TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez Bolu’ya Geldi

8 Mart 2016

TASK BAŞKANI’NDAN AMATÖR TAKIMLARA MÜJDE “ÇOK BÜYÜK HEYECAN DUYUYORUM” TFF Yönetim Kurulu Üyesi (Amatör Kurul Başkanı) Türkiye Amatör Spor Kulüpleri konfederasyon başkanı ve yönetim kurulu (TASK) Genel Başkanı Ali Düşmez Bolu’da Yönetim Kuru ile birlikte Bolu ASKF’nin misafiri oldu. Sabah Kahvaltısında Bolu ASKF yönetiminin misafiri olan TFF Yönetim Kurulu Üyesi (Amatör Kurul Başkanı) Ali Düşmez’i Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Meclis Üyesi Necip Çarıkçı, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Şahin Ertem yalnız bırakmadı. Düşmez, amatör takımlarına müjde verdiği sohbet kahvaltısında amatör müsabakalarda önümüzdeki yıl sağlıkçıların görev yapacağını ifade ederek şunları dile getirdi: “Dün bakanımızla konuştum. Bugünde Çağatay Bey ile de konuşacağım. Perşembe günü 10.00’da da 2 Bakanımızla protokolünü imzalayacağız. Sağlıkçı önümüzdeki yıldan itibaren maçlarımızda olacak. Ben bundan çok büyük heyecan duyuyorum. Cumhuriyet tarihinin işidir.”

“BİZ BİRLİKTE OLMAK İSTERİZ”

 

 

Sohbet kahvaltısında ilk olarak söz alan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İl Temsilcisi Zekeriya Gökmen şöyle konuştu: “Bolu olarak bundan sonra daha iyi şeyler gerçekleştireceğiz. Biz birlikte olmak isteriz. Bu toplantı ASKF’lerimizin, amatör kulüplerimizin kısa da olsa sorunlarını dile getirebilecekleri bir toplantı olacak.”

 

 

“SPORLA İLGİLİ HER BRANŞIN KAMP MERKEZİ BOLU OLACAK”

 

Gökmen’den sonra söz alan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise şunları dile getirdi: “Coğrafi yapı itibariyle Bolu çok farklı bir il. Ankara ve İstanbul’un hemen hemen ortasında. Çok rahat ulaşılabilinen bir il. 200 kadar göleti, topraklarının %65’i ormanlarla kaplı dolayısıyla özel bir coğrafya. Dünya’da dört mevsimin bire bir yaşandığı tek il. Karadeniz daha yeşil ama nemden duramassınız. İsviçre, de yeşil ama güneşi göremessiniz. Bolu özel bir yer. Onun için biz ‘tabiatın kalbi’ diyoruz. Bolu’nun geleceğini de turizme ve spora adıyoruz. Bununla ilgili de, hem şehrin göbeğinde 2300 dönümlük sportif tesis anlamında bir alanı planladık. Arzumuz şu, sporla ilgili her branşın kamp merkezi Bolu olacak. Futbol takımları ile ilgili de eğer Antalya Avrupa takımlarına kışın ev sahipliği yapabiliyorsa, yazında Bolu etsin. Bu konuda her türlü çalışmanın içinde olduğumuzu ifade ediyoruz. Uyum içerisinde Bolu’daki spor camiasıyla da müşterek çalışıyoruz. Buradaki tek sıkıntımız bunu Ankara’ya çok iyi anlatamamamız. İnşallah genel başkanımız ve diğer gelip gidenlerle bu konuyu Ankara’ya detaylı anlatabilirsek, biz her türlü alt yapıyı çözebilecek durumdayız. Böyle bir ile geldiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Bolu gelip geçilecek bir yer değil, yaşanılabilecek bir il olduğunu bilesiniz. Hedeflerimiz çok büyük. Spor anlamında da adım adım kendisinden bahsettirebilecek bir yer. Sizin gayretleriniz çok önemli.”

 

“BOLU’NUN SPOR ŞEHRİ OLDUĞUNU ZATEN BİLİYORUZ”

 

Yılmaz’ın ardından söz alan TFF Yönetim Kurulu Üyesi (Amatör Kurul Başkanı) Türkiye Amatör Spor Kulüpleri konfederasyon başkanı ve yönetim kurulu (TASK) Genel Başkanı Ali Düşmez ise Bolu’yu spor yaptığı günlerden beri iyi tanıdığını ifade ederek şöyle konuştu: “Spor yaptığım günlerden beri Bolu’yu iyi tanıyorum. İyi dostluklarım var. Bolu’nun spor şehri olduğunu zaten biliyoruz. Türkiye’ye imaj olarak önemli sporcular çıkarmış önemli takımı ortaya sürmüş bir il. Ama tesis yönünden Belediye Başkanımız büyük atılımlar büyük düşünceler içersindeler. Hem spor adamı hem de Belediye Başkanı olan hizmetkarları olan Belediye Başkanlarımız bizi çok daha fazla sevindiriyor. Konuşmalarımızda da bu projenin büyüklüğünü hissedebiliyorum. Bende elimden geldiği kadar spora hizmet Bolu’ya bir şeyler gelebilirse aracı olabilirsem bundan büyük onur duyacağımı ifade etmek istiyorum. Biraz TASK’tan bahsetmek istiyorum. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu. Biz çok şükür 80.5 ilde federasyonu olan bir kuruluşuz. Türkiye’deki siyasi partiler bile bu noktada değil. Şırnak’ta bile kurduk, bekliyor. Sıkıntılardan açamadık. Bizzat Dersim’de kuruluşu gerçekleştirdik. Ardıhan’da gerçekleştirdik. 80,5 diyoruz, olaylar biter bitmez Şırnak’a da gideceğiz ve açacağız. Gönülden yapılan bir görev. Gençlerin bilgisayar önünde yosun tutmaları onun dışında maalesef uyuşturucu illetine kapılmaları var. Spor bu ülkenin teminatı. 81 ilde de bunu yapan değerli arkadaşlarımla birlikte çok ulvi bir görevi yaptığımızı düşünüyorum.”

 

“SAĞLIKÇI ÖNÜMÜZDEKİ YILDAN İTİBAREN MAÇLARIMIZDA OLACAK”

 

 

 TFF Yönetim Kurulu Üyesi (Amatör Kurul Başkanı) Türkiye Amatör Spor Kulüpleri konfederasyon başkanı ve yönetim kurulu (TASK) Genel Başkanı Ali Düşmez, konuşmasının sön bölümünde Türkiye’de bulunan amatör takımlara da müjde verdiği açıklamasını şöyle tamamladı: “Güzel bir haberi de kamuoyuna Bolu’da vermek istiyorum. Küçük iller bunu çözebiliyor ama büyük illerde oynanan amatör maçlarda sağlıkçık yok. Zaman zaman duyuyorsunuz. Bu anlamda kardeşini kalp krizi sonrasında spor alanında kaybetmiş birisi olarak çok önemsedik. 4 senedir çabaladık. Bürokrasi var, yazışmalar var. İki bakanlık olmasını 4 senemiz geçti. Kanun hükmünde kararname çıkardık. Çok önemli bir işti. 4 Bakanın onayı ve Bakanlar Kurulu’nun onayıyla ancak biz sağlıkçı ve ilk yardım sağlıkçı elemanı vereceğiz. Bizim kursları açıp, sağlıkçıları eğitim maçlara hemen vermemiz lazım. Özellikle büyük şehirlerde büyük sıkıntı. Dün bakanımızla konuştum. Bugünde Çağatay Bey ile de konuşacağım. Perşembe günü 10.00’da da 2 Bakanımızla protokolünü imzalayacağız. Sağlıkçı önümüzdeki yıldan itibaren maçlarımızda olacak. Ben bundan çok büyük heyecan duyuyorum. Cumhuriyet tarihinin işidir. Doktor, doktor verilemez. Türkiye’nin doktor sayısı belli. Biz hedefi bir yere kilitledik ama karşımıza büyük sıkıntılar çıktı. Tam gün yasasından sağlıkçı çalıştıramıyorsunuz.”

 

2585 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.057746887207031