ŞAPKA DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ

30 Ekim 2011

Bir bir eriyorduk..  Şimdi üç üç erimeye başladik..  Maçlara çok iyi başlıyoruz. Rakiplere pozisyon vermeden önede geçiyoruz.İşte ne oluyorsa bundan sonra oluyor.Gol sayısını...

Bir bir eriyorduk.. 

Şimdi üç üç erimeye başladik.. 

Maçlara çok iyi başlıyoruz. Rakiplere pozisyon vermeden önede geçiyoruz.İşte ne oluyorsa bundan sonra oluyor.Gol sayısını artırmak için yapmamız gerekenleri gol yememek için yapmaya çalışıyoruz.En sonunda  da golü ağlarımızda görüyoruz.Bu mantıkla da bir arpa boyu ileri gidemeyiz.Sezon başından beri iddia ettiğim bir şey var. Buradan da yineliyorum.Biz Boluspor olarak çok ama çok iyi bir kadroya sahibiz..Bank Asya'nın en iyi takımlarından biriyiz.Kadroya giremeyenler bile herhangi bir takım da çok rahatlıkla oynayabilecek kapasitedeler.Ama onları kontrol edecek yönlendirecek kısaca liderlik yapacak moral ve motivasyonunu yükseltecek birine ihtiyacımız var.Korkmadan.Her zaman B planı  olan birine. 

Maça adeta gol ile başladık.Tam hocamızın istediği biçimde..Yapmak isteyip de yapamadığımız şekilde.Yani yaslan geriye.Top oynama ve oynatma.Top yapmadan uzun top ile hızlı hücuma çık yakalarsan ikiyi ballı kaymak. Bulamazsan işte sorun burada. Haftalardır çözülemeyen sorun. Gol sayısını artıramıyoruz. Top oynamıyoruz.Pas yapamıyoruz.Hep uzun top.Niye? Orta sahada topa hükmedecek takıma pas yaptıracak oyuncu olmamasından… Bak Kayseri`ye senin yapmak isteyip de yapamadığını ne güzel yaptı.Hemde mağlup durumda olmasına rağmen.Pas, pas ,pas sonra hızlı hücum.Pas yapan takım izlemek için illaki İspanya ya gitmeye gerek yokmuş.Bak elin oğlu, Bank Asya da bile oynayabiliyormuş.Defans yapmak demek geriye yaslanmak olmadığını bugün ne güzel seyrettik.Hem defans yapıp hemde gol nasıl aranılırmış,atılırmış yine bu gün gördük.Korkmadan oynadı Kayseri. 

Onur Türk hakkında kaç haftadır yazarken ben yoruldum.Tamam iyi insan olabilir iyi niyetli olabilir onlar beni ilgilendirmez .A' be kardeşim insan maçlardan sonra nasıl oynadığını merak edip tekrar maçı izlemez mi? Her hafta gölgene çalım atarak yorulmadın mı? Senin görev anlayışın da penaltı yaptırınca yada bir asist yapınca maçı tamamlamış mı oluyorsun? Ama kabahat sende değil, senin bu oyununu kaç haftadır göremeyenlerdedir.Takım adeta hep on kişi oynuyor. Bir de buna durarak oynayan Cafercan`i eklersek düşünün kaç kişi oynadığımızı.Sana verilen bu kadar şans takım da başka birine(Emrah,Vedat,Erman ya da Emre) verilse idi şimdi biz başka yerdeydik. 

Erman Ergin`in oynamaması  yada en azından kadroya girmesine sakatlık mı engel oluyor? Yoksa kişiler arasında yaşanan sorunlar Boluspor menfaatlerinin önüne mi geçiyor? Orta sahada bu kadar sorun varken neden  yavaş yavaş da olsa takıma monte edilmiyor? O bölgede Erman hariç herkes denendi.Ama sonuç sıfır.Bence Erman da biraz şansı hak ediyor. Onun doktora masöre  değilde morale ihtiyacı var gibi geliyor. Hazırlık maçlarında (En son Ankara'da) şans verilirken bir anda yok oluyor.Sakat ise bu maçlarda nasıl forma giyebiliyor? Erman`i kadroya almak için bir dakika bile DÜŞÜNMEM. 

Elazığ maçında  Atacan`ın sakat sakat oynamasına göz yuman ve uç puanın gitmesine izin veren anlayış diğer oyunculara niye şans tanımaz anlamıyorum.

Gelelim Boluspor'a geldiği günden beri giderek yükselen bir form yakalayan Emre Toraman`a.Geçen hafta kendini oyundan attırmak için elinden ne geldi ise onu yaptı. Ama hoca onu sakinleştirerek oyuna devam etmesini sağladı.Çok da doğru yaptı. Aynı Emre`yi bu hafta oyundan niye aldı anlamış değilim. Oyunda olduğu sürece hırsı ile yaptığı yada yapmaya çalıştığı paslar ile göz doldurdu.En azından doğru yerde doğru hamleler yaptı. 

Hastalığımız haline gelen yan toptan gol yemedik ama hızlı hücumdan gol yedik. Bir yerde yanlış var. Çok adamla da az adamla da defans yaparken gol yiyoruz. Neden? Ters kademeye girecek Sercan adam topa vurduktan sonra geldi. 

Onur Bektas geçen hafta oynamamasına rağmen yorgun gözüktü. Çok top kaptırdı. 

Tütünci ve Veysel aynı stilde oynayan oyuncular.Onlara kenarlardan top gelirse iş yaparlar.Ferhat olmayınca  sol kanat Onur`da olmayınca sağ kanat çalışmadı.İkisi de kalabalık defansın arasında boğuşarak kaybolup gittiler. 

Çok ama çok önemli  bir konu daha var. Oyuna sonradan girenler takıma hiç bir şekilde olumlu katkı yapmıyorlar.Oraya takımı tamamlamak için mi yoksa takıma artı katmak için mi oyuncu alınıyor anlamış değilim.Herkes bitik moralmen çökmüş bir şekilde. 

Dikkat edin takımlardaki yabancı oyuncular iyi seçilmişler. Yabancı oyuncuları iyi olan takımlar hep hedefe gidiyorlar.Bizim gibi almak için oyuncu almıyorlar.Şu anda bizim yabancıların kadroya girmemesi kadar normal bir şey yok.Yerliler onlardan on gömlek üstünler. 

Sonuç itibari ile şapka düştü kel göründü. En son geçen hafta iyi oynamamıza rağmen 2 puan kaybettik. Bu hafta da 3 puan. Pas yapmadığımız sürece, gol sayısını artırmak için çaba göstermediğimiz sürece,takımda formayı adaletli dağıtmadığımız  sürece bu durum sürebilir.Çözüm aramak icin sihirbaz olmaya gerek yok.Önceki maçları izlemek yeterli.Biz iyi oyunculardan kurulu bir takımız.Her rakip bizden korkup çekiniyor.Ama bizde onlardan korkup çekiniyoruz. 

Bu arada beklenmedik şekilde sakatlanan Fatih tekrar sahalara döndü. Ona küfür edenler O olmadığı zaman ne hale düştüğümüzü umarım görmüşlerdir. 

Büyük Önderimiz Atatürk`ün binbir  zorluklarla kurup gelecek nesillere armağan ettiği Cumhuriyet Bayramını kutladık.88 yılda bir ilk! ATATÜRK ölüm döşeğinde iptal edilmedi! ATATÜRK öldü iptal edilmedi! Kıbrıs Savaşı sırasında iptal edilmedi! 1999 da 18.373 ölü ve 48.901 yaralı verdiğimiz Marmara depreminde iptal edilmedi....Şimdi ise 28.10.2011 CUMHURIYET BAYRAMI iptal edildi.

NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE!.... 

İyi haftalar..

 

2234 kez okundu.

18 yorum yapılmış
  • hüseyin
    30 Ekim 2011 • 14:35
    kesinlikle katılıyorum
  • B.S
    30 Ekim 2011 • 19:52
    Katılıyorum ama sadece Cumhuriyet'in kutlanmamasına... Usta kalem diye yazılmış birde usta dedigin adam tüm detaylarıyla yazar tüm ayrıntılarını bilir öyle yazar boşa yazmaz...Formayı adaletli dağıtmadıkça deniyor.
  • B.S
    30 Ekim 2011 • 19:54
    Adaletli olmasa kendi isteğiyle aldırdıgı yabancı oyuncusunu oynatıp sahta usta kalemlere laf ettirmez kendisini... Bankasyanın gereği 8 hafta oynadığımız gibidir...Süperlig gibide oynarız sahasına hapsederiz.Sonuç bu olur Şans yanında olacak...
  • Taraftar
    30 Ekim 2011 • 19:58
    Yabancıları iyi olan takım bank asya da başarılı oluyor...Erciyesin yabancılarında hanni çok iyi...Onur Türk hakkında da görüşlerinize katılıyorum..Kendini çok geliştirmesi lazım...Cafercan ın koşması ve mücadele etmesi gerekiyor...
  • AYHAN ÖZMEN
    30 Ekim 2011 • 21:29
    AYNEN KATILIYORUM BENCE ÇOK İYİ ANALİZ SAMPİYONLUGA OYNUYOR ÇOK BASİT VE KOLAY GOLLER YIYORUZ SANKİ DEVAMLI BERABERLİGE OYNAR GİBİ PAS YAPAMIYOR SONRADA YIKILIYORUZ EN KISA ZAMANDA TOPARLANMAK UMUDUYLA TEBRİKLER UGUR
  • AYHAN ÖZMEN
    30 Ekim 2011 • 21:29
    AYNEN KATILIYORUM BENCE ÇOK İYİ ANALİZ SAMPİYONLUGA OYNUYOR ÇOK BASİT VE KOLAY GOLLER YIYORUZ SANKİ DEVAMLI BERABERLİGE OYNAR GİBİ PAS YAPAMIYOR SONRADA YIKILIYORUZ EN KISA ZAMANDA TOPARLANMAK UMUDUYLA TEBRİKLER UGUR
  • Kenan Şimşek
    30 Ekim 2011 • 21:31
    B.S adı ile yorum yapan arkadaşa katılmıyorum. Bence güzel tespitler yapmış yazar arkadaş. Ayrıca Usta kalem demek detayları bilmek değildir. Uğur beyin siz yazılarını sürekli takip eden bir kişi değilsiniz sanırım. Ben yazılarını beğeniyorum.
  • bolu1
    30 Ekim 2011 • 21:42
    sayın ugur tekınalp cıhat hoca basarısızsa sızce takımn basına kımgetırılmelıdır aklınızda bırı veya bırılerı varmıdır ılerıde takım basarsız olursa bu isimlerıde yazabılırmısınızveya okısıler gelırse basarısızlıkta yıne boyle analız yaparmısınız gorelım
  • ali
    30 Ekim 2011 • 22:41
    ugur abi bu takıma erman şart kasımpasa macında ataga cıkarken bi türlü olumu kullanamadık bence erman noynamalı kayseri erciyesmaıda aynı göztepe aynı erman erman erman olsa top kaptıgımızda ataga nasıl cıkılıyor gösterir oynat ermanı artık hocaaaaa
  • bolu 14
    31 Ekim 2011 • 11:35
    bu arada beklenmedik sekilde sakatlanan fatih tekrar sahalara döndü ona küfür edilmediği zaman takımın ne hallere düştüğünü umarım görmüşlerrdir.... AMAN ALLAHIM NE DEMEK BU BİRİ BANA BUNU AÇIKLASIN İNSAN OLAN BİRİ BÖYLE BİRŞEY YAZARMI zavallı..
  • bolu 14
    31 Ekim 2011 • 11:37
    editör yayınlamassan sende o yoruma ortaksın..........
  • bolu 14
    31 Ekim 2011 • 11:40
    fatih için tanımam etmem tanıyosamda sahsen şerefsizim fatihi boşver herhangi bir insan için yazan bir köşe
  • erma
    31 Ekim 2011 • 12:18
    sen yazar mazar deilsin sahada en çok mücadele eden onur türk durmadan her hafta ona kötü yazı yazıyorsun sana yazıklar olsun herhalde tanıdıgın biri oynasın die uğraşıyorsun bilgisiz insanlar oldugu sürece bu boluspordan cacık olmaz ! senden yazar olmaz
  • Mehmet Ö.
    31 Ekim 2011 • 14:35
    Uğur bey 10 numara yorum yapmışsınız. Çok beğendim. Heleki Cumhuriyet bayramı ile ilgili yorumunuz, samimiyetle söylüyorum gözlerimi yaşarttı. Evet, Atatürk öldüğünde bile iptal edilmemişti.
  • ismail arslan
    31 Ekim 2011 • 16:19
    uğur abi 9.haftada ilk mağlübiyetini almış bir takıma bu yazının başlığı hiç yakışmamış ,yorumlarında haklı olabilirsin ama başlık bence senin gibi top oynamış eski bir futbolcuya ben yakıştıramadım tabi bu benim görüşüm saygılar
  • Fahri Gündüz
    31 Ekim 2011 • 21:10
    Editör : Bolu 14 arkadaş Ugur bey söylemek istedigi Fatih'e çok küfür ediliyor küfür edenler gördü onun olmadıgı maçlarda eksikligini demek istiyor Sanırım sen yazıyı yanlış anladın Fatih Gül Bu takımda herzaman oynaması lazım oynamadıgı zamanlar sıkıntı çekiyoruz bir gercekte maçlarda Fatih kardeşimize edilen kötü sözler hiç bir boluspor taraftarına yakışmıyor saygılarımla Ayrıca biz hertürrü yorumu yayınlarız sadece kötü söz yazılmadığı sürece senin yazdıgın kötü sözler gibi Bolu 14 yazacagına İsmini Yazsan da iyi olur saygılarımızla
  • bolu 14
    1 Kasım 2011 • 15:41
    o bölümü okuduğum zaman sok oldum sayın editör muhtemelen editör fahri bey (ona küfür edenler nokta -virgül fatih olmadığı zama yazsa anlarım fahri arkadaşım birbirimizi kandırmayalım birde eski futbolcuymuş AYIP AYIP..bolumuzun yüz karası. ben utanıyorum
  • bolu 14
    1 Kasım 2011 • 15:52
    sitenizi severek takip ediyorum kim olduğum önemli deyil ama iyi bir bolulu bolusporlu lu vadandaş olduğumu düşünüyorum senelerdir çekişmelerden mualefetlerden bıktım artık ben takımımızın şehrimizin başarılı olmasını istiyorum saygılar.. EDitör : Bolu 14 arkadaş bizi takip ettiginiz için teşekkür ederim tabiki Uğur bey inde söylemek istedigi yanlış anlaşılmış ola bilir o da Fatih kardeşimize küfür edildigi için çok kızıyor sadece Fatih degil diger oyuncu arkadaşlarımıza kötü sözün söylenmesi yanlış gün birlik günü hep birlikde Boluspor umuza destek verelim Saygılarımla

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.10993695259094