ÜMİT ÖZAT İSMİ AĞIRDIR BEDELİDE AĞIRDIR

11 Temmuz 2015

Bolu Gazeteciler Cemiyetinin kendisine yapılan ziyaret de sorulara içtenlikle cevap veren Teknik direktör Ümit Özat sıkca ulusal basında yaptığı haraketle sıkca gündeme gelmesinden dolayı sorulan soyuyada cevap veren Ümit Özat şunları sözyledi.

“BİR TANE ADAM DÜŞÜNÜN ANA, AVRAT, ÇOLUĞUNUZA, ÇOCUĞUNUZA, KIZINIZA KÜFÜR EDİYOR”
Ümit Özat isminin ağır olduğunu ve bedelinin de ağır olduğunu ifade eden Boluspor teknik direktörü Ümit Özat, bir karşılaşmada yaşadığı talihsiz olayı da anlatarak şu ifadelere yer verdi:  “İsim ağır olunca, bedelleri de ağır oluyor. Ben 32 yaşında teknik direktör oldum. Ankaragücü’nü 11’inci bıraktım. Akabinde yanlış bir tercihti Manisa’ya gittim. Benden önceki antrenör 12 maç mağlup olmuştu. Ben sonraki hoca yine Reha hoca vardı. O da 6 maçta 5 maç mağlup oldu. Benimki de 6’da 5 mağlubiyet serisiydi ama biz oraya gittiğimiz zaman 2 aylık borcumuz var denildiği halde 28 maçlık ödenmeyen paralar olabiliyor. Biz mali müşavir değiliz, kulüplere gittiğimiz zaman ‘defterleri çıkarın’ diyemiyoruz. Verilen sözlere inanıyoruz. Akabinde 3 sene televizyonculuk yaptım Elazığ’a gittim. Güzel günler geçirdim. Ağustos 10 gibi takım ligde kalmak istiyordu. Kayyumdan aldık takımı. İlk yarıyı 7’inci bitirdik. 7’inci sıradayken bıraksaydım, belki Elazığ tarihinin en başarılı hocası olurdum. Çünkü 1 sene önce 50-60 bin liraya oynayan takım, küme düştü. Maç başı oynayan takım. İmkansızlıklardan dolayı transfer yapamadık.

 “FUTBOLDA AHLAKDAN LEKEDEN TEMİZLİKDEN PİSLİKDEN BAHSEDİLMESİNİ BEN KABUL ETMİYORUM “

 Buna rağmen Taner Yalçın’ı 7 Bin TL maaşa aldım bugün Erdal Keser’in sportif direktörlüğünü yaptığı takım onu istiyor. Hamido’yu 1000 dolara aldım. Orta sahaya David Deniz’i 750 Euro maaşa getirdim. Selçuk başkan inanılmaz destek oldu. Gel gelelim Antalya maçına. Bir tane adam düşünün ana, avrat, çoluğunuza, çocuğunuza, kızınıza küfür ediyor. Siz buna cevap veriyorsunuz. Bu söylediğim o günkü karşı tarafın teknik adamıyla alakalı değil. Tribünlerle alakalı konuşuyorum. Şaşalar, paralar, bozuk paralar hepsi havada uçuşuyor. İnsansınız, birde üstelik maçı kaybetmişsiniz. Üstüne üstlük karşı tarafın başkanının, hocasının fütursuzca, saçma sapan açıklamaları var. Bunları muhatap alsan bir dert, almasan bin dert. Ben zamanı gelince birilerine hak ettiği zaman ağızlarının paylarını verilmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü kalbini sahada bırakan bir adam olarak, Türk futboluna 30 yılını vermiş bir adam olarak, 17 sene kaptanlık yapmış, 32 yaşında antrenör olmuş bir adam olarak ne olduğunu bilmediğin bir adamın kişilik olarak konuşuyorum. Bir başka teknik adamı ayartıp görevine hocasını gönderip futbolda ahlaktan, lekeden, temizlikten, pislikten bahsetmesini ben kabul edemiyorum.”

“BENİM KİMSEYLE KAVGAM, GÜRÜLTÜM, KIRGINLIĞIM OLMADI”

Her gittiği takımdan gülerek ayrıldığını belirten Boluspor teknik direktörü Ümit Özat, sözlerini şöyle noktaladı: “Benim klasik bir lafım vardır. ‘Ayrılırken hiç mutlu olanı gördünüz mü?’ Hep ayrılırken kavga ederek ayrınılır.

“HERKES YERİNİ BİLMELİ”

Hayır, öyle değil. Ben Ankaragücü’nde taraftarla, taraftarda yerini bilmeli. Taraftarın yerin tribün. Sahanın ortası değil. Ben oradan da ayrılmasam, kanalda yine aynı insanlarla 3 yıl görev yapar mıyım. Manisa’dan gülerek ayrıldım, Elazığ’dan gülerek ayrıldım. Benim kimseyle kavgam, gürültüm, kırgınlığım olmadı. Ne yapalım yani çoluğumuza, çocuğumuza küfür eden insanlara reaksiyon gösterip yanlış mı yaptık. Tribünden elinde bıçakla gelen bir taraftara vurdum. Yanlış mı yaptım. Tribündeki insan, en fazla beyaz mendilini sallar, tribünden protesto eder. Tribündeki insan sahaya inmemeli. Eğer hoca tellere tırmanıyorsa bir anormallik var.” 

2499 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.22927093505859