Tahir Bayındır 'Hepimizin hatası var, gerekli dersi almalıyız'

19 Nisan 2011

İl Emniyet Müdürü Tahir Bayındır, Çaykur Rize maçının arasında emniyet güçleri ve Boluspor taraftarı arasında yaşanan tatsız olayları görüşmek üzere...

İl Emniyet Müdürü Tahir Bayındır, Çaykur Rize maçının arasında emniyet güçleri ve Boluspor taraftarı arasında yaşanan tatsız olayları görüşmek üzere basın mensupları ve taraftar dernekleri sorumluluları ile bir araya geldi. Yaşanmasını istemedikleri olayların yaşandığını belirten İl Emniyet Müdürü Bayındır, 'Rize maçı sonrası yalanmasını istemediğimiz olaylar yaşandı. Bu olaylardan ders çıkarmalıyız. Önemli olan bu olayların tekrar etmemesi. Takımımızın Süper Lig iddiası devam ediyor. Ben daha önce de söz verdiğim gibi, Süper Lig'e çıktığımız taktirde hep birlikte bunu kutlayacağız' dedi.

 

Bolu Emniyet Müdürü Tahir Bayındır, hafta sonu oynanan Boluspor-Çaykur Rizespor karşılaşmasının ardından polis ve Boluspor taraftarı arasında yaşanan olaylarla ilgili olarak emniyet müdürlüğünde basın toplantısı yaptı.

Maçtan sonra olayların kapalı tribünde üç taraftarın kendi arasında kavga etmesiyle başladığını ifade eden Bayındır, 'Bunlardan 2 tanesinin yaşı 17 ve diğerinin yaşı büyük. Olaylara polis memuru arkadaşımızın müdahalesi esnasında taraftarın polis memuru arkadaşa savurduğu bir yumruk var. Ve bu yumruk polis memuruna isabet etmiyor. Orada bir arbede yaşanıyor. Polis memuru yapmaması gerek bir davranışı sergiliyor. Bunu tespit ettik ve gerekli işlem başlatıldı' dedi.

Bayındır, polisisin o durumda davranışının yanlış olduğunu belirterek, 'Bu bizim yanlışımız. Oradaki olayda yaşı ne olursa olsun o kişilere bizim vurma hakkımız yok. Biz onu orada gözaltına alırken orantılı güç kullanarak yapmamız lazımdı. Biz bu yanlışın gereğini yapacağız' diye konuştu.

Bolu'da 2 yıldır görev yaptığını kaydeden Bayındır, Boluspor taraftarı ve seyircisi ile ilgili olarak en küçük bir olumsuz durumun olmadığını vurgulayarak, 'Ben taraftarlara teşekkür ediyorum. Bu maçta istenmeyen olaylar yaşandı. Bizimde kusurumuz var. Boluspor'un bazı taraftarlarının da yanlışları var. Önemli olan bu yanlışların tekrar edilmemesi. Bizim kimseyle bir problemimiz olmaz. Olamaz' dedi.

Edilen küfürlere üzüldüklerini belirten Bayındır, 'Bir basın mensubunun ettiği küfür var. Bu bizim ağrımıza gitti açıkçası. Ben bu arkadaşımızın bu güne kadar gelip arkadaşlarımızdan özür dilemesini beklerdim. Kimsenin kimseye vurma hakkı olmadığı gibi küfür etmeye de hakkı yok. Bazı taraftarların ise stadyum dışında bizim arkadaşlarımıza yönelik küfürleri var. Neticede kimse kimsenin annesine, eşine küfür etme hakkı vermiyor. Üzüldüm açıkçası. Kendi takım otobüsünü taşlayan taraftarlar var. Bu süreçten sonra temennimiz bu olayların yaşanmamasıydı. Nasıl biz kendi hatamızı, yanlışımızı irdeleyip gereğini yapacaksak, varsa basın mensupları, varsa taraftar dernekleri kendi içlerinde bunun muhasebesini yapacak. Bu tip yanlışların bir daha meydana gelmemesini sağlayacaktır. Biz üzerimize düşeni yapacağız diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Tahir Bayındır, polis memuruna vuran taraftar haricinde hiç kimseye cezai işlem yapılmadığının da altını çizdi.

 

 

 

 

2162 kez okundu.

2 yorum yapılmış
  • halit canbaz
    20 Nisan 2011 • 09:02
    sen taraftarı elin kürtüne lazına çerkezine abazasına coplat.sonra herkes suçlu de çık işin içinden.önce taraftarı sakinleştirseydin ya?bdp bile eylem yapınca bir müddet müdahale etmeyip sonra biber gazı sıkıyprlar.bırak coplamayı?onlarki teröristken
  • halit canbaz
    20 Nisan 2011 • 09:08
    14 yaşındaki çocuk bundan sonra o polisi nasıl sevecek.polis o çocuğun durumuna düşerse o çocuk acaba görse bir daha o polise yada başkasına yardım edermi?acıyıp merhamet edermi?yoksa ölse 1 p.... öldümü der yaşadığı travmadan sonra acaba?

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.045683860778809