SÜMERSPORLULARDAN KAYNAŞMA YEMEĞİ

27 Temmuz 2023

Her yıl geleneksel olarak yapılan bu yıl 3'üncüsü yapılan Sümerspor kaynaşma yemeğinde bir birini uzun yıllardır görmeyen arkadaşlar hasret giderdiler. Haber:...

Her yıl geleneksel olarak yapılan bu yıl 3'üncüsü yapılan Sümerspor kaynaşma yemeğinde bir birini uzun yıllardır görmeyen arkadaşlar hasret giderdiler.

Haber: Burhan Yeşiltaş-Fahri Gündüz

1963 yılında kurulan Sümerspor o dönemlerde Bolu’da marka bir futbol takımı olurken isminde Bolu tarihçesine altın harflerle yazdırdı. Sümerspor futbol takımı, Bolu amatörünün nabzını tutarak bir çok futbolcunun çıkmasına vesile oldu.

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen kaynaşma yemeği öncülüğünü yapan takımın eski futbolcularından Mustafa Özşahin'in uğraşları sonrası yaklaşık 60 kişi düzenlenen yemekte biraya gelerek eski günleri yad etti.

Takımın eski futbolcularından Abant Çamlık Restaurant sahibi Zafer Kayaoğlu işletmesinde tüm takım bir araya geldi. Gecenin ilerleyen saatlerinde kadar süren kaynaşma yemeğinde Organizasyonu düzenleyen Sümerspor'un eski futbolcularından Mustafa Özşahin, eski futbolculardan Muharem Demirel, yine takımın eski futbolcusu eski ulusal hakemlerden Fikret Doğanöz, Zafer Kayaoğlu birer konuşma yaptı.

“Hatıraları yad edeceğiz”

Takımın eski oyuncularından Muharrem Demirel, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek;  “Bu işi Bolu’da birçok insanın isteyip yapamadığı bir olay oldu. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde Mustafa Özşahin müdürümüzün sayesinde oldu. Abant Çamlık Restaurant sahibi Zafer kardeşimizde top oynamıştı Sümerspor’da. Yaşamış olduğumuz bu günlerde 3-5 kişi bir araya gelemezken, bu kadar insanın bir araya getirebilmek, geçmişi yaşayabilmek çok güzel. Burada çoğu insanı daha yeni gördüm. Saçlar dökülmüş, beyazlamış. Simsiyah saçlar gitmiş. Hayat böyle. Ama bizi de götürdü top oynadığımız zamanlara. Onun sohbetlerini yapacağız. Hatıraları yad edeceğiz. Aramızdan ayrılanlar var. Ali Osman Kayış vardı. Allah rahmet eylesin. Bu sene yok. Ben böyle bir organizasyona öncülük yapan Abant Çamlık Restaurant sahibi Zafer Kayaoğlu kardeşimize ve bunun başlamasına vesilen olan Mustafa Özşahin müdürüme çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Bolu’da amatör kulüpler arasında bu tür organizasyonları yapan kulüp duymadım”

Demirel’in ardından ise yine takım oyuncularından Mustafa Özşahin söz aldı. Özşahin, geceye katılan herkese teşekkür ederek; “Buranın sahibi Zafer arkadaşımızla beraber futbol oynamıştık. Onun sponsor olmasıyla benimde yardımcı olmamla bu sene üçüncüsü yapılıyor. Bu sene katılım 60 kişiye yakın oldu. Baya katılım oldu. Eski dostlarımızı, eski arkadaşlarımızı gördük. Geçen sene Osman Kayış arkadaşımızla beraberdik. Bu sene aramızda yok. Allah rahmet eylesin. Bu organizasyonda en fazla katkı Zafer arkadaşımızın. Futbolun bu güzellikleri. Aradan 50-55 sene geçmiş uzun yıllar sonra bu gurubu bir araya getirmek baya mesele. Bolu’da amatör kulüpler arasında bu tür organizasyonları yapan kulüp duymadım. Bu sene birlikteyiz. Organizasyonumuza icabet eden herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

“Sümerspor’un ilk kadrosunda futbol oynayan kişiyim”

Gecede son olarak eski ulusal hakemlerden ve Sümerspor’un eski futbolcusu Fikret Doğanöz söz aldı. Takımın ilk kadrosunda yer aldığını belirten Doğanöz; “Ben 1966 yılında Sümerspor’un ilk kadrosunda futbol oynayan kişiyim. 1966’dan önce kurulan takım amatör ligde maç yapmıyordu. Transfer olduğumuzda 7 arkadaşım rahmetli oldu. Ben 1.5 sene oynadım” dedi.

SÜMERSPORLULARDAN KAYNAŞMA YEMEĞİ
SÜMERSPORLULARDAN KAYNAŞMA YEMEĞİ
SÜMERSPORLULARDAN KAYNAŞMA YEMEĞİ
SÜMERSPORLULARDAN KAYNAŞMA YEMEĞİ
SÜMERSPORLULARDAN KAYNAŞMA YEMEĞİ

443 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.32137298583984