ONLARIN DA KAVGASI DAHA YENİ BAŞLAMIŞ

27 Ocak 2020

Ligin en geniş kadrolu ve geçen hafta aldığı farklı galibiyet ile şampiyonluk hedefi olan ekibi ile tribünlerde 11.300 kişinin olduğu zor bir deplasmanda karşılaştık. Bizim de en derli toplu kadromuz maça çıkmıştı. İlk 11 beklendiği gibiydi. Hafta içi taraftar ziyareti ile takım moral kazanmıştı. Hoca takma başındaydı. Necip başkan protokolde yerini almıştı. Taraftar saatlerce yol giderek her zaman olduğu gibi üstüne düşeni yine yapmıştı ve kendilerine yakışanı yaparak tribün kardeşleri Eray ACAR’ı anmışlardı.

Hafta içi açıklama yapan taraftarlar "BİZİM KAVGAMIZ DAHA YENİ BAŞLIYOR!" demişti anlaşılan teknik ekip ve futbolcular da "Bizim de kavgamız daha yeni başlıyor" kararı almış olacak ki Osmanlıspor maçında izlediğimiz isteksiz takım yoktu sahada.

Maça ilk başta baskı yaparak başladık futbolcularımız isteklerini ve burada kolayca pes etmeyeceklerini gösteriyorlardı. Hatta bu durum Adana Demirsporlu futbolculara 3, 4 kişi baskı yapılan zamanlarda herkes tarafından fark edildi.

Kalecimiz Orlando Mosquera ve Moise Adilehou özgüvenli olduklarını ve takıma alışmaya başladıklarını gösterdi. Arif Morkaya ise takıma defans anlamında yön veriyor, arkadaşlarına nerede ne yapmaları gerektiğini işaretlerle anlatıyor. Mustafa Durak ise futbolu özlemiş ve istekli oyunuyla geri döndü.

Dakika 21, defansın ters vuruşuna kalecimiz iyi bir refleks gösterdi ve topu kornere çeldi ancak korner olan topu 4 futbolcumuz arasından yükselen Adana Demirsporlu futbolcu gole çevirdi.

Adana Demirspor golden sonra paslaşarak tempo düşerek oyunu kontrol etmeye çalıştı ve başarılı oldu. İlk yarı takımımız hiçbir olumlu hücum atraksiyonlu gösteremedi.

İkinci yarı aynı kadro ile sahaya dönen Boluspor ve Adana Demirspor yeni taktiklerini uygulamaya başlayamadan Adana Demirspor 46’ncı dakika gol buldu.

Dakikalar 48'i gösterirken takımımız ilk atağını gerçekleştirdi. Atakta Emir Halilovic topu yeteneği ile bir anda geri çekerek rakip defansı için zor oyuncu olduğunu gösterdi.

50’nci dakikada ekranlarınıza Osman hocanın yedek kulübesinde otururken ki görüntüsü geldi. Yerinde duramayan, sürekli hareketli olan Osman Hoca'nın bu görüntüsü maçın durumu hakkında aslında bizlere bilgi veriyordu. Hoca üzgün ve çare arar haldeydi.

Maç esnasında dikkatimizi çeken bir durum ise şu şekilde, sağ kanatta Melih iç orta saha, soldaysa Hayrullah iç orta saha pozisyonu alıyordu. Bu durum sağ ve sol kanadın atak esnasında dengesiz olmasına sebep oluyordu.

Dakika 56 Melih Okutan ve Gökhan Sazdağı, dakika 59 Seth Delarge değişikliği ile takımımız yeni bir formasyona geçti. Cumali Bişi sağ bek oynamaya başladı.

65 ten sonra iyice baskısını arttıran takımımız 65’nci dakikada kritik mi noktadan frikik kazandı Gökhan Sazdağı iyi vurdu ancak kaleci çıkarttı.

Bu dakikalarda Arif Morkaya’nın yorulması ve Cumali Bişi’nin sağ bek oynaması orta sahamızın çabuk geçilmesine sebep oldu. Bu esnada Orlando kurtarışlar yaparak maçın 2-0 devam etmesini sağlıyordu.

Dakika 76 etkisiz olan Emir Halilovic yerini yeni transfer Emre Öztürk’e bıraktı bu dakikadan sonra sağ beke geçen Hayrullah ve orta sahaya dönen Cumali Bişi ile orta saha toplandı ve ataklar sıklaşmaya başladı.

Dakika 85 Mustafa Durak iyi bir ara pas ile Delarge’ı kaleci ile karşı karşıya bıraktı Delarge iyi bir dokunuş ile ilk golümüzü kaydetti.

Dakikalar 94'ü gösterdiğinde Volkan Şen sert bir hareket ile Poepon’u sakatladı (geçmiş olsun Poepon) ve oyun dışı bıraktı son 5 dakika 10 kişi oynayan takımımız son dakikada kazandığı duran top iyi değerlendirerek 2-2 lik beraberliği sağladı.

Bu 1 puan her haftası final kadar önemli olan maçlarımızda çok değerli. Takımımız oyun anlamında bizlere umut vermeye başladı. En önemli husus ise takımın isteği artmaya başlamış. Bunu anlamak istiyorsanız resmi sayfamızın paylaştığı “O an” gönderisinde futbolcuların yüz ifadesine bakabilirsiniz. Görüntülerde olan bir diğer güzel sahne ise yedek kulübesinin tamamen golde sahaya girecek kadar sevinmesidir. Yedek kalan, oyundan çıkan, az oynayan veya çok oynayan ayrımı olmayan bir takım elbet hedefine ulaşır. Takım olan kazanır.

2739 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.068665981292725