Şampiyonluğun Ardındaki Gizli Adam

9 Mayıs 2013

Bolu da uzun bir maratonun ardından şampiyon olup ardından Geredespor'un Bal ligi serüvenine son vererek  Bal ligine gitmeye hak kazanan Mudurnuspor...

Bolu da uzun bir maratonun ardından şampiyon olup ardından Geredespor'un Bal ligi serüvenine son vererek  Bal ligine gitmeye hak kazanan Mudurnuspor da başarının arka planlarında yer alan hem futbolcusu hem de takımın oluşmasında büyük katkılar yapan Erhan Yalçın sitemize başarının arka planını içtenlikle anlattı.

Tecrübeli oyuncu sözlerinde çarpıcı konuşmalar yaparken 2001-2002 yılında 3 ligden düşen kadroda yer almasından dolayı da takımı tekrar Bal ligine çıkarınca borcunu da ödediğini söyledi.

Adını Bal ligine yazdırmasının ardından Mudurnu'ya tekrar bir hava katan şampiyonluğun ardından başarı öyküsü de konuşulmaya başlandı.3 ligden düşmesinin ardından Ümit Ayata yıllarca kurduğu kadrolarla Bolu da ilçenin adını duyurmaya çalışırken bu mücadelelerin ardından  Mudurnuspor isminin daha üst sıralarda yer alması için çalışmalara başlanır.

2011-2012 Finali Bugün Şampiyon Yaptı

Geçen yıl 2011-2012 yılında Mudurnuspor'un eski kalecisi Ümit Ayata önderliğinde Erhan Yalcın, Hacı Kürklü'nün girişimleri ile kurulan mütevazi bir kadro ile ilçeye yeni bir hava getirilir. Başarılı maçların ardından Play Off lara kalan Mudurnuspor sezonun sonunda Play Off maçlarında o sezon Özel İdare takımına final oynamaya hak kazanırken final maçında  rakibine uzatmada  mağlup olur. Bu başarının ardından geçen yıl var olma mücadelesinin sürdüren takımın emektarlarından geçmişte Boluspor, Mudurnuspor, Akçokoca, Darıca GB, Nigdespor ,Karamanspor,Şanlıurfaspor,Gazioşmanpaşaspor,Zonguldakspor,takımlarında profesyonel futbol oynayan son olarak da Ordu milli takımında futbol oynayan  Erhan Yalçın bu işi bırakmamakta kararlı olup ilçeye daha büyük heyecanın gelmesi için hedef büyütür. İlk olarak takımın her şeyi eski oyuncusu kalecisi ve o zamanki tek hocası Ümit Ayata ile bir görüşme yaparak 'benim yanımda olursan önümüzdeki sezon bu takımı şampiyon yapalım isimin Bal ligine yazdıralım' der.

8 Bin lira İle Yola Çıktık

Bu istekten sonra İlk olarak Ümit hocadan büyük destek gören Erhan Yalçın çalışmalara başlar sonra ilçenin önde gelenleri ile görüşür gerekli desteği de alır.

Bolu birinci amatör kümede yaşana ilk çalışmaları da  Erhan Yalçın, söyle anlatır. 'Biz bu işe çıktığımızda Ümit Hoca ben Hacı Kürklü ve ilçenin büyüklerinden Tuncay abi vardı. İlk olarak 8 bin lira ile yola çıktık. Kadroyu kurarken de tecrübeli arkadaşlarla birlikte genç oyuncularla iskeleti oluşturmak istiyorduk. Buda tabii ki kolay olmuyordu zor anları da yaşadık.'

 

TFF'de Lisans Beklerken Paramız Bitti  

Geredespor dan Serdar, Okan almak için saatlerce Gerede'de bekledim. Oradaki yöneticileri ikna etmek için ve inatçı bir şekilde o gün saatler sonra hem Okan hem de Serdar'ı Mudurnuspor'a kazandırdık. En zor günlerimden bir tanesiydi diyebilirim.  Transferler başladı lisansları çıkarmak için Ankara'ya gittiğimizde cebimizde 4 bin lira gibi bir para vardı. Lisanslar çıkmaya başlayacaktı ki  bir anda hesaplar karıştı bizdeki para yetmedi . Yetiş transferinde profesyonellikten amatöre dönmek için ayrı bir rakam çıktı. Şaşırmıştık daha sonra acele bir şekilde Bolu ile irtibata geçip kendi şirketimden Yalçın sigortadan para çıkartıp Mudurnuspor için lisansları çıkardık.

Dershane İçin İmza Attık

Biz bu takımı kurarken ilk önce genç koşan ve gelecek vaat eden Bolu'lu oyuncuların olmasını istedik. Tabii ki de lisanslar çıkınca sorunlar bitmiyordu. Bir takım sözler verilmişti oyuncu arkadaşlara o sözleri yerine getirmemiz lazımdı . Bir taraftan genç oyunculardan Umut, Emre dershaneye gitmeleri gerekiyordu ama takımda para yoktu. Bunu Ümit ile paylaştığımda sağ olsun o ben hallederim dedi. İkimiz Dershaneye gittik ve Ümit o gün çocukların dershanesi için senetlere imza attı. Verilen sözü yerine getirdi işte biz o gün bu işe çok inanmıştık. Bu işleri yaparken kulüp başkanımız Metin Soygür'ü inandırdık. Ümit hocamla birlikte o da bize inadı ve destekledi bir dediğimizi iki etmedi.

Yeni yılda gelir olsun diye kulübe takvim bastırdık. Bunları tek tek hem Mudurnu da hem de Bolu da sattık küçükte olsa katkı sağlandı.

Her Gideri Kulübe Yüklemedik

Kulübün bütçesi de belliydi. Biz bunları yaparken her şeyi kulübün sırtına yükleyemezdik. Bu süreçte diğer genç oyuncuların da ihtiyaçları oluyordu. Bazı oyuncu kardeşlerim motivasyonu bozulmasın daha istekli olsunlar başarıya birlikte koşalım diye zaman zaman kendi imkanlarımla onlara kulübü karıştırmadan harçlıklar verdim. Onları mutlu ettim bu işte gerçekten zor anlar yaşadık diyebilirim. Kadromuzu oluşturduktan sonra hiç kimseye sormadım ilk olarak Ümit Ayata hocamızdı ama o takımın herşeyidi. Dedim ki içimize bir büyük lazım seninle birlikte İrfan Ulusan abimiz bizim hocamız olsun dedim oda hiçbir laf söz söylemeden sen nasıl biliyorsan ben desteklerim dedi.

Mudurnu İçin Elimi Taşın Altına Soktum

İrfan Ulusan hocamla bu işe başlayınca şampiyonluğa en çok o inandı ve inandırdı. Bu takımı şampiyon yapmak için son dakikaya kadar motive etti ve başardı ve çok büyük bir emeği de var diyebilirim. Bu şampiyonluk yarışını yaparken ben hem futbolcu hem de bir Mudurnulu olarak çok işlere girdim. Başarı için bazen kendi dostlarımı futbolcu arkadaşlarımla kötü oldum neden Mudurnuspor şampiyon olması için onun için o gün iyi ki kötü olmuşum diyorum. Çünkü o gün kötü olmasam bugün bu başarı olurmuy du bilmiyorum.

Bolu'nun Çocukları İle Devam Edilmesi Lazım

Şampiyon olunca iş bitmiyor. Benim kendi düşüncem ve yönetici abilere Ümit hocama ve İrfan hocama kendi fikrimi söyledim. Şampiyon olunca her şey bitmiyor. Biz buraya Bolu'nun çocukları ile geldik savaştık. Neler yapabileceğimizi gösterdik. Onun için bu çizgimizi bozmayalım Bolu'nun çocukları ile devam edelim. Bu mevcut kadroya genç arkadaşlarımızdan takviye yapalım dedim.

Bu oyuncular Kıbrıscıkspor'dan dan olabilir Belediye'den, Kızık'tan diğer amatör takımlarımızdan oyuncu arkadaşlar olabilir. Biz bu işi başaracak güç istek hırs var sadece güvenelim bize 10 milyon isteyen oyuncu değil aç hırslı hedefi olan oyuncu lazım.

O Gün Üzülmüştüm Bugün Borcumu Ödedim

Sözlerime söyle son verebilirim. Ben 2001-2002 yılında 3. ligden amatöre düştüğümüzde takımın futbolcusuydum. O gün çok üzülmüştüm bugün ise sevinçliyim.   Şampiyon olunca bu borcumu Erhan Yalçın olarak ödediğimi düşünüyorum. Bu şampiyonlukta Kulüp başkanımız Metin Soygür, Mudurnu Belediyesinin katkıları oldu. Bizzat ben kendim çok iyi biliyorum. Bu şampiyonluk çok küçük bütçeyle geldi. Bunu TFF bir incelesin başarının da az para ile geldiğini ders olarak herkese gösterir diye düşünüyorum' dedi.


2460 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.082322120666504