PSİKOLOJİK OLAY TRAVMA OLMASIN !

15 Şubat 2020

1 hafta boyunca her kesimden yapılan çağrılara kulak veren taraftarlar stadyumda yerini almışken her zaman maratonun ortasında olan 90 dakika susmadan takıma destek verenler yani bu takımı menfaatsiz, şartsız şurtsuz sevenler yine her zaman ki gibi hazırdı. Maça Halilovic’in sol bek başlaması nedeniyle sağa yatık oynayan takım yine istekli haliyle önde basıyor ve rakibi sıkıştırıyordu.  

Dakika 10 itibariyle oyun kontrolü elimize geçerken bu kontrol 25’inci dakikaya kadar sürdü. Dakika 25’ten itibaren dengelenen oyunda top bizdeydi fakat tehlikeli atak yapamıyorduk.

Dakikalar 44’ü gösterdiğinde taraftar “ Haydi Bolu Haydi Bolu Haydi, Tam Zamanı  Tam  Zamanı Şimdi” diye bağırırken takımın en iyisi olan Mustafa Durak kişisel yeteneği ile geçmiş haftaların tekrarını başlatmak için topu ağlarla buluşturdu. Hepimizin bildiği gibi iyi oynayıp öne geçen daha sonra anlamsız şekilde gol yiyip puan kaybeden Boluspor geleneği devam etti.

Dakika 55 Delarge tehlikeli bir pozisyondan yararlanamadı. Oyunda zaman geçsin diye saniyeleri hesaplarken ömrümüzden ömür gitti. Takım geri yaslanmış ve olacağı beklemeye başlamıştı. Rakip ne kadar tehlikeli atak yapamıyor olsa da tek bireysel hata golü yedirir bunu unutmamak gerek. Bundan dolayı geriyi çekilip 45 dakika zaman geçirmek pek sağlıklı bir fikir değil gibi. Nitekim dakika 85’de Bentley golü attı ve yine olağan hale geleni gerçekleştirdi. Asıl ilginç olan ise dakika 85’den sonra takım sanki maça yeniden başlamış gibi takımca ileriye çıkıp üst üste ataklar yapmaya ve 40 dakika boyunca oluşturmadığı kadar tehlike oluşturdu rakip kalede. Bu sırada akıllara şu soru geliyor madem böyle oynayabiliyoruz niye gol yemeyi bekledik? Uzatmalar ile beraber son 10 dakika olan oyun ikinci yarıda sergilenmiş olsa takım rahat bir galibiyet alacakken yine puan kaybettik ve hiç kimsenin kaldıramayacağı sona doğru 1 hafta daha yaklaştık. Umarım önümüzde ki 12 hafta bir şeyler değişir ve aynı şeyleri yaşamayız.

Bu hafta ki yazımı bitirirken Boluspor’un tribündekiler için sadece bir takım olmadığını anlamak isteyen futbolcu, teknik heyet veya yönetim kulübün instagramda paylaştığı “O AN” fotoğrafına baksın. Sette duran Yasin Yurdakul ve Fatih Altundal nasıl sevinç yaşıyorlar. Bu iki isim ise tribünde hiç susmadan destek olan taraftarların sadece kameralara yansımış halidir. İnanın “O AN” tribünde herkes kendinden geçiyor mutluluktan… Bu iş artık taktik teknik meseleden çıktı psikolojik bir vaka haline geldi. Bu psikolojik durum, düşme travmasına dönmemeli. Bu şehir, bu takım düşme travması yaşamamalı !  

PSİKOLOJİK OLAY TRAVMA OLMASIN !
PSİKOLOJİK OLAY TRAVMA OLMASIN !

2633 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
1.9762849807739