ÖNCE İYİ, SONRA KÖTÜ

4 Şubat 2014

1461 maçının kadrosuna baktığımızda geçen haftadan Kayabaşı yok yerine Çağrı, Fatih yok sağ önde İsmail Haktan Odabaşı'ya şans verilerek maça...

1461 maçının kadrosuna baktığımızda geçen haftadan Kayabaşı yok yerine Çağrı, Fatih yok sağ önde İsmail Haktan Odabaşı'ya şans verilerek maça başlandı. Geçen hafta 4.2.3.1. oynayan takımımız bu haftaki karşılaşmada  4.3.3 şeklinde sahada pozisyon aldı, ,Rakibimiz de  4.2.3.1 maça başladı.

Özellikle orta sahada rakibe üstünlüğümüzü kabul ettirdik iye biliriz. Ama Emre-İsmail Haktan'la oynuyorsak daha çabuk oynamamız gerekirdi. Yani orta sahada yine fazla yan top yaptık. Geçen haftadan fazla olarak hücuma orta sahamız iyi destek verirken, bu kez de bunu abartarak 3’lü orta sahamızda destek verince defansımızın çok geride kalması,temposu 4.3.3 sistemine uygun olmayan dönüşleri sonrası Çağrı ve Alp'in 35'inci dakikadan sonra tempolarının düşmesi sonrasında, Alican ise bu ikilinin arkasında ve defans güvenliğinde merkezde kalması gerekirken, Jebrinle gezmesi rakibin işine geldi. Rakibin tek santraforla oynaması kenar bek oyuncularımızın rakip ön oyuncuları Sıddık ve Barış’ı takipe sıkıntı yaşaması sonrasında yaşanan sıkıntıda karşılaşma içinde bunlara iki bekimiz hala çizgide kalıp özellikle boşalan orta merkeze Barış'ın içeriye yaptığı pozisyonlar sonrasında takip etmemeleri  Barış’ınmerkeze yaptığı çabuk ataklarda stoperlerimizin üzerine gitmesi tehlike yaratması pahalıya maal oldu diye biliriz.Bunları da saha içinde izlerken yapılan pozisyon hatalarına  hemen müdahale edecek kişi  oyuncunu uyarması gereken kişiler teknik heyettir.

Önde olabilirsin ama 2-0 olsa da oyuncuların temposu düştü diye biliriz. Yapmamız gereken hattı geri çekerek fazla adamla çıkmayıp ve ilk yarıyı bulduğun skorla  böyle bitireceksin. İkinci yarı rakip yine aynı hücum şeklini uyguluyorsa teknik heyetimizin yapacağı hamle Alp ve Çağrı'dan birinden vazgeçip, daha diri bir orta sahayı erken oyuna alabilirdik bunu yapmadık.

Maç bir anda aynı tip yediğimiz gollerle 3-2 döndü. Arkasından İskender hamlesi, kişisel becerileri ve fizik golü 1 puanı aldık. Teknik heyetimizin çok çalıştığından şüphemiz yok. Rakipleri geldiğinden beri iyi analiz ettikleri belli. Maçlara başlangıçlar iyi, sonraki hamleler sıkıntı yaşatıyor bunun faturasıda koca bir camiyaya çıkıyor.

Orta saha gibi oyunun can damarı olan bölgede  yeni kimlik pas ve topa sahip olma düşüncesi var iyi de yapıyoruz diye bilirim takım genelinde maç içinde  kavga yok. Rakibi üzmek yok. Bunun içinde  olması gereken oyuncuda  saha içinde ve kenarıda yok   transfer dönemindede oyuncu istenmemesi buda teknik heyet için soru işareti diye biliriz.

Bu takım fazla uysal hocam, bunu bozacak kişi sizsiziniz! Balıkesir'le oynuyoruz. Eğer geçen hafta Denizli takımı gibi tabiri caizse ısırmazsanız, dişinizi göstermezseniz veya bunu yapacak oyuncularla oynamazsanız yine sıkıntı olur!

Başarılar…

1764 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.045883178710938