Sistem ! Taktik !

23 Nisan 2012

Korner köşesi bu hafta her şeyi kalemine döktü. Başarı dan nasıl başarısızlığa gelindi nerelerde hata yapıldı. Bahri Kaya sahamızda kaybedilen...

Korner köşesi bu hafta her şeyi kalemine döktü. Başarı dan nasıl başarısızlığa gelindi nerelerde hata yapıldı. Bahri Kaya sahamızda kaybedilen Kasımpaşa,Konya ve Denizlispor maçlarını nasıl kaybetti ve diğer hataları nelerdi ? Hepsini köşesinde yaparken yazısının genelinde  kulüp içi değerlendirmesine de yer verdi.

Sistem ! Taktik !

Futbolda her zaman kazanmak esastır.Kazandığın zaman herkes mutludur,başkanı,yönetimi,seyircisi,hocası malzemecisi. Ama bunun için gerekli olan en önemli konu ise istikrardır.

Başkan Necip Çarıkçı bu sezona nasıl başladı.Ona bir bakalım. Yeni yönetim oluştururken ilk önce Bolu'nun çok sevdiği ve kulübün çok sevdiği Osman Gürsoy yanına aldı.

Sezona başlarken de Osman Gürsoy eski görevini yapmayacağını ve kulübeye girmeyeceğini beyan etti. Gönülsüz olduğu içinde kulübeye girmek istemedi.

Geçmiş dönemlerde geriye şöyle bir baktığımızda Osman Gürsoy görevi icabı yeteneği ve bilgisiyle oyuncularla iyi iletişim kurabilen onların sorununu halledebilen, hocalara karşı ağırlığı olan Osman Gürsoy olumsuz olabilecek her şeyi baştan kendi yöntemleri ile halletme kabiliyetine sahip bir yöneticimizden bu sezon faydalanamadık.

Ne oldu uzun süredir. Bolu dışında olan kulüp işleyişinden, oyuncularla iletişim kurabilmesi , kulüp yapısını çok iyi bilmeyen, oyuncular tarafından yaptırım gücü tartışılan bir menajer getirildi mi?

Senelerdir sağ kolu tabir ettiği ! Ama hiçbir hoca tarafından kabul edilmeyen (Serhat Güller, Kemal Kılıç, Levent Eriş,) herkesin acaba dediği birini daha göreve getirdi mi?

İzleme komitesinin başına ise çeşitli kulüplerde teknik direktörlük yapmış alt yapıdan çıkmış başarılı bir futbol geçmişi olan  Ali Beykoz, hocayı getirdi. Ama gerekli verimi aldı mı ?

Alt yapının başına ise Gençlerbirliğinden gönderilen daha yeni bir sansasyon yaratarak Bolu da yoğun tepkilere mal olan şampiyonaya gidiyoruz diyerek kulübü maddi manevi zarara sokan daha üst guruplara oyuncu transfer ederek ama hepsinin yeterliliği tartışıldığı oyuncular getirerek daha ilk senesinde tartışılan bir ismi alt yapıya getirmesi ?

Sezon içinde hocalara bakacak olursak Cihat Arslan sonra Özcan Kızıltan ve Bahri Kaya bu hocalardan ise Özcan Kızıltan hariç diğer hocalardan bölüm bolüm verim aldık.

Ben sondan başlamak istiyorum. Bahri  Hoca'nın  maçtan sonraki yaptığı konuşmada bazı şeyleri söyleyemem dediği şey?

Bu acaba para ola bilir mi ? çünkü başkanımız son 1 aydan beri şu kadar para lazım diyerek destek istediğini belirtti. Acaba olay oyuncuların bu kadar önemli bir maçta konsantrasyonlarının bu kadar düşük olmasının sebebi bu ola bilir mi?

Bizce son 4 maça girdiğimiz bu periyotta sorun buysa problem büyüktür!

Sahamızda kaybettiğimiz maça gelecek olursak, Bahri hoca geldiği günden beri her takıma karşı kupa maçları hariç 2 forvetle oynamakta. Bahri hocam bizim haddimize değil ama 2 forvet oynamak hücum futbolu oynamak değildir.

Futbol da artık dünyanın en büyük hocaları da dahil futbolun kalbinin orta saha olduğunu kabul etmekte ve orta sahayı daha kalabalık tutmak topa sahip olmak oyunu kontrol etmektir.

Kasımpaşa,Konyaspor, Denizlispor karşılaşmalarında orta sahayı kaybedip maçı da kaybettiğimiz maçlar.

Zaten senin bu maçta savunma anlamında bütün yükünü çeken Onur Bektaş'ın yok hala ikili orta saha ile oynuyorsun. Bu ligin en uyumlu orta sahası Ragıp ve Emin ayrıca sol öndeki Dilaver'in içeri girerek bu ikiliye yanaşması ile birlik de iyice dağıldık.

Sen 3 bölgede basmıyorsun 2 inci bölgeyi sıkıştırıyorsun. Niye ? pas yapmalarını engelleyim istiyorsun ama rakip yinede yapabiliyor. Niye mi? Çünkü öndeki oyuncular aynı hizada kademesiz baskıya çıktıkları için Emin ve Ragıp'ın top almaya geldiklerinde Emre'nin defansın arasına girmesi ve Gomis 'in bu iki oyuncu arasında kalmasından dolayı Denizli forveti Kenan'ın bütün topları tutması ve servis yapması senin hatan Bahri Hocam 

Bu tip oyunculara ilk müdahale yapılması lazım bunu da söyleyecek oda  sensin.

Haftalardır şans vermediğin son 2 dakikalarda oyuna aldığın Caner'i takım mağlup olunca oyuna almanda hata. Sen haftalardır maç oynamamış maç temposunu yakalamamış Caner'i sanki yansın diye oyuna alıyorsun.

Birde Karabükspor maçında oyundan alarak bizce o maçta iyide oynamış Savaş'ı oyundan alarak bu haftaki maçta da oynamayacakmış sinyali vererek oynatmadığın Savaş'ı oyuna alarak verim istiyorsun.

Geldiği günden beri ne oynadığı nerde oynadığı belli olmayan Omar'ı oynatarak oyunu neye çevirdiği belli olmayan bir anlayışa döndün.

Hocam bence sende adalet terazisini ayarını iyi ayarlayamadın ve cezasını da çekiyorsun.

Para problemi olabilir, kavga olabilir ! Ama senin rakibi iyi analiz edip artılarını eksilerini görüp takımı ona göre hazırlamak ve doğru 11'i çıkarmak daha da doğru müdahaleler yapmak senin görevin bu.

Artık avantajımızı kaybettiğimiz bir periyoda girdik. Biz kazanıp rakiplerimizi bekleyeceğiz. Bunu yine başaracak olan yönetim hoca ve oyuncularımızdır .

Biz buradan Play Off'a çıkarsak ve problemlerimizi halledersek en şanslı takım yine Boluspor dur.

2365 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.10219407081604