Korner Çizgisi

21 Aralık 2011

Hafta içi yaşanan Cihat Arslan gerginliğinin ardından takımın başına getirilen alt yapı Koordinatörü Osman Nuri Işılar ve A2 takım hocası...

Hafta içi yaşanan Cihat Arslan gerginliğinin ardından takımın başına getirilen alt yapı Koordinatörü Osman Nuri Işılar ve A2 takım hocası Hakkı Öztabağ moral motivasyon katkısı sağlaması  dışında bir katkısı olamaz diye düşünüyorum.

 

Ama krizi yönetme konusunda  tecrübeli bir başkanın olması karşılaşmaya çıkmadan usta manevralarla maça hazırlandığı belli oluyordu.

 

Bu manevralarla oyuncuyu tekrar maça yönlendirmek için ne olabilir?

 

1 Artı maç pirimi ,

2 Maça çıkmadan bazı oyuncuların disiplin gereği gönderilerek bu size de olabilir mesajı ile göz dağı ,

3 Takımın abisi konumundaki oyuncular  Veysel,Orhan,Emre Toraman ve Atacan'ın saha içinde ve saha dışındaki yönetmeleri,

4 Yeni hocanın maçı seyredip karar vereceğini oyuncuların kulağına bir şekilde  fısıldama !!!

 

Bu da oyunun başlangıcındaki istek arzu ve tempodan anlaşılmaktadır.

 

Maça gelecek olursak Rize karşılaşmasına Karşıyaka maçında galip gelen takımdan Cafercan'ın yerine Emre Toraman,ile  oyuna başladı.

 

Karşıyaka maçına baktığımızda 4.1.4.1 gibi oynarken Rizespor maçında  4.2.3.1 çıkarak maça bu oyun sistemi ile başladık. Rizespor takımı da daha çok galibiyeti istemişçesine 4.4.2 oyun kurgusu ile başladı.

 

Bu oyun kurgusu da bizim golü bulmamızla istediğimiz olmuş gibiydi. Çünkü Onur Türk bu topları çok seviyor defansın arkasına sarkarak gole yakın oyuncu olduğunu hepimiz biliyoruz. Attığımız gol sonrası da üzerimizdeki baskı biraz hafifletti.

 

Karşılaşma tam bizim istediğimiz gibi gidiyor dediğimiz anlarda sezon başından beri klasik olarak yediğimiz gollerden birini daha kalemizde gördük. Defansın önünde Emre Toraman'ın yerine Onur Bektaş defansın önünde oynasaydı bu golü yemezdik diye düşünüyorum. Çünkü geride kalan haftalara baktığımız da defansın önünde oynayan Onur Bektaş maçlarında o bölgeden hiç gol yemedik  diye söyleye bilirim.

 

Osman hocam Denizlispor ile yapılan maçı izleseydi o bölgede Emre'yi değil Onur Bektaş'a şans verirdi diye düşünüyorum. Ama Cihat Arslan zamanında zaman zaman yedek kalan Emre Toraman oynamayan oyuncu psikolojisi ile maça hazırlamış ki penaltı atışını da ona attırdı.

 

Karşılaşmanın ilk yarısında gol dışında çok iyi oynayan defans dörtlümüz kalecimiz Atacan ,orta sahada çok iyi mücadele eden Onur Bektaş ve Alp ,rakip sahada takımımızı tutmaya çalışan Veysel ,defansif ve ofansif olarak iyi olan Onur Türk,ilk yarıda da takımın en iyisi Caner Ağca diyebiliriz.

 

İkinci yarıda Alp'in sola, Caner'i Veysel' in arkasına konulması göbek de ağır olan defansın üzerine toplu ve topsuz Caner'in hamlelerini bekleyen bir anlayışla başlamamıza rağmen ilk yarıdaki yüksek motivasyonun zararı olan kontrolsüz tempo, bütün oyuncularımızı erken gelen penaltı ve maçın adamı diyebileceğimiz Atacan'ın penaltıyı kurtarması da bize yetmedi diye bilirim.

 

Hüseyin Kaplar gibi tecrübeli bir hocanın penaltıyı kaçıran moral bozukluğuna giren  Murat Hacıoğlu'nu oyundan çıkarıp daha sonra Erkan ve Mehmet Al değişiklikleri yaparak ne kadar etkili bir değişiklik olduğunu yediğimiz baskıda da görmüş olduk.

 

Bizde öne çıkan rakibe karşı ne kadarda yoruldu desek Onur Türk'ü oyundan almamız hatalı oldu derken, Vedat Budak'ın da oyuna geç alınması başka bir hataydı. Bir o kadarda, belki kendisinin bile bilmediği Orhan'ın oyuna neden alındığını düşünürüm!

 

Son olarak da Bank Asya liginin ilk yarısının son maçında bir puanla  dönmüş bulunuyoruz. Galip de gelebilirdik onu da söyleyebilirim. Tabiî ki doğru hamleleri yapabilseydik kazanmamız içtende değildi.
Atacan %100 maça etki yaparak maçın adamı oluyorsa eksikliklerimiz var demektir.

 

Uzun lafın kısası ligin ikinci yarısı için yeni hoca ve eksik bölgelere alınacak oyuncularla lige hazırlanmak Bank Asya birinci liginin ikinci yarısındaki heyecan la tekrar sizlerle buluşana kadar hoşça kalın.

 

Korner çizgisini aklınızdan çıkarmayın............          


2517 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.070394992828369