TSYD YENİ SEZONDA SPOR BASININI UYARDI…

8 Ağustos 2017

Türkiye Spor yazarları Derneği Bolu temsilciliği adına Mustafa Özkan ve Bülent Çiftçi yeni sezon öncesi saha içersinde ve basın tribününde uyulması gereken kurallara dair yazı yayınladılar.

TSYD İl temsilciliğinden yapılan yazılı açıklamada Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Spor Yazarları Derneği arasında yapılan protokol gereğince FİFA ve UEFA ulusal ve uluslar arası karşılaşmalarda tribün ve saha içersinde çalışacak köşe yazarı, muhabir, foto muhabiri ve kameramanların uyması gereken talimatları, Pazar günü oynanacak olan Giresunspor maçı öncesi bir kez daha hatırlatarak kuralların kesin uyulması gerektiğini belirttiler.

İŞTE O KURALLAR VE TALİMATLAR:

1-Karşılaşmalarda akredite olan spor muhabiri, köşe yazarı, foto muhabiri ve kameraman o anki mücadele eden iki takımın olmak kaydıyla süper lig vb gibi takımlarında atkı, forma vb gibi malzemeleri üzerine giyemez ve taşıyamazlar.

2-Basın tribünde akredite edilen köşe yazarı, muhabir ve kameramanlar hakeme rakip takım futbolcularına teknik direktörlerine yöneticilerine veya kendi takımlarına aleyhinde ve lehinde tezahürat yapamazlar.

3-TFF’nin görevlendirmiş olduğu hakem, temsilci gibi aleyhinde bağıramaz ve itirazda bulunamazlar.

4-Karşılaşmaya alkollü gelmek veya alkol almak, sigara içmek,basın tribünden fotoğraf çekmek. Cep telefonuyla veya kamera ile çekim yapamazlar.

5-Basın tribününe akredite kartı olmayan kesinlikle giremez. Akredite kartı olanlar ise boyunlarına görülebilecek şekilde takacaklardır.

6-Saha içersinde görev yapan foto muhabirleri yelek ve akredite kartını görünür şekilde boynunda taşıyacaktır.

7-Karşılaşma öncesi, devre arasında ve karşılaşma bitiminde köşe yazarı, spor muhabiri ve kameraman gibi medya görevlileri sahaya kesinlikle giremezler.

8-Foto muhabirleri taç çizgisi önünden veya yedek kulübesi önünden fotoğraf çekemez ve reklam panolarının önüne kesinlikle geçemezler.

9-Foto muhabirleri müsabaka bitmeden ( devre arası haricinde) çalışma alanlarını terk edemez karşılaşma başladıktan sonra sahaya giremezler.

10-Foto muhabirleri hakemlerin oyun alanına çıktığı körüklü koridorda kesinlikle bulunamazlar.

11-Foto muhabirleri saha içersinde oyun esnasında rakip kaleci veya futbolcuyu tahrik edici davranışta bulunamaz. Hakeme itiraz edemezler.

12-Yayıncı kuruluş haricinde hiçbir tv kameramanı stat içersinde ve çevresinde röportaj yapamaz. Sadece karşılaşma sonrasında basın odasında veya stadın çıkışında yapılır.

Yapılan açıkşlamada ayrıca; "TFF ve TSYD ‘nin yaptığı protokol gereğince bu kural ve talimatların uygulanmasının görevli gazeteci arkadaşların yukarıda belirlenen talimatlara eksiksiz uyulması gerektiği aksi takdirde kural ihlali yapan medya görevlileri hakkında TSYD tarafından yasal işlemlerin yapılacağını bir kez daha hatırlatır, yeni sezonda meslektaşlarımıza görevlerinde başarılar diler, Boluspor’a da yeni sezonda iyi bir sezon geçirmesini diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

 

                                                                                                                                                                                                                                                

1206 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.060301065444946