Eriş'den Dobra Dobra Sözler

26 Ekim 2010

Bank Asya 1. Lig takımlarından Boluspor'da teknik direktör Levent Eriş, 'Takımın heyecanından, coşkusundan memnunum. Sadece skorlara etki edemediğimizden memnun değilim....

Bank Asya 1. Lig takımlarından Boluspor'da teknik direktör Levent Eriş, 'Takımın heyecanından, coşkusundan memnunum. Sadece skorlara etki edemediğimizden memnun değilim. Ama bu bir zaman olayıdır. O zaman da bizim lehimize dönecektir.' dedi.

 

Eriş, Boluspor Kulübü Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Eriş, günümüz futbolunun en büyük problemlerinden bir tanesinin pozisyon üretmek olduğunu söyledi. Bunun sadece Türk futbolu için değil, dünya futbolu içinde geçerli olduğunu kaydeden Eriş, 'Çünkü artık o kadar birebirler gelişti ki, o kadar takım savunmaları gelişti ki, bu anlamda gollerin çok fazla olmamasının nedenlerinden bir tanesi de herkesin savunmayı çok kolay yapabildiğini düşünüyorum. Skor olarakta sayılar artık çok düşük. Takım savunmasının iyi yapıldığını düşünüyorum. Savunma yapmak her şey kolay olduğunu düşünüyorum. Gol yememek için gayret ederseniz golde kalenizde görmezsiniz.'diye konuştu.

 

Eriş, Boluspor'un oyun ve pozisyon anlamında çok mesafe kat ettiğini dile getirdi. Eriş, şunları kaydetti: 'Takdir edersiniz ki, biz yeni bir takımız. 8 haftalık süreci uyumsal ve pozisyon zenginliği anlamında çok kolay geçtiğimizi düşünüyorum. Biz herkesin zorlandığını düşündüğümüz pozisyon zenginliğinde, çok önemli pozisyonlar yakalıyoruz.' Levent Eriş, Boluspor oyuncularının bir an önce neticeye gitme düşüncelerinden dolayı özellikle forvette pas tercihlerini doğru yapmadığına inandığını aktardı.

 

Bunun üstesinden gelebilecek bir oyuncu grubunun olduğunu belirten Eriş, 'Bunun üstesinden rahatlıkla gelecek bir kapasiteye sahip olduğumuzu düşünüyorum. İşte¸bazen usta ayaklara geldiğinde, hiç pozisyon yokken, Burak gibi çok tecrübeli bir kardeşimizin ayağına geldiğinde gol oluyor. Bu tamamen tecrübeyle doğru orantılı. Pozisyon üretildikçe o tecrübe daha da artacak diye düşünüyorum.  Pozisyonlara girip de değerlendirememek üzücü ama oyun olarak sevindirici.' ifadelerini kullandı.

 

'FORVET  OYUNCULARIN PAS TERCİHLERİNİ BENCİLLİK OLARAK DEGERLENDİRMEYİN'

 

Levent Eriş, ofansif oynayan oyuncuların pas tercihlerini doğru yapamadıklarını katıldığını ancak bu anlamda eleştirmenin söz konusu olmayacağını aktardı. Eriş, 'Pozisyonlara girebilmek çok önemli. Evet pas tercihlerini doğru yapmıyorlar, vuruş tekniklerinde ufak bir sıkıntı yaşıyorlar. Veya bir an önce sonuca gitmek için kendileri kullanmaya çalışıyorlar. Bu birbirlerini tamamladıkça, birbirlerini hangi pozisyonda daha rahat olduklarını gözlemledikçe ortadan kaldırılacak bir hadise. Rica ediyorum bunu bencillik olarak değerlendirmeyin. Bunlar tecrübe ve tecrübesizlik arasında gidip gelen bir hadise olarak düşünüyorum.'diye konuştu.

 

' HEDEFİMİZ İLK 2 DEN ÇIKABİLMEK'

 

Boluspor Teknik Direktörü Levent Eriş, liderle puan farkının 8 olduğunu hatırlattı. Eriş, şöyle devam etti: 'Bizim amacımız ilk 2'de lige çıkabilmek. Amacımıza yönelik harika bir takım kurduğumuzu düşünüyorum. Diğer 10 takımda eş değerde önemli rakamlarla bir takım kurdu. Yani sadece bize alın kardeşim siz şampiyon olacaksınız denilen bir lig verilmedi elimize… Dolaysıyla Denizli takımı geçen sene küme düşmüş takımla devam ediyor. Kimse bana masal anlatmasın. Ben bu ligin nasıl gerçekleşeceğini çok iyi biliyorum. O yüzden de Denizli ile bizim lig fikstürümüz 8 haftalık periyotta aynı oranda geçmedi. Ligin fikstürü şuanda yer değişiyor. Bizim oynadıklarımızla rakiplerimizin bütünü oynayacak. Bizde onların oynadıklarıyla oynayacağız. Ondan sonraki bölümde bu konuyu değerlendirirsek net cevap veririm. Ondan sonra takımın gidişatından memnun olmazsak başarısızlık adına ne söyleyebilecek kadar açık yürekliyim.' Eriş, herkesin gördüğünü yazdığı sürece sıkıntı olmayacağını ancak başka şeyleri düşünüp yazmanın sıkıntı olacağını aktardı. Eriş, Boluspor takımının penaltıcısının Erdem ve Fabiano olduğunu belirterek, 'Maça çıkmadan önce penaltıcılarımızı belirleriz. Fabiano Erciyes maçında telaştan dolayı penaltıyı kaçırdı. Bu olabilir.' Dedi.

 

EMRAH, YASER VE FERDİ'DE FORMA GİYECEKLER

 

Levent Eriş, Boluspor'da sakatlıkları ve formsuzlukları nedeniyle kadroya giremeyen oyuncular hakkında da bilgi verdi. Eriş, Emrah'ın sakatlıktan çıktığını belirterek, şunları kaydetti: 'Emrah'ı yavaş yavaş kazanmaya başladığımızı düşünüyorum. Antrenmanın dışında lig müsabakasında da değerlendirebileceğimiz konuma geldi düşünüyorum. Emral'ı kadroyu da almaya başladım. Sakatlığından dolayı olan bölümü atlattı antrenmanlarda da çok iyi performans göstermeye başladı. İnşallah Emrah'ın oynayacağı müsabakalar gelecek burada da Emrah'tan faydalanacağız.

 

Yaser Yıldız da önemli bir isim. Geldiği günden beri hepsinden daha fazla şans verdiğim bir kardeşim. Şuan konum itibariyle fiziksel olarak hazır değil. Yaser Yıldız'ı hazırlık maçlarının hiçbirinde görme, kazanma şansı bulamadık ama. Yaser Yıldız'ın ismi birikimi olan bir oyuncu. Hazır etmek için büyük mücadele veriyoruz. Zaman zaman 3 antrenmanlarla hazırlanmaya çalışıyor. Şuanda Yaser'in çok hazır olduğunu düşünemem. O yüzden de geçtiğimiz hafta biraz daha fazla çalıştıralım diye burada bıraktık. Yaser'in fiziksel olarak bir senelik bir kaybı var. Bu anlamda Yaser'i kazanacağız. Bu çocuğu kazanmak için elimizden geleni yapacağız.

 

Ferdi Başoda ise bu takımın en çok çalışan, asla da bu sarf ettiğinden başka triplere giren bir oyuncu değil. Çok memnunum. Harika biri. Belki de bu hafta da baştan oynatabilirim. Yaser, Ferdi ve Emrah gibi oyuncular Boluspor katkı bulunacaklardır.' Eriş, transferle ilgili yapılan her haberin oyuncuları rahatsız etmekten ileri gitmeyeceğini dile getirerek, bu yönde haber yapılmamasını istedi.

 

     

 

 

 

 

2992 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.061408996582031