TAKIM OLMAK

13 Aralık 2012

Oğuz hocanın gelişinin fark ettiği bir maç seyrettik. Oğuz hocanın futbolculuk geçmişini hepimiz biliriz. Türkiye'nin en iyi orta sahası diyebiliriz....

Oğuz hocanın gelişinin fark ettiği bir maç seyrettik. Oğuz hocanın futbolculuk geçmişini hepimiz biliriz. Türkiye'nin en iyi orta sahası diyebiliriz. Kendi döneminin, pas yapmayı seven, hem oynayan hem oynatan bir futbolcu idi, takıma yansıması ise pas yapan, pas yüzdesi yüksek oyuncularla oynamayı seven bir kadro anlayışı ile devam edeceği belli.

Takım kadrosunu görünce 2 haftadır oynamayan Cihan tercihi taktiksel bir anlayış. Alp,  Ali, Barbaros ve çizgiden içeri girerek bu pas trafiğine giren Cihan o alanı boşaltarak Hakan'ı arkada buluşturma isteği, defansın sağ arkasında da  Savaş' la daha sağlam kalmak istemesi takımın hücumsal olarak sol tarafı çok kullanan bir takım olmasına rağmen savaşın da zaman zaman hücuma çıkma isteği hocanın oyun anlayışını kabul ettirme isteği, doğru bir düşünceydi diye bilirim.

Serhat hoca daha çok 2 alanda rakibini karşılamasına rağmen Oğuz hocanın 3 bölgede baskısı her oyuncunun önüne gelen oyuncuyu oyunun her alandaki baskısı ise bir başka Oğuz hoca isteği idi.  Ama burada ki bu anlayıştaki değişikler Buca takımına tuttu. Bunlardan birincisi ise Mehmet Battal gibi topu tutan orta saha oyuncularının desteğini sağlayabilen bir oyuncunun olmaması idi.

Yani kısaca Santrforsuz oynayan Buca'ya karşı bu anlayış tuttu. Baskılı gözükmemize rağmen rakip riske girip bekleneni tamamen oyuna sokuncaya kadar pozisyon bulamamış Ali'nin golü  ise tam bir kalite topu alış vuruş kılasına yakıştı diyebiliriz .

Hocamız savunmaya geçtiğimiz zaman takım olarak topun arkasına geçme isteği doğru ama Ali bu pozisyonda ne kadar verim verecek Ali'yi bu kadar savunma pozisyonuna soktuğu zaman Ali bu tempoyu ne kadar kaldırır bunları da göreceğiz.

1461 Trabzon maçını alamazsak diğer yazılarımızda da belirtmiştik. Altımızda olan takımlar kadro yapıları gereği zıplayabilmek takımlar bu maçı alamazsak diğer maç yine alınması gereken bir maçtır.

Şunu görüyoruz ki isteyen iyi niyetli mücadeleyi seven birbirine yardım eden profesyonel ama amatör ruhlu oyuncu tercihleri takım bütünlüğünü oluşturdu. Yeni oynamaya başlayan oyuncuların (Savaş, Gencer, Eser, Ali)

(Zaten oyunun mücadele tarafını seven) Barbaros, Alp, Djeuon'un, Vedat) her şeyi ile kaptan Cemil buda gösteriyor ki temiz kafalar iyi mücadele kalitesi yüksek takımın takım bütünlüğünü de  arttırmış oldu.

1461 maçı bu lige ortak olacağımız bir maçtır başarılar çocuklar.

1895 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.082494020462036