“Kira ücretlerini arttırmak için görüşeceğiz”

23 Mayıs 2019

Bolu Belediyespor’da kongre yapılmasının ardından yönetime gelen Başkan Sinan Barut, Bolu Belediyespor’un gelir giderleri, hedefleri konusunda basın mensuplarına bilgiler verdi. Bolu...

Bolu Belediyespor’da kongre yapılmasının ardından yönetime gelen Başkan Sinan Barut, Bolu Belediyespor’un gelir giderleri, hedefleri konusunda basın mensuplarına bilgiler verdi.

Bolu Belediyespor’a ait tesislerde düzenlediği basın toplantısında soruları da cevaplayan Barut, kısa süre içinde kulübe ait borçları bitirmek ve yeni başarılar elde etmek için çalışacaklarını kaydetti.

Belediyespor’a ait bazı mülklerin rayiç bedelin altında kiralandığını söyleyen Sinan Barut, bu mülklerde kira ücretlerinin arttırılması için müstecirlerle görüşeceklerini, arttırmama durumunda hukuki zeminde ne yapılabilirse onu yapacaklarını ifade etti.

MEHMET FATİH YALINIZ

Bolu Belediyespor’da başkanlık görevine geldikten sonra kulübün gelir giderleri, hedefleri ve faaliyetleri ile ilgili bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenleyen Bolu Belediyespor Başkanı Sinan Barut, ilk olarak kulübün gelir gider tablosunu aktardı. Sanılanın aksine kulübün 3 milyon TL borçlu olduğunu söyleyen Barut, “Bugüne kadar buranın sabit gelirinin 6 – 7 milyon TL olduğu ve bu paranın sürekli bizim kasamızdaymış gibi, yada buranın sürekli kar getiren bir dernek gibi algılanmasından dolayı, kar ve zarar tablosunu açıklamak zorunlu hale geldi. 2018 yılına ait gelir gider tablosuna bakıldığında buranın gelirinin 6 milyon 269 bin TL civarında olduğu ama maalesef giderinin de 7 milyon 481 bin TL civarında olduğu görülmekte. Cari borçlarla beraber bakıldığı zaman toplam borcun şu anda bizim yönetimin geldiği tarih itibariyle borcun yaklaşık 3 milyon TL olduğu bütün kayıtları ile birlikte bize teslim edildi. Şu anda bakıldığında hali hazırda 3 milyon TL borcumuz var. Bu borcu kapatmak için bir yandan da sabit gelirlerimiz var ama en önemli kalem olan giderleri kısmamız gerektiğini açık bir şekilde anlaşılmaktadır.” dedi.

“İlk hedefimiz masrafları kısmak”

Kulübü kâra geçirmek için ilk olarak gereksiz masrafları kısacaklarını ifade eden Barut, şöyle devam etti; “Bizim hedefimiz öncelikle buradaki fuzuli olan tüm masrafları kısmak. Burası kimsenin babasının malı değil, kimsenin burada hiçbir faydası olmadan veya hiçbir şekilde getirisi olmadan çalışması yada burada barınması istihdam olmasının bu saatten sonra mümkün olmayacağını da belirtmek istiyoruz. Tüm fuzuli masrafları bu aşamadan itibaren kısacağız.”

“Bazı ana spor dallarında kısıntıya gideceğiz”

Alınacak tedbirler kapsamında bazı ana spor dallarında kısıntıya gideceklerini ifade eden Barut, “Bazı ana spor dallarında kısıntıya gideceğiz. Bunun anlamı hiçbir zaman başarısız olup da, burada kalmasını istememiz yada normal spor yapılan bir yer olması değil. Başarı her zaman hedeftir. Ama başarıya giden yolda başarısız olan insanları da buradan bir şekilde ekarte etmekte her zaman yarar vardır. Diğer spor branşlarında daha fazla sporcu katmak gerekmektedir.” diye konuştu.

“Üniversiteden destek alacağız”

Giderleri azaltmak için üniversite ile işbirliği yaparak yetişmiş sporcu ve insan gücünü temin etmeyi amaçladıklarını söyleyen Barut, “Bolu’muzda, üniversite olmasına rağmen, beden eğitimi spor yüksekokulu olmasına rağmen üniversiteden yeterli hiçbir desteğin kulüplere olmadığı, hiçbir oyuncunun da burada gelip de oynadığı görülmemiştir. Bu konuda da sayın rektörümüzle, sayın BESYO dekanımızla randevu alıp, ne kadar sporcuyu burada istihdam edebiliriz. Ne kadar antrenör, yetişmiş insan gücünü burada istihdam ederek bir şekilde giderleri azaltmayı düşünmekteyiz.” dedi.

“Bazı mülkler rayiç değerin altında kiraya verilmiş “

Bolu Belediyespor’a ait bazı mülklerin rayiç bedelin altında eski yönetim tarafından kiraya verildiğini söyleyen Sinan Barut, kira gelirlerini arttırmak durumunda olduklarını söyledi. Barut, “Bolu Belediyesi tarafından ihale edilip daha sonra Bolu Belediyespor tarafından kiraya verilmiş mülkler var. Bunlara baktığımız zaman bazı mülklerin rayiç değerlerin çok altında kiraların devam ettiğini görmekteyiz. Bu kiraların artması için de öncelikle müstecirlerle, kiracılarla birebir konuşacağız. Kira gelirlerinin de fazlalaşmasını sağlamak durumundayız. Diğer bütün gelirlerin artması yönünde en önemli husus giderlerin bir an önce azalmasıdır. Burada sporcuların dışında kimsenin yemek yemesi söz konusu olmayacaktır. Sporcuların dışında kimsenin buradan faydalanması da hiçbir şekilde söz konusu olmayacaktır.” diye konuştu.

“Birinin iki kat, diğerinin yarı fiyat vermesi kabul edilemez”

Bolu Belediyespor’a ait mülklerin bazılarında kiralama ücretlerinin düşük olduğunu ifade eden Barut, müstecirlerle kira ücretlerini arttırmak için görüşeceklerini söyledi. Gölcük’te bulunan mülklerden örnek veren Barut, bir işletmenin iki kat kira verirken diğerinin yarı fiyat vermesinin kabul edilemeyeceğini ifade etti. Barut sözlerini şöyle sonlandırdı; “Bolu’nun ve bu dernek çatısı altındaki herkesin menfaati doğrultusunda bazı yerlerden gelir elde etmek için kiraya veriyoruz. Ama her şeyin de bir rayiç değeri var. Kimseye rayiç değerin altında kiraya vermemiz söz konusu olamaz. Daha önceki yönetimden kalan yerler var. Onların kiracıların hukuki hakları var. Ama baktığınız zaman o yerlerin Gölcük’te olsun, dışarda olsun, diyelim ki, iki restorandan bahsedeceğiz, birinin iki kat fiyat verirken, diğerinin yarı fiyat vermesi bizim açımızdan kabul edilemez. İlk önce buradaki kiracılarla yüz yüze görüşeceğiz. Onlara bunun gerçekten Bolu’ya, Bolu Belediyespor’a faydalı olmak istiyorsa zaten onların kendiliğinden bunu arttıracaklarından eminiz. Ama bizim sözleşmemiz var, bu sözleşme uyarınca kiralamaya devam edeceğiz, arttırmayacağız, size de bir anlamda zarar vermeye devam edeceğiz, diyorlarsa, hukuki ortamda ne yapılabilirse onu yapmanın gayreti içinde olacağız.”

1410 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.079957962036133