Omar Wade'nin İnsan Kalitesi Yok

9 Mayıs 2012

Senegalli oyunu Omar Wade için zayıf karakderde olduğunu üstüne basa basa açıklayan Bahri Kaya bize hiç katkı yapmadı iç sahada...

Senegalli oyunu Omar Wade için zayıf karakderde olduğunu üstüne basa basa açıklayan Bahri Kaya bize hiç katkı yapmadı iç sahada bununda sıkıntısını yaşadık dedi.

Bizi yanıltan tek oyuncu Omar Wade oldu . Wade için çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadık aslında futbolcu transfer ederken futbolcunun oyuncu kalitesine çok önemli olduğuna inanıyorum. Ama insan kalitesi de en az oyuncu kadar önemli olduğunu burada hep beraber göre biliyoruz. Bu zaten benim temel prensibim geldiğim günden beri telafüz ettiğim konu hatta insan kalitesi oyuncu kalitesinin gayet önünde olmasını düşündüğüm bir noktadayım. Çünkü maalesef böyle bir konumda takımı için oynayan takımı için can siper hane davranan fedakarlık gösteren keşke bir oyuncu hakkımız olsaydı. Üstelik yabancı hakkı ki görüyorsunuz Elazığspor'un dışında Akhisar'ın dışında en iyi iki tane yabancısı var hepsi takıma damga vuran katkı sağlayan yabancı  oyuncular. Biz maalesef Omar Wade de bu katkıyı bulamadık. Bu bizim için yarış dışında kalmamıza sebebiyet veren önemli bir noktaydı. 

Bu takım kurulurken iskelet yokmuş tu şimdi var ama

Burada benim bildiğim paylaşmada mahsuru olmadığım bir şeyi daha söyleyebilirim. Bu kadar transfere rağmen maliyetleri düşürerek bu yarışı yapmak Boluspor adına çok büyük kazançtı. Geçen seneki takımın maliyeti ile bu seneki takımın maliyeti arasında Boluspor lehine bir kar var. Beni ilgilendiren daha doğrusu geçen sene bir iskelet oluşturacak takım yoktu . 4-5 kişi sayabiliriz. Oynayan sayısına bakacak olursak en azından Boluspor bu sene önümüzdeki seneyi iskelet oluşturabilecek en az 11-12 kişiden bahsedebilinir bunları da herkes görebiliyor.

Bütün oyuncularıma teşekkür ediyorum

Ben bütün oyuncularıma göstermiş oldukları mücadelelerden dolayı öz verileri ile yardımlaşmaları ile her türlü sıkıntılarda gösterdikleri iyi niyetler içersinde Boluspor'a layık olmuşlardır. Bir iki ufak olay olmuştur. Emre Toraman ve Omar Wade ile yaşadığımız olay bunların dışında. Çok saygıdeğerdi çok kaliteliydiler. Mümkün oldukça takımlarına katkı sağlamak için çaba gösterdiler. Ben kendi adıma 70 gün beraber olduğum bütün futbolcularıma tek tek teşekkür ediyorum. Hepsi gerçekten yüreklerini ortaya koydular. Hepsinin ayaklarına sağlık" diyerek sözlerini tamlayan Bahri Kaya daha sonra Bolu basınından gelen sorulara cevap verdi.

 

6 tane sağbek oynadık

Bahri Kaya ya sorulan bir soru sonrasında sezon başında yapılan transferler ve devre arasında kadroya takviye olan oyuncuların ne kadar verim alınabildi denmesinin ardından Bahri Kaya sözlerine şöyle devam etti.

Ben şimdi bu konuda yönetim kuruluna geniş çapta bir rapor vereceğim. Bütün düşüncelerimi aktaracağım. Şunu söyleyebilirim , bence transferlerin katkı sağladığını görebiliyoruz. Ssezon başında ben olsaydım takımın başında bir iki pozisyonda daha fazla oyuncu olmasını isterdim. İyi bir kenar adamı sağbek oyunu kenarlardan oynayan ve bu iç sahadaki puan kaybının tamamı ve tamamı oyunu kenarlara oynayamamamızın verdiği sebebiyettir. Bütün attığımız goller ki  13 gol attık bu süreç de 3-1'ni yedi maçta attık bu süreç de bütün attığımız goller bir tanesi hariç Kenan'ın Karşıyaka maçında kaleciden kaptığı top ve gol ve diğer goller kenarlardan geliştirdiğimiz ataklarla golleri bulduk. Ben geldiğim günden beri sağ bekte  Gencer ile başladım Fatih ile bitirdim. 6 tane sağbek oynattım. Ben olsaydım kenarlardan oynayan birkaç tane daha oyuncunun olmasını isterdim. Onun dışında bütün transferlerin yerinde olduğunu katkı sağladığını söylüyorum. Brkaç tane transfer var. Vedat gibi Hakan gibi Hakan alt ligden gelmesine rağmen 17 maçta forma giydi. İyi bir performans Vedat Kupa maçları ile gelmemizle beraber 6-7 maç yaptı devreye girdi. Genç çocuklar yatırım yapılan oyuncular işte Savaş ve Sercan gibi bunların tabi alt liglerden gelip birden bire 30 maç oynamaları zaten çok beklenemez. Böyle bir şeyde yok zaten. B liginde oynayabilir , Bank Asya da 30 maç oynayan genç oyuncu varsa süper lig takımları milyon dolarları basar alır. Zaten buna rağmen genç oyunculardan bir tanesi de Kaleci Burak'ı almış alt yapıdan bazı oyuncular varmış , kiralık gitmiş son bölümlerde biz Emre'yi oyuna dahil ettik. Buna da transfer yanlışlığı diyemem çok ümit bağlandığı halde  beklene performansı göstermeyen oyuncular var mıydı vardı tabi" diyen bahri Kaya ya ikinci soruda şu şekilde geldi.

İçeride kaybedilen maçlarda hata yaptınız mı sorusu sonrasında

Buradaki kırıtik şey dedim ya sonradan takım almak ile ilişkilendirilecek bir şey tabiî ki benimde hatalarım olmuştur ama ben açık söyleyeyim şundan dolayı bir hata yaptım. Benim bir tek hatam var kendime göre başkasına göre bir çok hatam vardır. Bir dakikada iki gol yenen şeye ne yapabilirdim diye düşünüyorum ama altından çıkamıyorum. Benim tek hatam Konya maçında 20 yılda yarım saat bir ceza almamış bir teknik adam olarak benim dışarıya gönderilmemdeki pozisyondur. Hata ise budur orada teknik adam çizgisini ihlal ettiği için ceza almış teknik adam varsa oda benim her halde. O maçta dışarıya çıkmasaydım mağlup olmayabilirdim diye düşünüyorum

Denizli maçında Toraman'ı oynatmamam lazımdı

Tabi biz hata yaptığımızı düşünmüyoruz ama benim hata yaptığımı söyleyen arkadaşlara da haksızsın diyemem. Şunu da söyleyebilirim biz Onur ve Ferhat'ın cezalı olduğu sırada Emre Toraman'ı %100 iyi değildi. Kendisi çok oynamak istedi Kartal maçında da iyi performans sergiledi oynadı.  Daha sonra Denizli maçında o da aslında bir hataydı. Keşke o maça Emre Toraman ile değil başka bir oyuncu ile başlasaydım. Çünkü yenilen üç golde hatası vardı. Onur'un olmaması bizi sıkıntıya soktu o da benim anlamda keşke başka oyuncu ile başlasaydım dediğim bir hataydı. Ama burada da hata yapılabilinir. Emre Toraman bu takımın performansında ilk yarıda olumlu  etkisi olmuş ve Kartal maçındaki 15 dakikalık iyi görüntüsü de bana oynayabilir mesajı vermişti.

 

Bolusporluyuz.com 


2410 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.074957132339478