Necip Çarıkçı'dan dobra dobra!

1 Ocak 2012

Sezona hedefle başlayan ve topladığı puanlarla hedefe doğru ilerleyen kırmızı beyazlı ekibimizde yaşanan hoca değişikliğinin ardından Kulüp Başkanı Necip Çarıkçı'dan dobra dobra...

Sezona hedefle başlayan ve topladığı puanlarla hedefe doğru ilerleyen kırmızı beyazlı ekibimizde yaşanan hoca değişikliğinin ardından Kulüp Başkanı Necip Çarıkçı'dan dobra dobra açıklamalar geldi. Kulüp Başkanı Çarıkçı, kulübün ekonomik yapısından yapılacak takviyelere, Türkiye Kupası'ndan Cihat Hoca'ya kadar birçok konuda taraftarı bilgilendirdi.

 

Teknik hoca arayışları ve gönderilen futbolcular nedeniyle gündemdeki yerini koruyan kırmızı beyazlı ekibimiz, son olarak takımın başına Özcan Kızıltan'ı getirmişti. Kulüp Başkanı Necip Çarıkçı Bolu Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan 'YENİ YIL' sayısına Sitemiz Bolusporluyuz.com editörü Fahri Gündüz'e  özel açıklamalarda bulundu. Taraftarımızın ilgiyle okuyacağı Necip Çarıkçı'nın açıklamalarından öne çıkan satırbaşları;

 

'26 puan kötü bir puan değil'

Özellikle ilk yarıda topladığımız 26 puan çok kötü bir puan değil aslında. Ama beklediğim puanda değil. İlk yarıda oynanan futbol yönetimimizi, taraftarımızı çok memnun etmedi. En son oynanan Rize maçında ki futbol hem basınımızı hem de taraftarımızı memnun etti. Hocamızla ayrıldıktan sonra Teknik direktör konusunda çalışmalarımız oldu. Yoğun bir 10 gün geçirdik, en son olarak da Özcan Kızıltan hocamızla anlaştık. Kendiside Bank Asya Ligini bilen bir Teknik adam. Bucaspor'u Bank Asya Ligi'nden süper lige çıkardı. Göztepe A.Ş. 2B'den Bank Asya ligine çıkardı. Göztepe A.Ş.'de bu sene görev yaparken yaşadığı talihsiz sakatlıklar sonrasında istediği sonuçları alamayınca, başarısızlık sonucunda görevini bırakmak zorunda kaldı.Özcan hocayı tanıyoruz, yapısını biliyoruz. Oda bizim yapımızı biliyor. Yönetim kurulu olarak da Özcan Kızıltan'a takımı emanet etmemizin ardından hedefimizi de açıklamış bulunuyoruz. Almış olduğumuz 26 puan ardından ikinci yarıda iddialı olmamız lazım. Bu da birinci sıra olur. İkinci olur veya play-off olur.

 

'Alacağımız oyuncular çok kaliteli olacak'

İkinci yarıda yönetim kurulu olarak teknik kadro ile birlik de belki iki üç oyuncu alırız. Kadromuza katacağımız bu iki-üç oyuncuda, şu anki mevcut kadromuzda oynayan oyuncularda daha çok kaliteli olması lazım. Kaliteli olmazsa almam, almanın da hiç bir esprisi yok. Bizim elimizde 23 kişilik bir kadro var. Hep söylüyorum kaliteli olursa kadromuza takviye yapacağız. Transfer yapmak için adam almayacağız, düşüncemizde öncelikle Veysel'in olduğu bölgeye iyi bir oyuncu almak var. Çünkü bölgede Koffi, Ümit, Emrah boşaldı. Öncelikle bu bölgeye iyi bir yabancı olabilir. O olmazsa yerli transferi de bu bölgede kullanabiliriz. Önemli olan Boluspor'a katkı sağlaması. İkinci yarı için kampımız başladı. 3-4 güne kadarda takviyeleri yapmak zorundayız. Hocamızla geniş çapta bir toplantı yapamadık. İmzadan sonra gitmek zorunda kaldı. En kısa zamanda görüşüp, transferleri yapacağız.

 

'Kadrosunu boşaltacak takımlar var'

Süper Lig takımları da bu transfer döneminde kadrolarını boşaltacaklar. Şuanda boşaltmaya başlamadılar. Eskişehirspor, Karabükspor ve diğer takımlar oyuncu gönderecekler. Ona göre de oturup doğru yere, defansı olsun orta sahası olsun iyi oyuncular, üçüncü bölgede bir iki adam olabilir. Boluspor takımı için ne yapılacaksa yapmaya hazırız. Bu takım hedefe gidecektir. İnşallah buna da inanıyoruz. Zaten hocamızı da onun için aldık. 

 

'Kulüp bulurlarsa paramı alırım, bulamazlarsa A 2'de oynarlar'

Boluspor'da başkanlık yaptığım süre zarfında paraları ödeyen bir başkanım. Futbolcularımıza olan taahhütlerimizi harfiyen yerine getirdik. Bu ligde sezon başlarken 29 kişilik bir kadromuz vardı. Biz 4-5 futbolcuyu bırakabilirdik. Sırf vicdanımız el vermedi. Son on günde bu oyuncuları kapıya koymadık. Yaser Yıldız diyor ki bizim için, 'Beni son gün serbest bıraktılar' Yalan söylüyor. Hayır biz onu bir ay önceden kendisine kulüp bul dedik. Teknik heyetin doğrultusunda Cihat Arslan bir ay evvel kendisinin kulüp bulmasını söyledi. Biz bu 5-6 futbolcumuza son günde kulüp bulun demedik. Çeklerini verdik, peşinatlarını ödedik. Bundan sonrada benim görevim bu parayı almak. Bu para benim param değil. Bu para Bolu'nun parası. Bu paranın vebali var, kulüp bulurlar paramı alırım. Bulamazlarsa A2 takımda gelirler oynarlar. İki tane seçenekleri var.

 

'Katlı otoparkı kiraladık'

Katlı Otoparkı kiraladık. Belediye ile protokolleri imzaladık. Buranın bazı işleri var. Şuanda onlar üzerine çalışmalar yapılıyor. Kamera devresi kurulacak. Oto yıkama yeri hizmete girecek. Burayı en güzel şekilde Bolu halkının hizmetine sunacağız. Bunun dışında sağ olsun Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz'ın gayretleri ile Boluspor'a iki otobüs alındı. Bu konuda bize çok destek oldu. Ayrıca Şehirlerarası otogarında bir Boluspor mağazası açmak istiyoruz. Bunun çalışmaları başladı. Buradan satılacak ürünlerde daha çok dışa açılmayı düşünüyoruz. Işıklandırma konsun da milletvekillerimizden haber bekliyoruz. Onu da beraber bakanımızla görüşüp bu sorunu halletmek istiyoruz.

 

'Oturmak yok, çalışmaya devam'

Boluspor'da oturarak bir şeyler yapılmaz. Bizim oturmaya, dinlenmeye zamanımız yok. Onun içinde bu kulüp için çok çalışacağız. Göreve başladığım günden bugüne her zaman aklımda olan sosyal tesisin yapılmasıydı. Bunun için çok mücadele ettik. Şuanda bitiyor veya bittide diye biliriz. Oranında 300-350 milyar civarında iç tefrişat, dizaynı var. Onu Özel İdaremiz yapacaktır. Bunun için iş adamlarımıza yüklenmeye gerek yok. Takımımız şampiyon olduğu zaman, seneye takımımız yeni binasında olacaktır diye bilirim.

 

'Boluspor satılan elektrikten pay alacak'

Kulübümüze çok önemli bir gelir sağlıyoruz. Bu da enerji projemiz. Milli Piyango projemiz var. 28 Şubat'ta çekiliş yapılacak. Bu konularda iş adamlarımızdan destek isteyeceğiz. Bazı basın organlarında 'Geçen sene 3 milyon 800 bin borcu vardı. Bu senede bu borcun yükseleceği' bazı yerlerde konuşuluyormuş. Bu da kulağıma geliyor. Şunu herkes bilsin, Boluspor'un borcu yükselmeyecek. Biz yönetim olarak Mayıs ayında bu borcu en az 2 milyon 500 bin TL'ye indirmeye çalışacağız. Benim bu borcu azaltmam lazım. Bu sene takım yukarıya doğru gidiyor. 5-6 futbolcu alalım, bol para harcayalım. Şunu yapalım, bunu alalım diye düşünmeyerek düzgün yerlere transferler yapacağız. Boluspor'da hem hedef olacak, hem de bir taraftan gelir kaynakları artacak. Özel büyük şirketler var. Biz bunlara Sedaş ile birlik de gideceğiz. Müşteriyi bulacağız. Elektriği kaç paraya kullanıyorsa, bizde kendi firmamızı tavsiye edeceğiz. Yapılacak anlaşmanın ardından Boluspor olarak 1.25 tutarında komisyon alacağız. Bolu Belediyesi, Bolu Valiliği, Bolu Emniyet Müdürlüğü, Jandarma, iş merkezleri, fabrikalar, sanayi kuruluşları ile yapacağımız anlaşmaların sonunda Boluspor'a bir gelir kapısı daha açmış olacağız.

 

'Kupada turu geçmemiz lazım'

Kupada İddialıyız. Ben kupa maçlarında grup olmasını çok istiyordum. O olmadı. Federasyon statüyü değiştirdi. Kupada 3'Üncü turdayız. Ligin köklü kulüplerinden Gençlerbirliği ile oynayacağız. Bu karşılaşmanın kazanılmasının bedeli 115 bin dolar. Yaklaşık 200 bin lira. Bana göre güzel bir kura oldu. Bu karşılaşmada taraftarımıza çok büyük bir görev düşüyor. O gün çok büyük bir destek bekliyoruz. Bizim için çok büyük bir para. Gençlerbirliği maçını kazanır, tur atlarsak hem maddi hem de 4'üncü turda 16 takım kalır. Bu da demek ki Bolu'ya büyük takımların gelmesi de düşünülebilir. Bu hedeflerin içinde de bu kulübe nasıl katkı sağlarız, nasıl 3-4 iyi futbolcu alabiliriz diye düşünüyoruz.

 

'Cihat Hoca'yı Allah'a havale ediyorum'

Akıllı bir adam o açıklamaları yapmaz. Yaptığı açıklamalar doğru bir açıklama değil. Ben burada bir risk aldım. Hocanın yaptığı açıklamadan dolayı da ben Cihat hocayı göndermedim. İlk yaptığı açıklamadan dolayı da özür dilemek istedi. Ben zaten o açıklamayı da dikkate almadım.

Biz Cihat hoca için hep 10 numara adam diyoruz. Son TRT'ye yaptığı açıklamayı da kendisine sorduğumuz zaman ben yapmadım diyor. Basın bu açıklamayı saptırmış diyor. Cihat hocayı o sözler içinde Allah'a havale ediyorum. Cihat hoca diyor ya hep 'ben kul hakkı yemem. İftira atmam' Onu Allaha havale ediyorum. Çıksın konuşsun o zaman. Açıklamayı ben yapmadım diyor. Bizde böyle bir şeyler kendisine söylemedik. Hep söylediği söz basın, TRT yanlış yazmış diyor. O zaman çıkacak özür dileyecek, tekzip edecek. Er geç doğrular ortaya çıkacaktır. Çıkıyor zaten, sonuçta yalan söylüyor.

 

2782 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.080063104629517