İki teknik adamdan maç sonu değerlendirme

21 Aralık 2023

(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)- Boluspor, Trendyol 1.ligin 16.haftasında kendi sahasında Manisa FK’yı 1-0 mağlup ederek haftayı galibiyetle kapattı. Maçın ardından Boluspor...

(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)- Boluspor, Trendyol 1.ligin 16.haftasında kendi sahasında Manisa FK’yı 1-0 mağlup ederek haftayı galibiyetle kapattı. Maçın ardından Boluspor teknik direktörü Yalçın Koşukavak ve Manisa FK teknik direktörü Osman Özköylü açıklamalarda bulundu.

Boluspor teknik direktörü Yalçın Koşukavak, Boluspor’un çok kritik bir süreçten geçtiğini ifade ederek; “Bu takımı bu sene en iyi yerde bitirmesi için ne gerekiyorsa onun için varım, ben ve ekip arkadaşlarım gece gündüz biz çalışıyoruz” dedi.

“Devre arasına girmek için bekliyoruz”

Koşukavak, Boluspor’un başarısı için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyleyerek; “Bence herkes bilmiyor herhalde. Gerçi bir röportajımda söylemiştim. Boluspor belki tarihin en zor sezonlarından birini yaşıyor ama bu çok böyle dışarıya hissedilmiyor herhalde. Anlamadığı taraf bu. Hem Savaş Başkan sağ olsun. Ekonomik anlamda geçmişe dair bir şeyleri ödüyor. Aktif içeride olan yürüyen işleri ödüyor. Çok kadro derinliğimiz yok. Kadro problemimiz var. Bugün kadroda U19 takımından 6 oyuncu var. Bunlar, bu şartlar ligdeki maçları çok zorlaştırıyor çünkü Manisa takımı kadro kalitesi olarak sadece Kerim Frei 10 milyona oynuyor, öyle duydum. Zor bir iş yapıyoruz. Zor şartlarda devre arasına girmek için bekliyoruz. Sakatlık problemimiz var, performans alamadığımız çok oyuncu var, yabancı oyuncular var. Bunlar üst üste gelince belki taraftarı da anlıyorum. Bilmedikleri için bir şey söylüyor. Şimdi ben Harun'u nasıl oyuna sokayım? Harun, Karaçayır’da U19'da oynuyor. O değiştir, sok, Olmaz. Yok, o çocuğa o yükü verirsek ayıp olur. Kupa maçında oyuna soktun, dışarı çıkarttın bu çocuk teşekkür etti bana. O yüzden o baskı altında psikolojik anlamda o stres altında tribüne bir şey yaptım. Öncelikle bütün tribündeki herkesten özür dilerim. Damdan düşenlerinden damdan düşen onlar diye bir durum var. Bilseler eminim ki öyle şeyler söylemezler. Bilmedikleri için söylüyorlar. Sakin kalabilirdim ama çok önemli bir sorumluluğum var, yönetimi seviyorum, ben Bolu'da eskiden futbolda oynadım, sorumluluğumu biliyorum, bu takımı bu sene en iyi yerde bitirmesi için ne gerekiyorsa onun için varım, ben ve ekip arkadaşlarım gece gündüz biz çalışıyoruz, benim burada evim yok. Ben diğer antrenörler gibi evde tutmadım. Ben 24 saat tesisten çıkmayan bir adamım. İşimi icra ediyorum. Birilerinin beni övmesini beklemiyorum. Benim işim bu. O yüzden öncelikle buradan girmek istedim” şeklinde konuştu.

“Boluspor’un kısa, orta ve uzun vadede planlamalarını yapmamız gerekiyor”

Boluspor teknik direktörü Koşukavak, Manisa FK karşısında savunma odaklı bir oyunu tercih ettiklerini sözlerine ekleyerek; “Maça gelince de böyle şartlarda zor bir maçtı. Kayamba'yı santrafor oynatmak zorunda kalıyoruz. Diğer yabancılar sakat performans vermediği için. Oyun tabi biraz yetenekli bir kadro maalesef. Oyuna dengeli başladık. Bir geçiş durumunda Kayamba'nın kazandığı penaltıyla öne geçtik. Oyunu çok savunma odaklı oynamak zorundaydık. Çok savunma odaklı, yani gücümüzü savunmadan aldık, skoru da alınca. Uzun süre oyuncuların çok iyi savunmalar yaptılar, çok özverili oynadılar. Çok samimi içten oynadılar. Yani işi özetlemek gerekirse ihtiyaca göre oynadık. Bugün bu lazımdı, bunu yaptık. İnşallah Çorum maçını da kazanmak için oynayacağız Sonra oradan da istediğimiz bir şeyler alırız. Sonra devre arasında ikinci yarı için yani Boluspor’un kısa, orta ve uzun vadede planlamalarını yapmamız gerekiyor. Bugün hafta içi taraftar biraz az da normal insanlar çalışıyorlar. Ama hafta sonu maçlarında tekrar söyleyeyim, bir kere daha söylemiştim. Bolu halkına yakıştığı gibi, Boluspor’u tribünlerde yalnız bırakmazlarsa çok seviniriz, çok memnun oluruz. Biz çok mücadele ediyoruz. Yakinen bilseniz anlarsınız.

Manisa FK cephesi

Manisa FK teknik direktörü Osman Özköylü ise, en azından 1 puanı hakkettiklerini ancak son vuruşlarda etkisiz kaldıklarını ifade ederek; “Şimdi istatistiklere baktım. %75-%25. Neyi anlatacağız, neyi konuşacağız? Yani oyun üstünlüğü tamamen bizde ama skorda gerideyiz. Yani bu da bizi fazlasıyla üzüyor. Oynadığımız oyunun karşılığını alamamış olmak gerçekten bizim adımıza üzüntü verici. Bugün en azından bir puanı fazlasıyla hak etmiştik diye düşünüyorum. Yani kazanabilirdik. Çok basit, çok enteresan pozisyonlarda golleri kaçırdık. Özellikle golden önce Topalli’nin direğin dibinden kaçırdığı pozisyon, arkasından Diablo'nun girdiği pozisyonlar, Kerim'in girdiği pozisyon, attığımız şutlar. Biz 13 tane şut atmışız. Bolu takımı sadece 2 tane şutu var. Yani kazanmak için her şeyini ortaya koyan, iyi oynayan bir Manisa grubu var ama maalesef karşılığını alamadık. Üzgünüz ama önümüze bakmak zorundayız. Şimdi Pazartesi günü son maçımız oynayacağız. Oraya bir an önce hazırlanmamız lazım. Yani şanssızlık bugün Kerim'i kaybettik, artık bu şanssızlıkların da neden olduğunu çözemiyorum, anlayamıyorum. Sürekli böyle talihsiz sakatlıklar, şanssız kartlar arka arkaya yenmeye başladı. İnşallah sonu hayır olur. Boluspor'u tebrik ediyorum. Yani söyleyecek bir şey yok. Çok üzgünüm. Oyuncularımızın verdiği mücadeleyi. Oynadığımız oyunu karşılığına alamamaktan dolayı gerçekten çok üzgünüm ama yapacak bir şey yok futbol sonuç oyunu topa o kalem içine attın mı kazanıyorsun biz atamadık. Boluşpor bir fırsat buldu onu da değerlendirdi” dedi.

“Hakemlerden takımıma saygı bekliyorum”

Özköylü, maçtaki hakem kararlarını da eleştirerek; “Tabi hakemin saha içerisinde verdiği vermediği kararlar bunlar tartışılabilir. Maalesef bu hakem bize iyi gelmiyor. Bodrum maçında da çok ciddi hatalar yaptı. Bu maçta da bilmiyorum yani çok şu anda konuşmak istemiyorum ama en azından demek ki enerjisi bize iyi gelmiyor. Biz tabii hakeme de bir şeyi bağlamak istemiyorum. Penaltı pozisyonu. Sonraki pozisyonlarda çocukların itiraz ettiği el pozisyonları var. Hiç bakmaya gerek duymuyor. Yani Kerim'in sakatlandığı pozisyonda ki şimdi yapılan şeyde tetkikte iç yan bağlarında esneme olduğu söyleniyor. Oyuncuya orada sert giriliyor, oyuncu kart bile görülüyor. Yani sonra hakemlerle ilgili bir şeyler konuşulduğu zaman bir şeyler söylendiği zaman tepki gösterdiği zaman zorlarına gidiyor. Neden? Bizim de zorumuza gidiyor. Onların yaptıkları bizim de zorumuza gidiyor. Biz de kaybediyoruz. Bizim hayatımız burası ya. Bizim burada kaybettiğimiz onun bir tanı vermediği karardan veya yanlış verdiği bir karardan bizim hayatımız etkileniyor. Geleceğimiz etkileniyor. Bunu kim kurtaracak? Kurtarabilecek mi? Evet hiç tasvip etmiyoruz. Yani hakemlere yani yapılan olay bizim de hiç şey yapmadığımız, tasvip etmediğimiz bir şey. Ama yani onlar böyle bir olaydan sonra hata da yapsa iki maç sonra, üç maç sonra tekrar şans bulabiliyorlar. Burada hoca gidiyor, futbolcu para kazanamıyor, kulüp kaybediyor, yaptığı yatırım boşa gidiyor. Neden? Sadece hakemin verdiği bir karar. Doğru ya da yanlış her şeyi ondan etkileyebiliyor. İşte onlar da biraz dikkatli olmak zorunda. Yani şimdi her önüne gelene sarı kart göstermekle hakemlik yapılmaz. Oyunu idare edebilmek, oyuncuyu idare edebilmek, kenarda. Teknik adamı idare edebilmek de bir meziyettir. Lütfen onlar da biraz daha biz zaten büyük bir baskı altındayız. Omuzlarımızda çok yük var. Bizim de sorunlu olduğumuz insanlar var. Futbolcumuzun, bizlerin. Yani bizi bu kadar hor görüp bu kadar basit kartlarla bizi etkisiz hale getirmek onlara bir şey kazandırmaz. Onlar Türk futbolunu ilerletecekler. Yoksa insanlar doluyor, doluyor, doluyor, doluyor. Ondan sonra bir şekilde bir yerde istenmeyen, tasvip edilmeyen hadiseler ortaya çıkmaya başlıyor. Bunun tek sorumlusu yumruk atan adam değil ki. Tek sorumlusu kart gören hoca değil ki. Kart gören futbolcu değil ki. Biraz da onlardan lütfen rica ediyorum. Yani ben bu büyük maç üzerinden konuşmuyorum sadece. Biz bugün bir pozisyon penaltı hiç tereddütsüz verildi. Kulüpler çok şey kaybediyor. Bizim gibi, Manisa futbolu gibi, kulübü gibi yatırım yapan tüm futboluna sorunsuz bir idare yapı gösteren kulüpler için gerçekten bu zor bir durum. İnsanların heyecanı kırıldı. Umudu kırıldı. Gelecek adına yatırım yapmak istemiyorlar. Ben de takımıma saygı bekliyorum. Teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

680 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.072221040725708