Nereden Nereye

5 Ocak 2014

1965’te kurulan kulübümüz 2014 kadar olan süreçte büyük başarılar kazanmış. Daha çok gönül bağıyla kulübe bağlı kişilerin yaşadığı yaşatıldığı  bir...

1965’te kurulan kulübümüz 2014 kadar olan süreçte büyük başarılar kazanmış. Daha çok gönül bağıyla kulübe bağlı kişilerin yaşadığı yaşatıldığı  bir kulüp olarak tarihte yerini almıştır. Zaman zaman amatör lige düşecek duruma gelmiş ama bu aşamaları atlatarak son 10 yılda içersinde 3-4 sezona kadar ligde isminden çok söz ettirmiştir.

Bu süreçleri geçerken amatör kümenin kapılarına kadar gidip gelen Boluspor bu aşamaları atlatarak diriliş için  Necip Çarıkçı, önderliğinde Osman Gürsoy, Nedret Yıldız, Kamil Erbayram, Hasan Aksoy, Recep Aydoğanlı gibi gönül bağı ile bu işi yapanların çoğunluk da olduğu kişilerin bugün olduğu gibi o gün Bolu’ya ve Boluspor’a yeni bir sayfa açmış kılı kırk yararak takımımızı PTT birinci lige taşımış hatta Boluspor’u finallerde kaybeden bir oluşum oluşturmuşlardı.

Daha sonra ben biliyorum tavırlarıyla oluşturulan yaklaşımlar öne çıkma gayretleri iyi niyetten ve bilgiden ve tecrübeden yoksun kişilerin herkesin benim dediğim doğruları öne çıktığı taraftarımızın süper lig özleminin getirdiği baskılar pastanın büyümesi sonucu 3. ligdeyken kimselerin olmadığı kulübün önünden bile geçmeyenler  menajerler, eski futbolcular, yöneticiliği bilmeyip nasıl yönetici olurum Boluspor’a diyenler, herkes kulübe nasıl girerim baskıları, yanlış oyuncu transferleri, yanlış hoca tercihleri ,başarıyı tek başına sahiplenme , egolarının yükselmesi bu başarılı süreçte olan iyi niyetli yöneticilerin tavsiyesi edilmesi ile gerileme dönemi yavaştan yavaştan kendini göstermeye başlamıştı.

Levent Eriş zamanında tamam olacak bu iş derken kulübün içinde kalmış kaşarlanmış kişilerin çapına bakmadan küçük engeller çıkarmak istemesi ( ama etrafa benim sucum yok tavırları)

Arkasından gelen Abdullah Abat dönemi kendini iyi yetiştiren bir yönetici olmasına rağmen etrafındaki usta isimlerin azlığı (Osman Gürsoy,Sefa Meral) yapılan transferlerden tecrübeli isimlerin takıma sahip çıkmayıp kulübü çiftlik olarak benimsemesini çok gördük.

Bu sezon ise eski başkan Mehmet İnceayan ve etrafında hiç tecrübesi olmayan ligi transferi konuya hakim kimselerin olmaması yanlış planlanma (Transfer ekonomisi) takımımızı 3’üncü kongreye getirmiştir.

Şimdi ise çok zor bir sürecin içerisindeyiz. Şöyle bakacak olursak kulübümüze hatırla işe başlayan bulundukları bölümlerde sadece cebini düşünen Boluspor sevgisi 2,3,4’üncü sırada olan bir yapı ile karşı karşıyayız.

Alt yapı diyecek olursak başarısız bir görüntü ( 5 senede ele avuca sığan Emre Kılınç) şu anki değeri piyasada 500 bin Euro Emre Kılınç’ı çıkarabilmişiz.

Kulübümüz şuan sırat köprüsünde diyebiliriz. Yazımın başında belirttiğimiz bundan 10 yıl önceki temiz duygularla sadece Boluspor’u düşünen yöneticiler gibi bugün zor süreçte biz bu işe talibiz diyen temiz duygularla görevi alan Savaş Abak ve ekibi ellerindeki kulüp içi ve dışı her şeyi iyi kullanmalıdır. Bu ekibe de güvenmek zorundayız yapılacak en küçük hata pahalıya mahal olabilir. Transferde ise özellikle yönetimin ve hocanın hata lüksü yoktur. Onun için onlara çalışma imkanı sağlanıp ligde Mayıs ayına kadar izleyip Boluspor sevgisi doğrultusunda destek vermek zorundayız. Çünkü işleri çok zor onlarda göreve gelirken biz zor işleri severiz diyip göreve talip olmalarıydı.

Takımımız şimdi kinci yarıya hazırlanıyor transfer çalışmaları yapılarak ve ikinci yarı için iyi bir kadro kurulması yönünde hazırlıkların başladığı söyleniyor. Boluspor’ a ve yönetime ikinci yarıda başarılar dileriz.

2447 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.11513209342957