Neden İstifa Ettigini Açıkladı

27 Temmuz 2013

Kırmızı Beyazlı forma ile çeşitli sezonlarda forma giymiş süper ligde Boluspor formasını 7 sezon  terleten kaptanlığını yapan İmdat Kum alt yapıdaki  kısa...

Kırmızı Beyazlı forma ile çeşitli sezonlarda forma giymiş süper ligde Boluspor formasını 7 sezon  terleten kaptanlığını yapan İmdat Kum alt yapıdaki  kısa süreli görevinin ardından istafa nedeninin sosyal paylaşım sitesinden açıkladı.Gectigimiz günlerde görevinden istifa ettigi basın yolu ile kamu oyu bilgilenirken İmdat Kum kendisine verilen katogoride oyuncu kalmadıgından ve bazı konularda yalnız kaldıgından istifa ettigini açıkladı.

 

Boluspor U19 antrenörlük görevi tarafıma 08.07.2013 tarihinde verildi. 15 Teemmuz'dan itibaren hazırlık çalışmalarına başladık. Ancak yedi kişi ile toplandık. Mustafa Korkusuz , sakat geldi sezonu kapattı , Necdet minisküs sakat geldi beş kişi ile çalışmalara başladık. Daha sonra önceden Bolusporda oynamış oyuncularımızı Nurettin Çakır , Özkan Orta'dan bolunun çocukları oldukları için özellikle yararlanmak istedik.Bu sezon 11'de forma giyen sekiz oyuncudan bir kısmı transfer oldu.

Bir kısmı 1995 doğumlu bizde oynaması gereken oyuncular A2'ye gönderildi. U19 da kalan oyuncularımızdan üçü maçların çoğumluğunda görev alan oyunculardı.Onlarda savunmada görev alıyordu. Öncelikle maçların tamamına yakın görev alan orta sahadaki Sait Açıkalın da bizle çalışmaya başladığında A2 takım hocalarına takım kaptanlığı görevini Sait'e vereceğimi söyledim onayladılar. Bir kaç gün sonra A2 takım kadrosuna alındı. Kadromuzda geçen sezonda orta sahada zaman zaman oynayan Muhammet Raşit dışında ne orta saha ne forvet kalmadı.Beş kişi kendi futbolcumuz çalışmaya devam ettik.

Hergün denemeye gelen oyuncularla 5:5 6:6 miyatür oynatıp 30-40 dakika sağlıksız bir seçme uygulamak zorunda kaldık . Tesisde kalma problemi olduğu için seçme yapacağımız oyuncuları göderen insanlarla konuşurken gerçekten oynayabileyecek kapasitede ise denemeye göndermelerini yoksa onlara bir antremanla karar verip gönderilmesini doğru bulmuyorum. Oyuncuların referansları iyiyse bir hafta kalıp değerlendirilmesi ,aslında en doğrusu futbolcunun oynadığı yerde izlenerek alınmasıdır. Ayrıca burda 10 gün içinde gördüğümm yıllardır olan bir sıkıntı var.

Bolu kendi futbolcularından yeterince yararlanamıyor. Aileler futbolcuların oynayıp oynamaması profesyonel yapılıp yapılmaması konusunda müdahil olmuşlar. Hak etmeyenlerin oynatıldığını , oynatılmayacaksa çocuğunu yeğenini kardeşini gödermeyeceğini söyleyenler olmuş. İki tane U19 grubunda olan futbolcuların amca ve babasıyla görüşmem oldu onlar da benden aynı istekte bulundular. Bende kendilerine oynama yada profesyonel olması konusun da söz veremeyeceğimi ama hak eden oyunculara hak ettikleri görevi vereceğime emin olabileceklerini söyledim.

Demek ki daha önce birileri bazı sözler veriyormuş futbolcu oynamayınca , profesyonel yapılmayınca küsmüş , oynamadıkları zaman antremanlara mazeretsiz katılmamış idare edilmişlerdir , bunun düzeltilmesi gerekir. Tüm oyuncuların önce antrenörlerin adaletine hak edenlerin forma giyeceğine inanması gerekir. Bunu sağlarsak o oyunculardan faydalanabiliriz.

Bunu sağladıktan sonra da aynı davranışta bulunurlarsa da Boluspor klubünde bulunmaması gerekir ve bu konuda da taviz verilmemelidir. Bolusporda 7 yıl futbol oynamış kaptanlık yapmış bir insan olarak Boluspor için elimden geleni yapmaya çalıştım. Ancak Çetin hocamla konuşmamda da bu kadarıyla başarılı olamamızın mümkün olmadığını , A2 de olan 95 doğumlu olanlar bizde olması gerektiği halde olmadığını söyledim. 95 doğumlu 4-5 oyuncunun bizde olması gerektiğini söylediğim de Çetin hocam yardımcı olacağını söyledi fakat Ali hocam 1995 doğumluların A2 de olacağını söylediğinde yapılacak pek de bir şey kalmadığını anladım. Bu kadroyla U19 elit ligde kendi adıma ve Boluspor formasıyla başarısız sonuçlar alınmasını tahammül edemeyeceğimi geçtiğimiz sezon bile iyi oyunculardan kurulu dediğimiz takım; sezonu 38 maç da 20 malubiyetle 36 puanla 13. sırada bitirdi.

Bu kadrodan sekiz tane banko oyuncu şuan bizimle değildi. Altyapı koordinatörü Çetin hocam ile konuşarak bazı konularda rahatsız olduğumu şuan kendi yedi oyuncumuz ve denemelerde on iki oyuncu çalıştığını yeni gelecek denemelerdeki oyuncuların da U19 Elit Ligde oynayabilecek kapasitede olmalarının zor olduğunu en az 6-7 kaliteli oyuncuya ihtiyaç olduğunu , elimizdeki az sayıda oyuncu ile başarının mümkün olmadığını söyledim.Devamın da diğer takımlarımızda bu sıkıntının olmadığınısadece U19 Elit Ligde olduğunu , bu şartlarda istediğim katkıyı sağlayamayacağımı istemeyerek de olsa ayrılma kararımı bildirdim. Daha sonra Boluspor Klubü başkanı Mehmet İnceayan aradım durumu anlattım, oda benim gibi düşündüğünü U19 Elit liginin ciddi olduğulunu ve 1995lilerin U19 Elit Ligde oynayacağını her yaş grubunun önce kendi grubunda oynayacağını , beklememi söyledi. Bende , tesisden vedalaşarak ayrıldığımı söyleyip istemeyerek de olsa Boluspordaki görevimden ayrılmak zorunda kaldım. Boluspor'un bütün kategorilerindeki takımlara gönülden başarılar dilerim.

 

İmdat KUM

 

Bugsaş'a Tek Kurşun 1-0

 

2292 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.27646017074585