İYİLER MUTLAKA KAZANIR

13 Ekim 2016

Boluspor alt yapısında köklü değişiklik. Boluspor Alt Yapı Koordinatörlüğüne getirilen Metin Kumaş çalışmalara başladı. Geçtiğimiz yıllara oranla büyük düşüş yaşayan Boluspor altyapısını tekrar eski günlerine döndürmek isteyen Metin Kumaş, iki başarılı antrenör ile anlaşmaya vardı. Kırmızı beyazlarda Fatih Ateş U21 takımını, Yılmaz Özen ise U19 takımını çalıştıracak.

Boluspor alt yapısında köklü değişiklik. Boluspor Alt Yapı Koordinatörlüğüne getirilen Metin Kumaş çalışmalara başladı. Geçtiğimiz yıllara oranla büyük düşüş yaşayan Boluspor altyapısını tekrar eski günlerine döndürmek isteyen Metin Kumaş, iki başarılı antrenör ile anlaşmaya vardı. Kırmızı beyazlarda Fatih Ateş U21 takımını, Yılmaz Özen ise U19 takımını çalıştıracak.

Yapılan değişiklik ile U21 takımının başına Fatih Ateş, U19 takımının başına da Yılmaz Özen getirildi. İki isim önümüzdeki hafta başında takımları ile ilk antrenmanlarına çıkacak.

 

SON 6 MAÇTA TAKIMI LİGDE TUTTU

Uzun süredir kırmızı beyazlılarda konuşulan altyapı konusunda Boluspor Alt Yapı Koordinatörlüğü Metin Kumaş gereken neşteri vurdu. Boluspor’da 2013–2014 futbol sezonunda ligin bitimine 6 maç kala alınan başarısız sonuçların ardından Engin Korukır’ın yerine göreve getirilen Yılmaz Özen, düştü gözüyle bakılan takımı ligde tutarak Boluspor taraftarının gönlünde taht kurmuştu. Özen, Boluspor ile çıktığı 6 maçta 12 puan toplayarak takımı ligde bırakmıştı.

FATİH TERİM’İ GERİ ÇEVİRDİ

Özen, Milli Takımlar Koordinatörü Fatih Terim tarafından Hırvatistan’ın Zagreb şehrinde düzenlenen UEFA seminerine özel olarak davet edilmiş ancak Boluspor’daki görevini bırakamayacağını bu sebeple seminere gelemeyeceğini Terim’e iletmişti. Terim’de Özen’in bu davranışını olumlu karşılayıp, ‘Sen Boluspor başında maçlara çık, takımını ligde tut’demişti. Özen’de 2013–2014 futbol sezonunda oyuncuların hırsı, azmi ve enerjisiyle takımı ligde tutmayı başarmıştı. Karanlık geçen sezonun ardından Boluspor taraftarına en büyük hediyeyi vermişti.

AVRUPA’YA GİDEMEDİ

Yılmaz Özen ayrıca, dönemin ‘Altın Çocukları’ olarak lanse edilen ve Boluspor U15 takımıyla Türkiye’de şampiyon olmuş ve Ülkemizi Nike Premier Cup U15 Avrupa Şampiyonası’nda temsil etmek için Avusturya’nın, Viyana şehrine gitmişti. Özen, yine Boluspor A takımındaki görevi sebebiyle ‘Altın Çocuklar’ından ayrı kalmıştı. Boluspor U15 Takımını Nike Premier Cup U15 Avrupa şampiyonası’na Boluspor Altyapı Sorumlusu Çetiner Erdoğan götürmüştü. Boluspor U15 takımı o dönem Yılmaz Özen’siz sahada pek varlık gösteremeyerek turnuvaya kısa sürede veda etmişti.

YUVAYA DÖNDÜ

Liglerin bitmesinin ardından dönemin Başkanı Savaş Abak ve yöneticilerle anlaşamayarak yollarını ayıran Yılmaz Özen, Boluspor Alt Yapı Koordinatörlüğü Metin Kumaş ve Yönetim Kurulu’nun aldığı ortak karar ile 1 senenin ardından tekrar yuvaya döndü. Sistem, taktik ve oyunu okuma becerisinin yanında rakibi iyi analiz edebilme yeteneğine sahip olan Özen’in Boluspor A takımına birçok oyuncu kazandırması kuvvetle muhtemel.

KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU

Boluspor U21 takımının başına getirilen Fatih Ateş ise, Boluspor’da görevine 2009–2010 sezonunda başladı. Boluspor U15, U16, U17, U18, U19 takımlarını çalıştıran Ateş, 2013–2014 futbol sezonunda U21 takımı ile Türkiye’de 2’inci oldu. Kırmızı beyazlı takıma, çeşitli yaş gruplarında büyük başarılar kazandıran Ateş, birçok oyuncunun profesyonel olmasını ve Boluspor’a maddi kazanç sağlanmasında öneli rol oynadı.

FUTBOL BİLGİSİ ÖN PLANDA

Boluspor’un yeni U21 antrenörü Fatih Ateş’te 1 yıllık aranın ardından kırmızı beyazlılara geri döndü. Futbol bilgisi ile adından sıkça söz ettiren Ateş ile birlikte Boluspor U21 takımının büyük ivme kazanması bekleniyor.

 

 

6704 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.069416046142578