transferinden sonra galibiyetleri de ardından getiren Baş Antrenör Zafer Çavuşoğlu, Basketbolun Bolu’da ki yüzü olan Mehmet Şen, tam anlamı ile takım oyuncusu olan Erdem Güler ve savunması ile takımın galip gelmesindeki en büyük etkenlerden biri olan Erdinç Balto ile yapılan röportajda sorulara şu şekilde cevap verdiler;  

 

TRANSFERİNİZ SONRASI OLAN GALİBİYETLERİ NASIL YAKALADINIZ?

Baş Antrenör Zafer Çavuşoğlu:”Göreve geldiğimiz günden itibaren bir program yaptık koyduğumuz hedef doğrultusunda da bu programı yürütmeye çalışıyoruz. 3 kademeli bir antrenman programı hazırladık bu kademeler içerisinde de hedef maçlar belirledik kendimize ve bu hedefler doğrultusunda ilerledik ve birazda Allah yardım etti ve hedeflediğimiz maçları kazandık. Önemli olan kısımlardan biride oyuncular fazlasıyla emek verdi emeğinin karşılıklarını aldılar. İkinci olarak ise oyuncuların özgüveni geriye geldi yendiğimiz maçlarda bile periyot içlerinde özgüven eksikliğini yaşıyorduk bunu yenmemiz de bize galibiyetleri getiren etkenlerden bir diğeriydi.”  

 

GEÇEN HAFTA OYNADIĞINIZ FMV IŞIKSPOR HAKKINDA DEĞERLENDİRMENİZ NASIL OLUR?

Baş Antrenör Zafer Çavuşoğlu: “FMV Işıkspor gerçekten çok zor bir deplasmandı bu onların son şansıydı. Bizimde çok ihtiyacımız olan bir galibiyetti yukarılara gitmek için kazanmamız gereken bir karşılaşmaydı kötü başladığımız bir maçta kontrolü erken ele almamız, oyun disiplininden çıkmamamız galibiyeti getirdi.”

 

 ÖZELLİKLE İÇ MAÇLARDA GERİDEN GELİP SON TOPA KADAR SÜREN KARŞILAŞMALAR OLDU, TAKIMIN MAÇI BIRAKMAMASINI NASIL BAŞARDINIZ?

Baş Antrenör Zafer Çavuşoğlu: “Biz sahada emeğimizin karşılığını almaya çalışıyoruz kimseye bırakmaya niyetimiz yok. Antrenmanlarda çok ciddi acılar çekiyoruz kötü geçen bir sezon öncesi dönemi olduğu için yüklemeleri mecburiyetten lig sürerken yapıyoruz oyuncularda verdikleri bu emeği kimseye bırakmak istemiyorlar oynadıkları süre boyunca ellerinden geleni yapıyorlar.”

 

TOFAŞ MAÇI HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Baş Antrenör Zafer Çavuşoğlu: “Son topa kadar mücadele devam eder. Sebebi de; bu aşamaya geldikten sonra kimse elindekini ya da bulunduğu yeri kaybetmek istemiyor. Tofaş Gelişim takımının tamamı yıllardır beraber oynayan ve hedefleri olan oyunculardan kurulu bir takım, kendilerini gösterip bir üst liglerde oynamak isteyen oyunculardan kurulu bir takım. Bizim açımızdan ise kazanmak dışında başka bir alternatifimiz yok onlarda karşımızda ciddi bir direnç koyacaklardır o yüzden erken kopacak bir karşılaşma olmaz.”

 

3 HAFTA SONRA LİG BİTTİĞİNDE TAKIM NEREDE OLUR SİZCE?

Baş Antrenör Zafer Çavuşoğlu: “Sayfa sayfa hikâyemizi yazmaya devam ediyorum nereye kadar gider bilmiyorum inşallah en üst noktada oluruz.”

 

ZAFER HOCA GELDİKTEN SONRA VERİMİN ARTTI BUNU NASIL DEĞERLENDİRİRSİN?

Bolu Belediyespor Boluspor oyuncusu Erdem Güler: “İlk transfer olduğumda farklı bir pozisyonda oynuyordum ve istediğim verimi veremiyordum Zafer abinin gelmesinden sonra ve beni tanıdığından dolayı beni kendi bölgemde oynatmaya başladı bende daha fazla takıma destek olmaya başladım hem benim hem takım açısından daha iyi olduğunu düşünüyorum.”

TARAFTARDAN BİR İSTEĞİN VAR MI?

Bolu Belediyespor Boluspor oyuncusu Erdem Güler: “Taraftar bizim için çok önemli. Son saniyede kazandığımız maçlarda onlarında emeği çok fazla. Normal sezonda oynayacağımız iki maçımız kaldı bunlarda bize destek olmalarını bekliyoruz.”

 

SEZON BAŞINDA BİR ÜST LİGDE İDİN VE TAKIMLA YAŞADIĞIN SIKINTILARDAN DOLAYI UZUN SÜRE ANTRENMANSIZ KALDIN SONRASINDA BOLU’YU TERCİH ETTİN ETKEN NEYDİ?

Bolu Belediyespor Boluspor oyuncusu Erdinç Balto: “Hem zihinsel hem fiziksel zor bir zamandan geçtim antrenman eksiğim çok fazlaydı menajerim ve zafer abinin bana inancı beni etkileyen etkendi. Takımdan daha önce tanıdığım az oyuncu vardı takımın durumu da hiç iç açıcı değildi ama bir şekilde toparlanacağına inandım ve elimizden gelenide yapmaya çalışıyoruz.”

 

GELDİĞİN TAKIM VE BOLU ARASINDA NE GİBİ FARKLAR VAR?

Bolu Belediyespor Boluspor oyuncusu Erdinç Balto:  “Bolu Beklediğimden çok çok daha iyi bir yer. Tesis yönetim ve bakış açıları gerçekten çok iyi beklediğimin üstünde bir noktada. Geldiğim takımla ilgili konuşmak istemiyorum.”

TARAFTARDAN BİR İSTEĞİN VAR MI?

Bolu Belediyespor Boluspor oyuncusu Erdinç Balto: “Her takımda olduğu gibi bizim içinde taraftarın önemi çok büyük. Taraftarda sağ olsun geliyorlar destekliyorlar inşallah daha da artar. Taraftara da çok teşekkür ederim destekleri için.”

GEÇMİŞ SEZONLA BU SEZONU DEĞERLENDİRİRSİN?

 

Bolu Belediyespor Boluspor oyuncusu Mehmet Şen: “Geçmiş senelerde şampiyona ve play-off gördük ama geçen sezon lig statüsü değişti ve bundan dolayı takımlar daha çok yatırım yapmaya başladı. Sezon başında planlama açısından bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum bununda ligin bizi yanılttığı için olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz senelere nazaran tekrar yükselme evresindeyiz ve devam edeceğimize inanıyorum.”

 

ZAFER HOCA TAKIMA GELDİKTEN SONRA SAYI VE SÜREN DÜŞTÜ BUNU NASIL DEĞERLENDİRİRSİN?

Bolu Belediyespor Boluspor oyuncusu Mehmet Şen: “Zafer hoca geldikten sonra sistem oynamaya başladık ve sistemdeki rolüm gereği oynamam gereken kadar oynamaya başladım ve sayı yükü de takım arkadaşlarıma da yayıldı buda daha çok takım olmamızı ve bizim üst sıralara çıkmamıza sebep oldu.”

 

SAYILARINI İKİNCİ DEVRE ATMANI NEYE BAĞLIYORSUN?

Bolu Belediyespor Boluspor oyuncusu Mehmet Şen: “İstek ve azim diyebiliriz. Sanırım ikinci yarı daha çok kazanma hırsım ortaya çıkıyor.”

TARAFTARDAN BİR İSTEĞİN VAR MI?

Bolu Belediyespor Boluspor oyuncusu Mehmet Şen: “Son dönemlerde onlarda farkındadır kazandığımız maçlarda onlarında emeği çok fazla, bizi yalnız bırakmasınlar son iki maçımız normal sezonda ve onlara ihtiyacımız var.

 

Hedefimiz: ligde kalmanın üstüne çıkalım bir hikâye yazalım ve nasıl en üste çıkabiliriz bunu belirleyelim. Lig demi kaldık Play-Off oynayalım, Play-Off oynuyorsak rakibimizi eleyelim ve gittiği yere kadar gidelim”

 

1855 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.17578816413879