“HİÇBİR YÖNETİME AÇILMAYAN DAVA ŞİMDİ AÇILIYOR”

2 Ekim 2018

Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Boluspor Altyapı Tesislerinin tahliye edilmesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Necip Çarıkcı’nın açıklamalarından...

Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Boluspor Altyapı Tesislerinin tahliye edilmesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Necip Çarıkcı’nın açıklamalarından sonra Bolu gündemine düşen tartışmalarda tahliyenin istenmediği, Boluspor’un görevlerini yerine getirmediği şeklide açıklamalar yapılmıştı.

Bu açıklamaların ardından Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkcı, Boluspor’un Avukat Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Barut’la birlikte basın mensuplarının karşısına geçti. Altyapı ile ilgili yaşananları ve belgeleri Sinan Barut açıklarken, Necip Çarıkcı ise stadyumla ilgili yeni bir konuyu gündeme getirdi.

Basın mensuplarının karşısına belgelerle çıkan ve belgeleri paylaşan Sinan Barut, şöyle konuştu; “Davanın, herhangi bir şekilde tahliye veya müdahale edilmeli davası mı yoksa sadece ecrimisil alacağı davası mı olduğuna ilişkin kamuoyunda bir karmaşa söz konusu. Spor Genel Müdürlüğünün açtığı davanın ilk sayfasının ilgili kısmına göre; ‘Davalının müvekkil idarine ait gayrimenkule yaptığı müdahalenin menine’ yani, Boluspor’un uzun yıllardır kullandığı altyapı tesisinin boşaltılması talep ediliyor.

İkincisi; geriye dönük ecrimisil talep ediliyor. Bizim burada, ‘fuzuli işgalci’ konumuna sokularak, ecrimisil talep edilmiştir.

Uzun yıllardır Boluspor kullandığı, Bolu Belediyesi tarafından tahsis edilen, daha önceki yıllarda ecrimisil bedelleri ödenmiş ve Gençlik Spor İl Müdürlüğünden tarafımızda tahsiste olan, altyapı tesislerinden mahkemenin kazanması durumunda çıkartılmamız talep ediliyor. Yani bu mahkeme sadece ecrimisil bedelinin ödenmemesi nedeniyle açılan bir mahkeme değil, özellikle de söylüyorum müdahalenin menni talep edilerek bizim orayı boşaltmamız bir anlamda çıkartılmamız talep ediliyor.

İkinci bir konu; burayla ilgili ecrimisil talebine ilişkin tahsisin yapılıp yapılmamasına ilişkin ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar ve daha önceden bize gönderilen yazıda, tahsis talebimizin olmadığına ilişkin ifadeler kullanıldı, tarafımıza en son gönderilen yazıda da bedelsiz tahsis için müracaatımız istendi. Oysa ki, Boluspor Kulübü sonuçta bir kurum, buranın başkanı kim olursa, yöneticisi kim olursa olsun, herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Ama bu tahsisin sürekliliği söz konusu.

 

“Bedelsiz tahsisi istenmişti”

2013 yılında Gençlik Hizmetler Spor İl Müdürlüğüne yapılan bir başvuru var. Buranın bedelsiz tahsisi konusunda. Fevzi Gürsoy imzalı Abdullah Abat döneminde alınmış bir karar var. 2014 yılında da Savaş Abak tarafından yine burası Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden bedelsiz tahsisi talep edilmiş zaten. Aynı yazıdan Savaş Abak’a da gönderilmiş, Savaş Abak’tan ecrimisil bedeline ilişkin ödeme talep edilmiş, ve Savaş Abak da, alınan yönetim kurulu kararıyla, buranın bedelsiz tahsisi üzerine başvuruda bulunmuş. Sadece biz değil, daha önceki yönetimler de buranın tahsisi için elinden geleni yapmış. 2015 yılında yeniden yazı yazılmış, ancak 2015’ten bugüne kadar herhangi bir şekilde bedelsiz tahsisle ilgili Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden şu evrakınız eksiktir, tamamlayıp devamına ilişkin, bedelsiz tahsisine ilişkin bir açıklama yapılmamış. Bu süreç de devam ediyor. Zaten devam eden bir süreçle ilgili tekrardan bedelsiz tahsis talep edilmesi hayatın olağan akışına aykırıdır. Tekrar talep etmenin bir anlamı yoktur. 2013’te, 2014’te, 2015’te tahsis talep edilmiş.

“Boluspor’un her zaman borçları olmuştur”

Bu ecrimisil bedelinin kamuoyunda çıkan sadece bizim dönemimize ait olduğu. Herkes, bütün başkanlar, ödemiş kardeşim siz ödememişsiniz. Boluspor’un her zaman borçları olmuştur, bu borçlar bir şekilde yapılandırılarak, bir şekilde protokolün yardımlarıyla, kamu kurumlarının yardımlarıyla, bir şekilde reklam veren insanların yardımıyla bir şekilde bu paralar ödenmiştir. Gecikmeli ödenmiştir ama bir şekilde ödenmiştir. Savaş Abak zamanında ödenen para, Savaş Abak’ın kendi dönemine ait değil, ondan önceki döneme ait olan ecrimisil parası. Bize gönderilen yazıda, 1 Haziran 2014 yılından bu yana olan ecrimisil bedeli isteniyor. Bizim olduğumuz döneme ait değil. Eğer Savaş Başkan döneminde ödenen para kendi dönemine ait olsaydı, 2014 istenmez, 2017’den itibaren bizden para istenir. Savaş Başkan zamanında ödenen para ödenmiştir, onda herhangi bir sıkıntı yok. Ondan önceki döneme ait de bedelleri ödemiştir. Biz bunu ödemeyeceğiz demiyoruz ama biz bu paraları ödemeye çalışırken, sürekli olarak bize dava açılması, stadyum kirası ile ilgili dava açılması, ecrimisil bedelleri ile ilgili dava açılması aynı anda bir sürü dava ile uğraşmamız iyi niyetli olunmadığının göstergesidir. Nitekim daha önceki dönemlerde de bu ecrimisil bedelleri ödenmemiş. Savaş Abak zamanında da ödenmemiş, ileri tarihe yapılandırma istenmiş, ama hiçbir yönetime bugüne kadar ecrimisil ödenmiyor diye, fuzuli işgalcisiniz diye dava açılmamış. Bu menni müdahale davasından Sayın İl Müdürümüzün haberi olup olmadığı konusunda bir konuya da değinmek istiyorum. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Bolu’da olan bu olayı kendiliğinden bilecek değil. Ecrimisil bedelleri Sayıştay denetiminden geçiyor ama, yazılan bir yazı var 09.01.2018 tarihinde, Spor Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliğinden yazılan bir yazı. Bu yazıda da 2014 – 2017 tarihlerini kapsıyor yine bu yazıda ecrimisil bedellerinin ödenmediği, bu sosyal tesis amaçlı kullanılmak üzere fuzuli işgalden dolayı ecrimisil bedeli olduğu bahsediliyor. Tahsisten bahsedilmiyor, devamında ise bu durum karşısında nasıl bir yol izlenmesi gerektiği soruluyor, ya da hukuki sürecin başlatılması hususu belirtiliyor. Yani burada direkt olarak hukuki sürecin başlatılması bize, menni müdahale talep edilmesi bu yazının gönderilmesi Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün talebi üzerine böyle bir yazı gidiyor. Ondan sonraki aşamada bize karşı böyle davalar açılmaya başlandı. Bu davanın açılmasından dolayı da menni müdahale davası devam ediyor.

“Hiçbir yönetime yapılmayan dava bizi üzmüştür”

Bizim derdimiz sadece şu anki para değil, sonuçta bu para ödenecek ama yıllardır hiçbir kulübe yapılmayan işlem, yıllardır bu kulüpte hiçbir yönetime yapılmayan bir işlem, şimdi geçmişten gelen sadece bir defa yazı gönderdim o yazıya istinaden paramızı ödemediler demek suretiyle bizim hakkımızda dava açılması, özellikle de bir değer olan Boluspor’un altyapı hizmetlerinde yeni sporcular yetişmesine öncülük eden tesislere ilişkin fuzuli işgalden dolayı tahliye davası açılması bizi son derece üzmüştür.

“HİÇBİR YÖNETİME AÇILMAYAN DAVA ŞİMDİ AÇILIYOR”

2492 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.072061061859131