Günün tarihi: Milat

13 Mart 2012

Şimdilerde milyon dolarlarla ölçülen yayın haklarının ilk kıvılcımı tam 22 yıl önce Bolu'da çakmıştı.  Yıllar geçti belki dört büyük...

Şimdilerde milyon dolarlarla ölçülen yayın haklarının ilk kıvılcımı tam 22 yıl önce Bolu'da çakmıştı.  Yıllar geçti belki dört büyük diye lanse edilen takımlar Boluspor'un sayesinde John Carew'ler , Kosecki'ler, Amokachi'ler, Hagi'ler , Anelka'lar , Alex,ler 'Popescu'lar , Taffarel'ler , Pascal'lar , Q7'ler  ve dahası Boluspor'un sayesinde alındı.


 

3 Temmuz'dan beri Türk futbolunun marka değeri tartışılıyor. Yıllar içinde yayın ihalelerinin geldiği nokta ortada. Peki bugün kulüplerin en büyük gelir kaynağının nereden kaynaklandığını hatırlıyor musunuz...

4 Şubat 1990'da Boluspor, Beşiktaş'ı ağırlıyordu. Ev sahibi, İstanbul'un devi karşısında ne yapacaktı? Herkes bunu beklerken kimsenin planında olmayanlar oldu !

İşte bu sorunun yanıtını sadece tribünleri dolduran binler izleyebilmişti. Evet, Bolu Beyi'ne kafa tutan Köroğlu misali, başkan Yılmaz Becikoğlu TRT'ye savaş açmıştı. Kavga dövüş kameramanlar stada alınmazken, mücadele kameralara kaydedilememişti. Hattâ kulüp yönetiminin şikayet edildiği dönemin valisi 'Radyo maçı veriyor' demişti.

Herkes birbirine girmişti. O zamanlar federasyonun başı olan Şenes Erzik, maçı naklen yayın için Cumartesi gününe aldıklarını ancak naklen yayın arabası gönderilemediğinden karşılaşmanın Pazar oynandığını söylüyordu. TRT Haber Dairesi Başkanı Ceyhan Baytur, 'Naklen yayın aracımızı Reagaip Kandili için Şanlıurfa'ya göndermiştik. Bu bakımdan maçı naklen veremedik. Ancak TRT'nin görev yapmasını engelleyen Boluspor'u mahkemeye vereceğiz' şeklinde konuşuyordu. Başkan Becikoğlu, 'Bu ticari iş' diyerek aba altından sopa gösterirken Becikoğlu bu kozu yemedi.

Karşılaşmada takımımız  Metin-Ali-Feyyaz şeytan üçgeninin sayesinde mağlup olmuş ve maçta atılan 5 gol çok merak ediliyordu.  6 Şubat 1990 tarihinde Güneş Gazetesi 5 golün krokisini çizmiş okuyucularına maçın ayrıntılarını aktardı.

Tam 22 yıl önce ayaklanan Boluspor, Türkiye'de yayın hakları konusunda ilk kıvılcımı çakmıştı. Sonrası malumunuz, artık 321 milyon dolar...

O dönemde Türk futboluna kafa tutan ve hakkını yedirmeyen Boluspor şimdi adını bir kez daha tarihe yazdırmak istiyor. Beşiktaş'ı sahasından mağlup ederek Türkiye kupasından saf ettirmek.

Şimdi siz okuyucular diyeceksiniz ki ? Daha Elazığ'ı yenemeyen Beşiktaşı mı yenecek. Ummadık taş baş yarar diye boşuna dememişler.  Bizler Köroğlu'nun torunlarıyız. Bu takım bizim başkasının değil.

Haydi BOLU uyuma ve takımına sahip çık !!!!!

 

Türkiye Kupası 4. Tur karşılaşmasına kadar Boluspor Beşiktaş karşılaşmaları ile tarihi hatırlamaya devam edeceğiz...

2489 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.09182596206665