TARAFTAR GRUPLARINDAN BOLUSPOR’A ZİYARET

9 Haziran 2022

Yarenler ve Cadde 14 Taraftar Grupları, Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak ve Yönetim Kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak başarı dileklerini...

Yarenler ve Cadde 14 Taraftar Grupları, Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak ve Yönetim Kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak başarı dileklerini ilettiler.

Sohbet ortamında geçen ziyarette, Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak kulübün son durumu hakkında bilgiler verdi. Kırmızı beyazlı taraftarlar ise yeni sezonda yapmayı planladıkları organizasyonlar hakkında istişarelerde bulundu.

Haber: Burhan Yeşiltaş

“Spor kulüplerinin altyapılar olmadan, tesisleşme olmadan yürüme ihtimalleri yok”

Ziyarette ilk olarak söz alan Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, tesislerde çalışmaların başladığını ifade ederek; “Bildiğiniz gibi 28 Mayıs’ta kongre oldu. Biz 6 sene önce 2016’da 28 Mayıs’ta bırakmıştık. 2022’de tekrar göreve geldik. Kulüpte, Boluspor’da sıkıntılar var. Sizler taraftar olarak sıkıntılar yaşadınız. Bizim artık eski yönetimlere, eski yöneticilere, eski yapılanlara artık yorum yapmıyoruz. Kapıdan girdiniz. Tesisleri de gördünüz. Artık spor kulüplerinin altyapılar olmadan, tesisleşme olmadan yürüme ihtimalleri yok” dedi.

“Sizlerin sayesinde bu kulüp ligde kaldı”

Taraftarın yıldız oyuncu istediğini ancak fiyatların çok yüksek olduğunu işaret eden Abak; “Sportif şube yaklaşık 1 haftadır çalışıyor. Naklen yayın gelirleri 12,5 milyon, futbolcu fiyatları uçuyor. 3-4 milyon gibi. Tabi bu konular genelde taraftarları ilgilendirmiyor. Taraftar yıldız oyuncu istiyor, kulübün şampiyon olmasını istiyor. Kulüpteki yöneticilerin taraftara değer vermesini istiyor. Son maçlarda geldiniz sizlerin de emeği büyük. Sizlerin sayesinde bu kulüp ligde kaldı. Bu kulüp ligde kalmasaydı burada başkanda olmazdı, bunları konuşacak konumuzda olmazdı” şeklinde konuştu.

“Boluspor bu sene son virajını iyi döndü”

Boluspor’un bu sene kritik virajdan başarıyla döndüğünü altını çizen Abak; “Ben buraya 8,5 sene önce geldim. 2,5 sene yaptım. O zamanda şunu söyledim. Tabii ki sportif başarı önemli ama mali tablo düzgün olmadığı zaman kulüpler batıyor. Boluspor’da bu sene son virajını iyi döndü. Bursa ve Kocaeli gibi camialar düştü. İşin özeti biz göreve geldik. Allah’ın izniyle kaza, bela olmazsa 3 yıl görevdeyiz. Tesislerle başladık. Tesisleşmeye önem vereceğiz” dedi.  

“Bizim birlik beraberlik olma zamanımızın geldiğini düşünüyorum”

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Abak; Bizim arkadaşlar artık kavgayı, gürültüyü yok eski yöneticiydi eski başkandı, o bunu dedi, bu bunu dedi. İşlerini bırakıp bizim birlik beraberlik olma zamanımızın geldiğini düşünüyorum. Burada sizler maçlara gelmezseniz, Bolu’da yaşayan halk maçlara gelmezse, gazetecilerde, iş adamlarında birlik olmazsa, eski başkanlarda, eski yöneticilerde birlik olmazsa bizde 3 yılda elimizden geleni yaparız. Ama bizimde artık bir gün enerjimiz biter, enerjimiz tükenir. Bizde bırakmak zorunda kalırız” ifadelerini kullandı.

“Boluspor’u hak ettiği yere basamak basamak çıkartmamız lazım”

Bolusporlu taraftarlara tribünleri doldurma çağrısı da yapan Abak; “Buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Birlik beraberlik zamanı. Artık o tribünlerde binler olsun. Çünkü belki de siz benden daha fazla maçlara gittiniz. Daha fazla maç gördünüz. Orada taraftar olmadığı zaman iç sahada hakemi baskı altına alamıyorsunuz. Şu saatten sonra bence artık bir bütün olup, Boluspor’u hak ettiği yere basamak basamak çıkartmamız lazım. Acele edersek bu kulüp batar” dedi.

“Bizde buraya bu takımı bir üst lige çıkarmak için geldik”

Boluspor’u bir üst lige çıkarmak için geldiklerini ancak zamana ihtiyaç duyduklarını dile getiren Abak; “Burada bizler 34 tane yöneticiyiz. Biz burada 100 milyona takım yaparız. Ama 3 sene sonra ben çıkarım arkadaşlar 50 milyondan aldığım borç 150 milyon oldu. Bolu’nun bunu kaldıracak gücü yok. Boluspor’un bulunduğu lig kötü bir lig değil. Tabii ki Süper Lig’i hak ediyoruz. Bakın söz vermiyorum. Çünkü futbolda her şey istediğiniz gibi gitmiyor. Bizde buraya bu takımı bir üst lige çıkarmak için geldik. Bu sene olmaz, seneye olur, seneye olmaz, bir daha ki sene olur. Bize zaman tanıyacaksınız. Fırsat tanıyacaksınız. Herkes kendini bildiği sürece ben aramızda bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Birliğe beraberliğe ihtiyacımız olan günler var” ifadelerini kullandı.

“Bizler bu kulübün neferleriyiz”

Abak’ın ardından söz alan Yarenler Taraftar Grubu Lideri Ahmet Kırcalı ise, birlik ve beraberlik içinde Boluspor’u destekleyeceklerini ifade ederek; “Başkan ve yeni yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyaretine geldik. Bizler bu kulübün neferleriyiz. Kulübün içinde olduğu ekonomik durumu biliyoruz. Belki de kurulduğu günden bu güne en büyük ekonomik sıkıntılı dönemini yaşıyor. Geçmişte ufak tefek sıkıntılar oldu. Bu saatten sonra biz geçmişi konuşmaya gelmedik. Biz hepimiz aileyiz. Aile içinde ufak tefek tartışmalar olur ama o aile içinde kalır. Bugün burada bizlere düşen görev bundan sonra birlik ve beraberlik içinde tribünde Boluspor’u sonuna kadar destekleyip, hep birlikte başkan, yönetim, taraftar, futbolcu, teknik heyet, basın hep birlikte el ele hak ettiği yerlere kademe kademe taşımak. Tekrardan hayırlı olsun” dedi.

“Bundan sonra sık sık bir araya geleceğiz”

Kırcalı’nın ardından söz alan Boluspor’un Taraftardan Sorumlu Yöneticisi Cevat Çatladı ise Bolusporlu taraftarlarla sık sık bir araya geleceklerini ifade ederek; “Bundan sonra sık sık bir araya geleceğiz. Tribün lideri arkadaşlarımızla. Başkanım, birlik beraberlikten bahsetti. Çok haklı. Biz yönetim olarak zaten kenetlenmiş durumdayız. Maraton’dan kırmızı dendiğinde kapalı’dan da beyaz diyecek taraftar istiyoruz. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Tüm gücümüzle sizlerin yanınızdayız”

Ziyarette son olarak konuşmayı ise Cadde 14 Taraftar Grubu lideri Fatih Altundal yaptı. Altundal, tüm güçleriyle Boluspor’a destek olacaklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Tekrar hayırlı olsun başkanım. Bizlerde tüm gücümüzle sizlerin yanınızdayız. Ne gerekiyorsa, bizde taraftar olarak elimizi taşın altına sokmaya hazırız. İnşallah güzel günleri görürüz.”

Taraftar gruplarının Boluspor’u ziyareti fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

TARAFTAR GRUPLARINDAN BOLUSPOR’A ZİYARET
TARAFTAR GRUPLARINDAN BOLUSPOR’A ZİYARET
TARAFTAR GRUPLARINDAN BOLUSPOR’A ZİYARET
TARAFTAR GRUPLARINDAN BOLUSPOR’A ZİYARET
TARAFTAR GRUPLARINDAN BOLUSPOR’A ZİYARET
TARAFTAR GRUPLARINDAN BOLUSPOR’A ZİYARET
TARAFTAR GRUPLARINDAN BOLUSPOR’A ZİYARET

1063 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.047291994094849