PLAY-OFF ÖNCESİ KONUŞTULAR

10 Mart 2016

Türkiye Bayanlar Voleybol 2. Ligi B gurubunda Bolu ilini temsil eden Bolu Belediyespor Bayan Voleybol takımı 16 – 18 Mart tarihlerinde Bursa ilinde düzenlenecek olan Yarı Finaller maçları öncesi yapılan röportajda soruları yanıtladı.

Türkiye Bayanlar Voleybol 2. Ligi B gurubunda Bolu ilini temsil eden Bolu Belediyespor Bayan Voleybol takımı 16 – 18 Mart tarihlerinde Bursa ilinde düzenlenecek olan Yarı Finaller maçları öncesi yapılan röportajda soruları yanıtladı.

Voleybol Takımı Baş Antrenörü İsmail Yengil, takım kaptanı Esra Ötücü, Gizem Nur Saka ve Elena Litovchenko ile yaptığımız röportaja destekleyenlere teşekkür ederek başlayan Antrenör Yengil şunları söyledi;

Öncelikle Belediye Başkanımız Alaadin Yılmaz beye kulübümüze verdiği destekten dolayı çok teşekkür ederiz, Kulüp Başkanımız Basri Gökdemir, Şube Başkanımız Gökhan Yaman beye, staf da yer alan arkadaşlarıma BOBES çalışanlarına, Kordinatörümüz Yılmaz Özen’e ve Menejerimiz Hamza Türdü beye çok teşekkür ederim hepsi bizi çok destekliyor ve bu geldiğimiz başarıda onlarında desteği çok yüksek.

Voleybol takımı Baş Antrenörü İsmail Yengil’e  sorduğumuz sorulara şu şekilde cevap verdi;

26 Hafta sonunda gurubu 4. olarak tamamladık ve yarı finallere gitmeye hak kazandık, peki karşı guruptan gelecek olan rakiplerimizi değerlendirirmisiniz.

Birinci devre kaybettiğimiz basit maçlar ve verdiğimiz basit puanlardan dolayı ilk  devreyi pek iyi geçirmedik aslında ilk devrede yönetimimize verdiğimiz sözde ilk 4 içerisinde bitireceğiz demiştik. Milli takımdaki görevimden dolayı benim geç kalmam aynı şekilde transferlerin gecikmesine de yansıdı bu durumlardan ötürü ilk 4 içerisinde olacağımızın taahhüt ünü verdik. Bizim için 3. Yada 2. Olmak karşı guruptan gelecek olan takımlarda dolayı bize birazda olsa avantaj sağlayacak olsa da biz şahsen rakip ayırmıyoruz oyuncularımın da benim gibi düşündüğüne eminim. Gurubunda ilk 4 e kalmış takımlar Türkiye’nin en iyi takımları çünkü buralara kadar gelebildiler. Dolayısıyla gelecek olan takımların tamamı zorlu rakipler az zor veya çok zor diye bir ayrım yapmıyoruz çünkü biz hiçbir takımdan çekinmiyoruz. Rakiplerimizi yendikten sonra gideceğimiz final gurubunda da biz bu takımlar ile tekrar eşleşeceğiz gerçek hedefimiz olan lige çıkmayı düşünüyor isek rakip ayırmamalıyız.

Galibiyet serisinin numune takımı ile başlaması ve tekrar numune takımında sonlanması aklınızda bir şey bıraktı mı?

13 rakamının uğursuzluğuna inanırım ben numuneye denk gelmesinden ziyade bu uğursuzluk daha etkin. Bu işin şakası tabi ki Aklında herhangi bir soru işareti bırakmadı çünkü o mağlubiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum, numune takımını çok iyi yakaladık bizden çok daha kötü bir takım ama biz maçı kazanmaları için altın tepside sunum yaptık. Hak ettiğimiz bir mağlubiyetti bizim içinde bir nazar boncuğu olmuş oldu.

Takımda play-off tecrübesi olan bir çok isim var aynı zamanda ilk kez oynayacak olan oyuncular da mevcut bu iki oyuncu şeklini bir arada oynatmak sizin için ne kadar zor olacak ya da size avantajları neler olacak ?

Takımımda kadro çok dar bu bizim için çok büyük bir handikap yıl boyunca da biz bu sıkıntıyı yaşadık ancak ilk altıda oynayan oyuncularım ve liberom çok tecrübeli oyuncular buda bizim şansımız oldu. Bu yedi oyuncum daha önceki senelerde de play-off oynamış lige çıkan takımlarda yer alan oyunculardan kuruluyuz bu bizim için büyük bir avantaj sağlıyor. Play-off lar da şu zamana kadar favori olan bir tane takım lige çıktıysa bir diğeri sürprizlerden oldu sadece geçen sene beklenen oldu. Kamuoyuna baktığımız zaman Beşiktaş’ı, Balıkesir BŞB. takımını ve Seramiksan’ı önde tutan bir durum söz konusu am ben oyuncu arkadaşlarımızın tecrübesine güveniyorum ve bu senenin sürpriz yapacak takımı Bolu Belediyespor olacağına inanıyorum. Bunu da yedi oyuncumun tecrübesine staffımın çalışma azmine ve diğer genç oyuncularımızın sonradan girerek takıma destek olmasına bağlıyorum.

Hafta sonu erteleme maçları oynanacak bolu belediyeye iki maçta da yenilen güç koleji hafta sonu karşılaşmasında Elazığ ekibine yenilirse play-off lar da bizimle eşleşmeyecekler. Sizce bilerek maçı bırakırlar mı ?  

Güç Kolejinde çalışan Antrenör arkadaşlarımın ve yöneticilerin adına benim bu soruyu yanıtlamam doğru olmaz. Ben bu durumda olsam çıkar oynar ve 3 – 0 yenerdim çünkü bu işin doğru olanı budur. Güç Kolejinde çalışan arkadaşlarımın da benim gibi davranacağını düşünüyorum.

Bu sezon ki play-off lar da ilk kez uygulanacak olan kedi göz sistemi nasıl bir avantaj sağlar

Bu sistem tabi ki avantaj sağlar molanın bittiği durumlarda oyunu soğutma ve bir nevi mola olarak kullanabileceğimiz bir durum olur.

Takım oyuncuları Esra Ötücü, Gizem Nur Saka ve Elena Litovchenko’ya sorduğumuz sorulara oyuncuların cevapları ise şu şekilde;

Arka arkaya gelen 12 seri galibiyetler oldu bunun sırrı nedir ?

Esra Ötücü

İlk devreden sonra katkıda bulunan arkadaşlarımız oldu, takım içerisinde birliği beraberliği sağladık ve ilk devre yapamadığımız birbirimize olan yardımlaşmayı daha çok arttırdık buda bize olumlu bir şekilde dönüş oldu ki asıl önemli olan ise sevgi ve saygı takım içerisinde üst seviyeye çıktı başarımızın asıl sırrının bu olduğuna inanıyorum.

Bolu’ya transfer olmanda neler etkin oldu

Gizem Nur Saka

Trabzon 1. Lig ekibi olduğundan dolayı çok süre alamıyordum oynamak istedim aslında geliş amacım bu diyebiliriz. Trabzon da antrenman yaparak da kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum ama oynamak istiyordum ve daha önce Karşıyaka da çalıştığım Antrenörümle tekrar çalışıp öğrendiklerime biraz daha seviye koyma istedim. Burda play-off lara kalacak ve lige çıkma adayı olan takımlardan birinde oynamayı tercih ettim. Bolu’ya gelirken çok pozitif geldim Bolu’da tanıdığım yöneticiler ve arkadaşlarım vardı ve buraya gelmeden önce oynadığım takımda da daha önce Bolu’da oynamış oyuncular vardı onlarda bana destek oldular açıkçası transferim zamanında.

Yabancı oyuncuların büyük bir çoğunluğunda olan kendine şans getirdiğine inandığın bir totemin var mı?

Elena Litovchenko

Herhangi bir totemim yok benim totemim içimdeki gücüm. Ben kendimi takım arkadaşlarımı antrenmanlarda ve maçlarda izleyerek motive ediyorum

 

Geçen sezon taraftar finallerde yalnız bırakmadı busene taraftardan beklentiniz nelerdir.

İsmail Yengil

Bu sezon voleybol severleri salona çok fazla getiremedik bu durum açıkçası beni üzdü. Çok az sayıda seyircimiz oldu ellerinden geldikleri kadarıyla bizi desteklediler ama bir lig takımının 100 kişiye karşı oynaması bence üzücüydü. Yarı finallerde bizi desteklemeye gelirlerse takımımızı motivasyonunu çok iyi bir şekilde etkileyeceğini düşünüyorum.

Gizem Nur Saka  

Play-off ilk etabında zor maçlar yapacağız tabi ki taraftarımızı yanımızda görmek bizi motive eder ve tribünden verecekleri destekle daha güzel maç oynama ve izletme şansımız olur

Esra Ötücü

Taraftar desteği tabi ki de çok önemli gelirlerse başımızın üstünde yerleri var taraftarımıza da çok güzel maçlar izleteceğimize inanıyorum.

HABER: KÖROĞLU GAZETESİ / AHMET İSHAK GÜLEN

2120 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.07749605178833