SEFA MERAL'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

21 Eylül 2016

Boluspor Kulübü Profesyonel Futbol Şube Sorumlusu Sefa Meral, Köroğlu TV ekranlarında yayınlanan ‘Serbest Vuruş’ programının canlı yayın konuğu oldu. Meral, Moderatör Mustafa Özkan ve yorumcu İlhan Özdemir’in sorularını yanıtladı. Boluspor Kulübü Profesyonel Futbol Şube Sorumlusu Sefa Meral 28 Mayıs’ta yapılan kongrenin ardından kırmızı beyazlılardaki değişimi anlattı. Meral, kırmızı beyazlı takımın iskelet kadrosunu oturduktan sonra hedefinin şampiyonluk olduğunu söyledi.

Boluspor Kulübü Profesyonel Futbol Şube Sorumlusu Sefa Meral, Köroğlu TV ekranlarında yayınlanan ‘Serbest Vuruş’ programının canlı yayın konuğu oldu. Meral, Moderatör Mustafa Özkan ve yorumcu İlhan Özdemir’in sorularını yanıtladı. Boluspor Kulübü Profesyonel Futbol Şube Sorumlusu Sefa Meral 28 Mayıs’ta yapılan kongrenin ardından kırmızı beyazlılardaki değişimi anlattı. Meral, kırmızı beyazlı takımın iskelet kadrosunu oturduktan sonra hedefinin şampiyonluk olduğunu söyledi.

Boluspor Kulübü Profesyonel Futbol Şube Sorumlusu Sefa Meral’in konuk olduğu programdan satır başları şöyle:

“2’İNCİ PENALTIYI BEN HOCA OLSAM DİREK SANTOS’A ATTIRIRIM”

“1’inci penaltıyı atamayan Santos, 2’inci penaltıyı ben hoca olsam direk Santos’a attırırım. Risktir, ama Santos’a attırmamak daha büyük bir risktir. Penaltıyı attırdığınız genç bir oyuncu olur. Atamamıştır, onu absorbe edebilirisiniz. Ama ben hoca olsam öyle yapardım. Hocanın takdirini saygı ile karşılamak lazım.”

“HEDEFİMİZ NE?”

“Seçildiğimizde ve seçilmeden önceki bir haftalık dönemde çok daha öncesinde konuşmadık. Biz ne için geliyoruz? Biz takımı süper lige çıkarmak için mi geliyoruz? Biz altyapıyı güçlendirmek için mi geliyoruz? Biz finansal yapıyı düzeltmek için mi geliyoruz? Hedefimiz ne? Oturduk, 3 yıllığına geldik. Bizim için kısa, orta ve uzun vadeli planlar konuştuk. Nedir bu planlar? Kısa vadede yapacağımız iş, bu yıl oynayacak takımın oluşturulması ve transferlerin gerçekleştirilmesi ve takım olabilmek. Biz bunu yaparken, ilk altıya girmişiz, ilk ikiye girmişizden önce bu vardı. Orta vadede 3’üncü vadede Süper ligde kalıcı olabilmek. Eğer iyi bir altyapı ile gelmezseniz, iyi bir oluşumla gelmezseniz süper lige çıkarsınız, düşerisiniz, düştüğünüz zaman öyle hızlı düşersinizi ki, belki BAL liginde bile tutunamayabilirisiniz. Biz bunları kısmen yaşamış takımlar gördük. Bizim projemiz budur.”

“ESNAFTAN TOPLADIĞIMIZ HER 10 LİRAYI HARCARKEN ZAMAN ZAMAN TARTIŞMALAR YAŞIYORUZ”

“Esnaftan topladığımız her 10 lirayı harcarken, zaman zaman tartışmalar yaşıyoruz, sıkıntılar yaşıyoruz. Gerekli mi, gereksiz mi? Bizlerde bir takım destek ve takviyelerde bulunsak bile, herkes bir özveride bulunsa da, gittiğimiz esnafın hiç biri geri çevirmemiş.”

“HEDEF SÜPER LİGE ÇIKMAK. HEDEF BU SENE İLK 2 FALAN DEĞİL BU SENE”

“Hedef, süper lige çıkmak. Hedef, bu sene ilk 2 falan değil bu sene. Bunu oldurmaya çalışacağız. Bizim oyuncularımızla sözleşmelerimiz hep 2 yıllık. Fuat Çapa gibi ir oyuncu getirmişsiniz diğer taraftan Santos gibi bir oyuncuyu getirmişsiniz. Ondan sonra hedefimiz yok diyorsunuz. Böyle bir şey olmaz. Hedefin yoksa bunu neden getirdin? Fuat Çapa’yı getirdik, Santos’u aldık, bu sene şampiyon olacağız diye bir şey konuşulmadı. Bunları yaparken gidebiliriz. Birinci önceliğimiz iyi bir takım olabilmek. Şimdi çok eleştiri olabilir.”

“İSKELET TAM OLUŞTURULMASI GEREKİYOR”

“12 tane net yeni transferimiz var. Şu anda 25 tane oyuncumuz var. Altyapıdan çıkanlarımızla birlikte. 2 tanesi bu sene çıktı, 4 tanesi de geçen yıldan gelenler. 18 kişilik bir kadroda 12 ismin yeni olması takımın tamamen yeni olması demektir. İskelet tam oluşturulması gerekiyor. Oluşmak için daha ne kadar bekleyeceğiz. 4 tane hazırlık maçı yapmışız, 4 tane de maç yapmışız. Bu yeni 4 tane oyuncu gurubuyla yaptığımız ve oyun kurgusu içinde sıkıntımız, bizim sıkıntımız karşı takımlarında sıkıntısı.”

“NEYİN ANALİZİNİ YAPACAKSINIZ”

“Canlı yayın olmamasından dolayı mesela Ümraniye’nin ilk 3 hafta maçını izleyemiyoruz, göremiyoruz. Analiz yapamıyor, teknik ekip. Önceden bir hocamız gidip seyrediyor. Bir altyapı hocamız 2 hafta önce, yardımcı hocalarımızdan biri 1 hafta önce gidip seyrediyor. Oyuncularla birlikte veya teknik ekibin kendi arasında analiz yapması çok farklı oluyor. Aynı dezavantaj rakip içine var. Onun için garip sonuçlar çıkabiliyor. Mesela Mersin takımının 6 oyuncusu ilk 2 hafta yok. Hazırlık dönemi de geçirmemiş direk maça çıkmış 6 tane oyuncu var. Zaten amaçta tecrübeli oyuncuların, sahadan sedyenin çıkmaması, oyunu istedikleri zaman durdurmaları, oyunu soğutmaları. Biz daha önce Mersin’i analiz etseydik olur muydu bunlar, olurdu. Çünkü o 6 tane oyuncu yoktu analiz ederken. Neyin analizini yapacaksınız.”

“ŞUAN 5 MİLYONA YAKIN BORCUMUZ VAR”

“Şuan 5 Milyona yakın borcumuz var. Kulüplere gelen paranın kaynağı canlı yayınlar. Ama federasyon şuana kadar bu paraları gönderiyor. Bizimde borcumuzdan azalıyor. Şuanda kulüplerin hepsi dar boğazda. Puanlar siliniyor. Başka takımlarda var. Gönül ister ki, hiçbir takımın puanı silinmesin oyununu oynasın. Mücadelesini yapsın, çıkan çıksın. Hakem hataları keşke minimize edilebilse.”

“ÖKÜZ ALTINDA BUZAĞI ARANABİLİR”

“Kendi adıma söylemek istiyorum. Ben iddia’yı bilmem. Öküz altında buzağı aranabilir. O kendi yorumlarıdır. Bence uzatmamıza gerek yok. Necip başkan, gerekli cevabı verdi, olayı anlattı. Yönetim Kurulu’nda da değerlendirildiğini de kendisi söyledi. Öyle ihtimal üzerinde durmak istersen durursun.”

 

2088 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.11794090270996