Cesaret !

30 Ağustos 2012

Lige merhaba dedik. PTT 1.ligin ilk maçını oynayıp haftayı 1 puanla kapatırken bizde sahamızdaki ilk maçı sakin kafa ile bir değerlendirelim dedik. Maçı...

Lige merhaba dedik. PTT 1.ligin ilk maçını oynayıp haftayı 1 puanla kapatırken bizde sahamızdaki ilk maçı sakin kafa ile bir değerlendirelim dedik. 


Maçı oynayalı birkaç gün geçmesine rağmen biz yazı dizimize kaldığımız yerden devam ettik.


İlk maçımız olması tribün olarak  değerlendirirsek gerekli coşku yoktu . Bu coşkuyu sağlayacak olan  kim ? Serhat Güller’dir. Bu coşkuyu sağlayacak olan kim futbolculardır !


Sezonun ilk maçını değerlendirecek olursak Adana Demirspor maçının değerlendirmesini yapalım. 


Rakibi rahatsız edecek takımı ileriye itecek olan bölge orta sahadır. Hem oynayacak hem de oynatacak hem de rakibi oynatmayacak.


Adana  Demirspor maçında bunu ne Alp yapabildi nede bu bölgeye yabancı Cihan. Serhat hoca orta sahada üretken oyuncularla oynayayım derken maç nerelere gitti bir bakalım. Ne kadar hücumu düşünen bir futbol ortaya koymak istesek’de bir de bunun savunma tarafı var.

Rakip de İrfan, Erman Özgür gibi rahat bırakırsan topu istediği gibi yönlendirebilecek iki yıldız oyuncu maç boyunca sahnedeydi.


Ama bu oyuncular baskıyı sevmedikleri için bunların ilk toplarına basıp daha çabuk çıkabilecekken bunları yapmadığımız gibi rakibi de seyretmek zorunda kaldık.

Rakip Adana Demirspor 4-2-3-1 oynayarak ve de İrfan’ı da içeri çekip sol beklerini de defansın arkasına sarkıtarak hem Agbetu,hem de Abdulaziz’in fazla geri gelmesine sebep olduk.Bunun sebebi de topa sahip olamamamızdır.


Topa fazla sahip olalım diye biz  Alp, Cihan oynattık bunda da fazla başarılı olamadık. Çünkü her iki oyuncunun da kesici özellikleri yoktu ki ! savunma da yapamadığımız göründü.

Son hazırlık maçının iyi adamı Cafercan yokluğu da herkes gibi bizi de şaşırtırken tecrübeli Aydın orta sahaya gelerek bir şeyler yapmaya çalışsa da başarılı olamadı. Arkasından Dejeuha’nın yanına girmeye çalışıyor. Onuda başaramıyor. Sahada bir eksik de buradan tipik 2 çizgi adamıyla oynuyoruz. Bu yüzden beklerde oyuna giremiyor. Nasıl gol atacan göbek den ? Seni oynatacak kısa paslarla oynaya bilen araya kaça bilen santraforun yok .

Kenardan adam eksiltebilen oyuncun yok beklerde çıkamıyor. Nasıl atacan frikik veya korner gol olursa topu kaleye göndere rap üç puanı ala bilecen onun içinde bize Adana Demirspor maçında üç puan uzaktı.


Hücumda savunmada takım halinde hareket etmekle sağlanır. Dişlileri yanlış yere koyarsan önce ses bozulur sonra kırılır.Takım disiplini saha içi organizasyonları ise rakibi iyi analiz edip rakibin zayıf bölgesine göre oyuncularla oynarsan kazanma şansın yüksektir.

Ve en büyük düşünme tarzı ise cesarettir.


Son olarak Serhat Güller hocama şunları kendi düşüncelerimizle söylemek isteriz!

Onun için kadroya bakıldığı zaman bir birinden kaliteli isimler kadroda hocam. İç saha maçlarında biraz daha cesaretli olunması yönünde azda olsa kendi düşüncelerimiz içinde aktarmak ve tavsiye ederiz .


Yeni bir hafta bizi bekler hedefleri olan başarıyı yakalamak isteyen Boluspor’a Tavşanlı maçında başarılar dileriz.

 

2202 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.32745695114136